Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Fertőzés / Contagion (2011)

2011.10.17. 21:30 Dr.Jones

Rövid leszek: ez a plakáton felvonultatott sztárparádé ellenére is baromi unalmas volt. Nagyon nem is érdemes ezt tovább ragozni, mert ez a mondat mindent elmond a filmről, amit tudni érdemes, de azért egy baktériumnyit mélyedjünk bele jobban, hátha valaki mégiscsak kedvet kap hozzá – bár ha rajtam múlik, nem sok ilyen lesz.

A történet szerint egy új, ismeretlen eredetű vírus kezdi el tizedelni az emberiséget, és míg a betegek, ill. a halottak száma napról-napra ugrásszerűen nő, addig egyesek az ellenanyag kifejlesztésén dolgoznak, míg mások egyszerűen csak életben akarnak maradni.

Ahány híresség figyel a poszteren, annyi szálon fut a cselekmény, és ez finoman fogalmazva sem kevés, így nem csak nehezen követhető a sztori, de a szereplőket is alig ismerjük meg, mivel olyan sokan vannak, hogy alig jut rájuk idő. Még talán Matt Damon vonala a legérdekesebb, amivel a leginkább azonosulni lehet, mivel egy átlagos családapa szemszögéből ábrázolja a tragikus eseményeket. Mellette még a bloggert alakító Jude Law-t lehetne kiemelni, ő volt a másik ok, amiért időnként élvezhető volt a film. Laurence Fishburne és Kate Winslet szálában túl sok az orvosi maszlag, amitől olyan érzésem volt, mintha egy unalmas egyetemi előadáson ülnék. Marion Cotillard karaktere meg teljesen felesleges, és a tíz perc után elhunyó Gwyneth Paltrow szerződtetésének is sok értelme volt.

Hiába hullanak ezrével az emberek, feszültség az nulla; a szereplőket alig ismerjük, így izgulni sem lehet értük. Egy világméretű vírus tombol, mégsem tud se érdekes, se megrázó, se izgalmas lenni a film, kb. csak Damon és Law szála tartott ébren. A befejezés nem ért váratlanul, de tetszett, mégis ami a legjobb volt az egészben, az a zene, arra tényleg nem lehet panasz.

Mozit nem ér, és mást se nagyon, max. akkor érdemes megnézni, ha egyszer otthon, unalmadban a csatornák között váltogatva erre a filmre bukkansz, és már a tököd is tele a valóságshow-kkal. Harmatgyenge 4/10.

1 komment

Címkék: thriller filmkritika 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr413310292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.10.17. 21:37:46

Nagyjából egyetértek, bár mikor a pánik kialakulását mutatták be, ott én éreztem azért a feszültséget.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása