Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

True Blood - 4. évad

2011.10.29. 16:20 Evana

Számomra meglehetősen sokkoló volt az előző évad fináléja, ahol megtudtuk, hogy Bill bizony csúnyán átverte Sookiet, aki ezért szomorúságában lelépett a tündérekkel. Úgyhogy csak ültem az utolsó epizód után, és gondolkoztam, hogy ebből most mit is fognak kihozni. Amúgy maga a harmadik évad elég gyengécske volt, de engem ez az év kárpótolt, ez tetszett, jobb volt, mit előzőleg. Mint általánosságban, most is sok történetszál futott egyszerre, ám most kivételesen mind egybe. Továbbiakban spoileresen.

Ahogy említettem ugye, sok történetszálat vittek az írók, az előző évadból átnyúló Sookie-tündér sztorit, Jason és vérpárduc történetet, valamint Sam és az öccse, Tommy témát is. A premier epizódban Sookie miután észreveszi, hogy mint minden természetfeletti lénynek, a tündéreknek is van hátsó szándéka és rossz oldala, ezért elmenekül nagyapjával a "FairyLand-ből", és visszatérve kis városkájába szembesül, hogy már egy éve eltűnt, ezalatt Jason rendőr lett, Bill Lousiana királya, Tara elköltözött, Lafayette és Jesus által pedig jobban előtérbe kerül a boszorkányság. Sőt ezúttal legutóbbi a főszál, amiről hamar kiderül, hogy több, mint egyszerű boszorkányság: nekromancia, ami szorosan összekapcsolódik a vámpírokkal. Egyébként a tündér témát hamar elvágják, alig van szó benne az évadban, amit azért én nem is bánok annyira.

Jason szokás szerint bajba kerül, először a vérpárducok által. Amúgy ez rettentően nevetséges szál volt, nem maga a vérpárducok miatt, hanem mert mindenki tudja, hogy vérlényeknek születnek, nem harapással lesznek, és az is nevetséges, hogy eltűnik napokra és senki nem kutat utána meg hasonló égbekiáltó bakik.

Aztán itt van ez az Andy és V probléma, ami unalmas és idegesítő volt, mert ha még legalább egy kicsit vicces lett volna... de nem.

Az teljesen világos volt, hogy ez a Jessica-Hoyt dolog nem fog összejönni, Jessica még túl fiatal vámpír, nem bír a vérével és nem bír ellenállni mások vérének, és így is lett, végül egy jó adagnyi "azért próbáljuk meg mégis" után szakítottak.

A legjobb szál az Eric-kel történtek. Elsősorban azért, mert Alexander olyan jól játssza el. Kedveltem eddig is Ericket, de ezt az új, emlékek nélkülit nagyon, főleg, hogy ennyire hallgat Sookie-ra, aki persze így szerelembe esik vele. Teljesen várható volt, sőt mondhatni, hogy végre. Úgy hogy egész végig egymáson nyammognak, meg szexelnek, szóval csak a szokásos.

Sam (mint ahogy Jason is) folyton valami bajba keveri magát. Tetszett, hogy új alakváltókat ismerhettünk meg, és tetszett, hogy vérfarkas vonalat is tovább vitték ezzel egyben. Persze azt senki, (ugye senki?) nem vette be, hogy Debbie háziasszony lesz Alcide mellett, és igazunk volt. Ezzel pedig össze is futott két szál, mivel a falkavezér az apja a helyes kislánynak, akinek anyjával Sam randizgat. Sejtettem, hogy úgyis meg fog halni a falkavezér, így is lett, Debbie pedig nagyon rossz kislány volt, Alcide végre a mancsára mert állni, és goodbyet mondott neki. Sam persze nem ússza meg ennyivel az évad során, az öcsike, aki eddig is csak bajt okozott, megöli a szüleiket, és ezzel az alakváltók új szintjére lép, és emberek alakját is feltudja venni. Ez lesz majd a veszte, mikor Samet alakítva nagyfiút játszik, de ebbe bele is hal. Szerencsére, mert már ideje volt kiírni.

Ó, igen, és mindeközben Bill a "kemény" király, aki annyira szerelmes a kis Sookie-ba, hogy hagyja, hogy "boldog" legyen Eric-kel. Mekkora baromság...

A mi kis boszink, Marnie véletlenül megidézi egy 400 évvel ezelőtt meghalt boszorkány szellemét, Antoniát, akinek komoly és szörnyű múltja van a vámpírokkal és célja, hogy új testbe lépve bosszút álljon, aminek következtében ugye, ahogy már említettem Eric édesen véres emlékeinek annyi, plusz Pamnek is akad némi problémája a bomlási folyamatokkal. Bill közben megteszi a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy ne égjenek el a Napon. Emiatt némileg aggódtam, izgalommal telve néztem részre részre, hogy most vajon mi lesz, hogyan győzik le az őket fenyegető veszélyt, de azért megoldották. Antonia útközben észbe kap, hogy „ajajj, ez így nagyon nem lesz jó”, nem akar ártatlan emberéleteket, de Marnie ekkor már túl elvakult és túszul ejti a kis délutáni boszikört. De ugye Sookie megint megcsinálja, megmenti a népet, na és Jesus is bőven kiveszi a részét ebben.

Ez az Andy meg az ismeretlen, hirtelen feltűnő tündér dolgot nem tudom mire vélni.

A fináléban ugye Marnie már Lafayette-ben van, megöli Jesust, amivel így majd érdekes dolgok várnak Lafayette-re, így hogy most már nem csak médium, de varázsló is. A lényeg, hogy a temetős jelenetig, ahol ismét megmentik Billt és Ericet, addig izgalmas, utána halál unalom, még az sem izgat túlzottan, hogy Jess és Jason hivatalosan együtt vannak, vagy hogy Sookie kidobja mindkét halott pasiját, amíg nem kezdenek cliffhangerezni. Mint Sam és a vérfarkas, vagy Jason és Newlin feltűnése vámpírként, vagy Renee figyelmeztetése Terryvel kapcsolatban. Azt kell mondjam, habár Nan Flanagan üdítően idegesítő volt, örülök, hogy végre szembenézett az Igaz Halállal és az is ünneplésre adott okot, hogy Debbie-nek is kampec, mert ő simán csak irritáló volt.

A két legnyugtalanítóbb azonban: Russell kiszabadulása és Tara halála.

Most vagyok úgy, hogy teljesen odavagyok, egyenesen könyörgök a folytatásért. Összességében ez az év jobb volt, mint az előző, de nem nyűgözött le teljesen, de azért meg merek ajánlani egy 7/10-t neki. Jut eszembe, az Arlene és Terry, meg Mickey és Mavis szellem története nagyon kis béna volt, ha esetleg kapcsolódott volna bármihez, akkor kevésbé lett volna az, de egyszerűen csak arról volt szó, hogy minden szereplőt megpróbálnak valahogy még közelebb vinni a természetfeletti világhoz. De ez nem jött át. Bocs.

Szólj hozzá!

Címkék: true blood sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr953327431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása