Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pilot: The Secret Circle

2011.09.16. 18:45 Evana

Tegnap a CW új sorozatai közül egy következő, a The Secret Circle debütált. Először is, nem erre számítottam. De ez esetben pozitív csalódás volt, nem úgy, mint a Ringer-nél. Valahogy úgy képzeltem el, mint amilyen a Charmed volt (ez volt a csatorna legutóbbi természetfeletti-boszorkányos sorozata), de ez teljesen más. Őszintén szólva amióta megnéztem, nem tudok lenyugodni, folyton kitör belőlem, hogy "ááááááá!!!!" :D. Na szóval... na. Nagyon tetszett. Spoileresen a tovább mögött.

 

A történet adott: főhősnőnk, Cassie (Britt Robertson) elveszti édesanyját egy balesetben és ezért nagyanyjához költözik Chance Harborba, ahol néhány helyi fiatal sokkal jobban ismeri őt, mint ő saját magát. Ő boszorkány, és egy titkos boszorkány csoport záró tagja, akivel teljes lesz a hattagú kör. Ők persze a jó oldalt képviselik, és mivel nincs jing jang nélkül, ezért a sötét oldal erői is kezdenek már gyülekezni.

A nyitójelenet mutatós, nagyon egyszerű megoldásokkal dolgozik, de mégis nagyszerű. Persze ebből megtudjuk, amit maga Cassie nem tud, hogy édesanyját egy természetfeletti hatalommal bíró férfi öli meg. Ezt követően ugye elköltözik, ahol már az első nap furcsa dolgok történnek vele, amik persze másnap is folytatódnak. Furcsállja ugyan, de nem tulajdonít jelentőséget nekik, egészen addig míg az iskolában nem ismer meg pár embert: Diana-t (Shelley Hennig), a kedves, segítőkész lányt, aki a titkos kör vezetője, Adam-at (Thomas Dekker), aki Diana fiúja, és a lányhoz hasonló természettel bír, Faye-t (Phoebe Tonkin), a csapat önfejű, makacs tagját, Mellissa-t (Jessica Parker Kennedy), aki árnyékként követi Faye-t, még keresi önmagát, és Nick-et (Louis Hunter) a rejtélyes srácot, aki a szomszédban lakik; és nem lacafacáznak, beavatják a titokba, hogy ő is hozzájuk hasonló nagy erejű boszorkány, bedobva őt azonnal a mély vízbe.

Közben azért ismerkedhetünk a városkával és lakóival is, de erre még nem fektettek túl nagy hangsúlyt, csak rejtélyes beszélgetések, fenyegetőzések, erősen misztikusra véve a figurát, nehogy értsük itt az elején, hogy most akkor tulajdonképpen ki kivel van és mit tervez, de annyit biztosan megtudunk, hogy Diana apjával még lesznek gondok, mert mi láttuk jól, hogy ő a gyilkosa Cassie anyjának.

Visszatérve. Cassie ugye a mély vízben, majdnem bele is fullad úgymond, persze nem hiszi el az egészet, addig míg a titkos kör egyik tagja Adam meg nem mutatja neki, hogyan használja az erejét. Na, ez volt egy olyan jelenet, amiért hatalmas pacsi a készítőknek, nagyon szépen van kivitelezve.

Szinte csak egyetlen negatívumot tudok mondani: ez a Cassie-Adam vonzódási szál. Egyszerűen most kicsit el volt túlozva, legalább is én nagyon untam, jó, értem én, hogy ennek biztos nagyobb szerepe lesz később, de akkor is.

Végül főszereplő tininkben tudatosul, hogy tényleg ez a sorsa, amikor az ereje nem tudatos használatával felfedez egy titkos rekeszt, és abban megtalálja anyja varázslatokkal teli könyvét, egy neki címzett levéllel egyetemben, ahol anyja beavatja  titokba, hogy hihetetlen erővel rendelkezik és figyelmezteti: óvatosnak kell lennie, mert a sötét oldal erőinek képviselői el fognak érte jönni.

Mindent összevetve a pilot 7/10. Többek közt azért mert, mutathattak volna minden karakterből meg valamit, de ketten is háttérbe szorultak, aztán itt ez a leküzdhetetlen vonzódás dolog, aminek egyenlőre mivel nem látom értelmét, mármint hogy mit akarnak ezzel, unalmas. Ezeket leszámítva elég pörgősre sikerült, és csak remélem, hogy megtartják ezt a tempót; misztikum szintet, mert ennél nem kell misztikusabbnak lenni és hogy továbbra is ilyen gyönyörű képi megoldásokkal találkozhatunk.

komment

Címkék: pilot sorozatkritika the secret circle

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr783232329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2011.09.17. 13:54:25

Egész jó volt ez a pilot. Pozitívan csalódtam. Kíváncsi vagyok a folytatásra is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása