Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Ajánló: ReGenesis

2011.09.13. 07:09 Evana

Na, aki eddig nem tudta rólam, akkor most mondom: elég tudományos beállítottságú vagyok. Persze nem csak ez jellemző rám, de ebben az esetben ez volt az, ami miatt megfogott a ReGenesis. A tudomány. Mert a jövő itt van, az emberiség "Istent játszik", kérdés, hogy ezt megtehetjük-e következmények nélkül? Mi történik, ha túl messzire mész a  biotechnológia terén? Hogy tudnál a tükörbe nézni vagy nyugodtan aludni éjszakánként, ha tudnád, hogy amit tudósként te vagy valamelyik munkatársad alkotott, az rossz kezekbe is kerülhet, és talán holnap elpusztít egy egész várost vagy országot, és ezrek vagy milliók halhatnak meg? Képes lennél ezt a terhet elviselni úgy, hogy te tudod azt, amit az átlagemberek nem, a biológiai hadviselésről? Vagy képes lennél mindezt megakadályozni? Szembeszállni akár a saját kormányoddal és beleharapni az eleséget adó kézbe, kockáztatva mindent, ami addig te voltál?

A NorBAC (The North American Biotechnology Advisory Commission) biotechnológiával (a biotechnikában rejlő óriási lehetőségek kiaknázásával) foglalkozó szervezet torontói laborjának munkatársai képesek. A NorBAC a tudományos problémákat kutatja, foglalkoznak a bioterrorizmussal, rejtélyes kórokkal, vagy akár radikális környezeti változások okainak felkutatásával Kanadában, Mexikóban és az USA-ban.

David Sandström vezető kutató, molekuláris biológus és csapata elviselni a nyomást, és felkutatja a legrondább kórokat, leleplezi a  legnagyobb összeesküvéseket, mert bizony a szervezet, aminek dolgoznak, megalakulása óta igen csak kinőtte magát, és munkájuk komoly politikai hatással is bír, amit az igazgató, Carolin Morrison próbál kézben tartani, ám ez nem egyszerű feladat a makacs és önfejű David mellett. A vezető tudóst nem érdekli a politika, csak a tudomány, és hogy megakadályozza, hogy amin dolgoznak, rossz kezekbe kerüljön, vagy ha már ott van, valamilyen módon útját állni a katasztrófának.

Mindebben nagy segítségére van a csapata: volt tanítványa, az Asperger-szindrómás zseni, biokémikus Bob Melnikov, a vezető virológus Jill Langston, Carlos Serrano, genetikus és orvos, és Mayko Tran, bioinformatikus kutató. Ők öten szembenéznek a legocsmányabb vírusokkal, fertőzésekkel és tettekkel. Elszántan tesznek meg mindent, még akkor is, ha kormányuknak ellenkező terveik vannak. Egy idő után már sehogysem kerülhetik el a politikai nyomást, vagy hogy felhívják magukra a merénylők figyelmét, miközben valahogy megpróbálják élni a saját életük és túlélni a munkájuk.

2004-ben startolt az első évad a The Movie Network és Movie Central csatornán Kanadában. Összesen 4 évet élt meg a sorozat. Hazánkban az AXN és az AXN Sci-Fi vetítette/vetíti. A főcímét az USA-ban nagy sikerrel futó Dexter-éhez vagy True Blood-éhoz tudnám hasonlítani, ötletes, zseniális, és remekül passzol a ReGenesishez.

Szereplőgárda: Peter Outerbridge (Saw VI., Happy Town, Nikita, Millenium, 10.5: Apocalypse, Mission To Mars), Conrad Pla (korábbi profi boxoló, The Termminal, Max Payne, 16 Blocks, Burning Mussolini), Dmitry Chepovetsky (The X-Files, Higher Ground, Dead Silence), Mayko Nguyen (Against The Wall, The Listener), Wendy Crewson (The Santa Clause 1-2-3, Air Force One, The 6th Day), Sarah Strange (Men In Trees), Maxim Roy (epizódszerepek, tvfilmek), Greg Bryk (Saw V., Saw 3D, Shoot 'Em Up, XIII).

A sorozatban rengeteget foglalkoznak a biológiával, kémiával, virológiával, orvosi kérdésekkel, azonban ezen tudományos kijelentések, elmélkedések, tények egy része nem más, csak kitaláció. Ennek ellenére is hihető a története, azért túlzásba nem esnek, érdekes eseteket mutatnak be minden részben, miközben megkapja az átívelő szál a megfelelő hangsúlyt. Érdekfeszítő, izgalmas, kellően összeesküvéses, nyomozós, és én bármikor képes vagyok nézni.

Ez egyszerűen: 10/10.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr843221074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása