Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Álmok otthona / Dream House (2011)

2011.10.07. 10:00 Dr.Jones

Éreztem én, hogy inkább a Vasökölre kellett volna menni, de a poszterek egyszerűen annyira tetszetősek és hangulatosak voltak, hogy kellőképp felcsigáztak ahhoz, hogy az élményt minimálisan se rombolandó, még egy árva előzetest se nézzek meg, vagy egy ajánlót se olvassak el a filmmel kapcsolatban. És ha azt mondom, hogy még így is eléggé unatkoztam rajta, azzal mindent elárulok az Álmok otthonáról.

Úgy kezdünk, ahogy a thrillerekben szokás: random család új házba költözik, ahol – mint hamarosan kiderül – pár éve brutális gyilkosságok történtek, és az új lakókat valaki egyik napról a másikra zaklatni kezdi – csak nem a gyilkos tért vissza? A családfő (Daniel Craig) mindenesetre nyomozni kezd, és ebben segítségére lesz a szomszéd is (Naomi Watts), aki szemmel láthatóan titkol valamit.

A történet különböző filmekből lett összegyúrva, így nagy meglepetéseket nem tartogat annak ellenére se, hogy több csavar is előfordul benne. A sztorival alapvetően nincs is gond, mert igaz, hogy nem túl eredeti, de mégis érdekes, és jól is működne, ha akár egy kis feszültséget is sikerült volna csempészni bele. A cselekmény viszont annyira lassan csordogál, és annyira életunt a rendezés, hogy még a vége se tudott ütni, pedig arra a magyarázatra nem számítottam.

A legnagyobb gond vele az, hogy még ijesztgetni se nagyon akar, így be kell érnünk néhány hirtelen hangoskodással. A fenti képen látható jelenet is valószínűleg csak azért került a filmbe, hogy rá lehessen tenni a plakátokra. Persze vannak érdekes momentumai és hatásos próbálkozásai, a potenciál is abszolút megvolt benne; a történet jó és a színészek is kiválóan teljesítenek, de nagyon rosszul lett felépítve, rengeteg üresjárattal. Jó pont mondjuk, hogy mindig akkor érkezik egy csavar, mikor éppen elaludnánk, de utána sajnos nem sokáig tudja fenntartani az érdeklődésünket.

Misztikus thriller létére nem túl feszült és izgalmas film lett az Álmok otthona, ami annak ellenére is elég unalmas, hogy képes végig bizonytalanságban tartani a nézőt. Mozit semmiképpen nem ér, de otthon, DVD-n el lehet vele ütni az időt – ha másért nem is, Craig zseniális alakítása miatt érdemes adni neki egy esélyt. Alulról kapaszkodik, de még éppen eléri az 5/10-et.

Szólj hozzá!

Címkék: thriller filmkritika misztikus 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr173284394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása