Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Colombiana (2011)

2011.09.21. 17:12 Dr.Jones

- Gyilkos akarok lenni. Segítesz? – hagyja el a kérdés a kilenc éves Cataleya száját, amire a gengszter nagybácsi minden további nélkül odabök egy flegma Perszé-t, eldöntve ezzel a családját vesztett kislány sorsát, akit 15 évvel később is csak a szüleit meggyilkoló drogbáró iránti bosszúvágy éltet. Míg ő az áldozataira firkált virágokkal üzen ellenségeinek, addig az FBI és a CIA is belekeveredik az ügybe, hősünk nyaka körül pedig egyre inkább szorul a hurok, egyre kétségesebbé válik, hogy sikerül-e beteljesítenie bosszúját?

A forgatókönyv egy különösebb extrákkal nem kecsegtető Luc Besson - iparosmunka, bár bevallom, az Elrabolva és a Párizsból szeretettel után ennél egy picivel pörgősebb filmre számítottam, de sok panasz nem érheti az író uraságot, mert egy teljesen korrekt történetet hozott össze. A felvezetés elég hosszadalmas lett, egy ponton már abban is kezdtem kételkedni, hogy Zoe Saldana egyáltalán fog-e szerepelni a filmben, de ezt, meg a néhány apróbb üresjáratot leszámítva nem volt különösebb gondom se a sztorival, se a tempóval. Azt viszont, hogy miért kell minden akciófilmbe beleszőni egy szerelmi szálat, a mai napig nem értem, de szerencsére amennyit itt kapunk belőle, az még bőven elfér.

Érdekesség, hogy Besson állítólag számos elemet hozott át a Leon, a profi folytatásának szánt könyvéből, mikor világossá vált, hogy abból a projektből nem lesz semmi. Így aztán az akciójelenetekkel is meg lehetünk elégedve, még akkor is, ha el tudtam volna viselni még néhány rövidebb megbízást vagy akár némi betekintést Cataleya kiképzésébe, de így is rengeteg kreatív, látványos és nem utolsósorban izgalmas megoldással és sok-sok golyózáporral szembesülünk. És mivel hősünk nem csak a gengszterek figyelmét vonja magára, hanem az FBI-ét is, akik mellesleg egyre közelebb kerülnek hozzá, ezért a feszültség is végig ott lóg a levegőben, még ha nem is rágjuk véresre a kezünket, mikor kifogy belőle a popcorn.

Mindig meglep, hogy a törékeny Saldana kezében milyen jól áll a fegyver, legyen az pisztoly, Uzi, bazooka vagy akár egy fogkefe. Szemrebbenés nélkül képes szétzúzni egy egész testőrséget úgy, hogy közben egy pillanatra sem válik hiteltelenebbé, mint a hasonló jellegű filmekben fellelhető férfi hősök és egyszemélyes hadseregek, éppen ezért pedig tökéletes választás volt a Colombiana szexi bérgyilkosnőjének szerepére is. Olivier Megaton filmje meg se próbál az újszerűség erejével hatni a nézőre, ellenben a kötelező elvárásokat magabiztosan teljesíti, így végül egy teljesen korrekt akciómozit kapunk, ami annak ellenére is végig izgalmas és szórakoztató bír maradni, hogy nem akar a többi bosszúfilmnél magasabb babérokra törni. 7/10

Szólj hozzá!

Címkék: akció filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr843240525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása