Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Rubber (2010)

2011.10.30. 07:45 Dr.Jones

A horrorfilm lényege, hogy folyjon a vér, és minél extrémebb halálnemekkel botránkoztassa meg a borzongásra vágyó nézőt, ehhez pedig számtalan eszközt felhasználtak már a filmesek a gyilkos videokazettától kezdve a halálhozó mobiltelefonig. Néhány eszement művészlélek azonban minden eddiginél messzebbre merészkedett, és létrehoztak egy olyan filmet, melyben – a címből adódóan – egy öntudatra ébredt gumiabroncs fog megvadulni, hogy elpusztítson mindent és mindenkit, aki az útjába kerül.

A címszereplő eleinte elhajigált üdítősdobozokon tölti ki agresszív hajlamait, majd mikor ráébred, hogy pszichokinetikus képességekkel rendelkezik, egyre nagyobb áldozatokat keres. Így jut el az emberekhez, akiknek előszeretettel robbantja szét az agyukat, és mialatt az áldozatok száma egyre csak nő, a gumiabroncsot a szerelem is utoléri. Jogosan merül fel a kérdés eme sorok olvasójában, hogy ennek a filmnek meg mi értelme van? Szerencsére már az első percekben megkapjuk a megfelelő választ egy kocsi csomagtartójából kiszálló rendőrtől, aki egy pohár vizet tart a kezében. Rövid monológjában kifejti, hogy egyáltalán miért is készült el ez a film; a válasz tömören: „Csak, mert.”

És valóban semmi értelme nincsen, egy óriási WTF?! az egész, úgy ahogy van; teljesen váratlan, és gagyibbnál gagyibb jelenetek váltogatják egymást, mi meg csak nézünk, mint a moziban, és próbáljuk feldolgozni a látottakat, akaratlanul is értelmet keresve bennük, de próbálkozásunkat természetesen kudarc kíséri.

Az alapötlet mellesleg zseniális, és a megvalósításra se mondanám azt, hogy unalmas, bár közel se annyira mozgalmas, mint vártam, viszont a végén lévő csattanó kifejezetten nagyot szól. Ennek ellenére mégis az az érzésem a Rubberrel kapcsolatban, hogy egy kicsit pörgősebbre vágott, maximum 30 perces rövidfilmként ezerszer jobban működött volna. Persze így se hosszú, hiszen stáblistával együtt van vagy 80 perces, de időnként még így is kissé vontatott.

Nagyon be lehettek szívva, akik ezt megalkották, és igencsak pihent agy kell a befogadásához, de aki szereti a szándékosan gagyi filmeket, annak mindenképpen ajánlott próbálkoznia vele. Nekem a kicsit lassú tempója miatt csak 6/10 lett, de még így is kellemes csalódás.

1 komment

Címkék: horror vígjáték filmkritika trash 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr503314814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.10.30. 09:04:49

Na igen, kb így! A vége viszont zseniális :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása