Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Ajánló: Glee - Sztárok leszünk!

2011.08.22. 17:00 Evana

Az USA-ban jelenleg és tulajdonképpen az egész világon az egyik legnépszerűbb, legnézettebb és legkiemelkedőbb sorozat. A Golden-Globe díjas széria harmadik évadja szeptemberben startol az otthont adó FOX-on. Hazánkban az RTL Klubon futott (1. évad), de nem volt túl sikeres, és most őszinte leszek, én nem lepődtem meg. Egy csomó az egész világon őrülten elismert sorozat bukik meg nálunk. A Glee is erre a sorsa jutott, de szerencsénkre nem a magyar nézettség dönt, hanem az amerikai és az alapján még jó ideig élvezhetjük ezt a csodát.

És hogy mi a Glee receptje a sikerre? Nem más, mint a zene.

Szóval miről is van szó pontosan? A Glee tulajdonképpen egy musical sorozat, egy zenés dráma-komédia, ami egy gimnáziumi kórus, a New Directions mindennapjait dolgozza fel. A történet az ohio-i Limaban lévő William McKinley gimnáziumban játszódik. Ha azt hitted, hogy menő kórustagnak lenni, és te leszel a legnépszerűbb az egész iskolában, hát akkor bizony tévedtél. Ezért egy egészen kis csapat alkotja csak a kórust, akik mind lúzerek. Egy nap kiderül pár népszerű pom-pom lányról és focistáról, hogy bizony gyönyörű hangjuk van, és habár ők is csatlakoznak, ettől még a Glee Club nem lesz népszerűbb és tagjait ugyanúgy szívatja mindenki. Amúgy teljesen hétköznapi iskolai problémákkal találkozhatunk.
 
Az alapkarakterek: a kórustagok: Rachel, akinek gyönyörű hangja van, és minden vágya, hogy híres legyen; Mercedes, a csodálatos hangú díva; Quinn, a pom-pom csapat vezetője; Santana és Brittany, a pom-pom csapat tagjai; Tina, a félénk ázsiai lány; Artie, az okos kerekesszékes fiú; Kurt, a meleg s érzékeny lelkű; Mike, a táncoslábú focista; Puck, durva és a főszívatók közé tartozó focista; és Finn, a focicsapat irányítója. Az egyéb szereplők: William Schuester, spanyol tanár, a kórus vezetője; Terri Schuester, Will manipulatív felesége; Sue Sylvester, a pom-pom csapat kegyetlen edzője, aki utálja Willt és a kórust; Emma Pillsbury, az iskola OCD-ben szenvedő tanácsadója, aki odavan Willért; Ken Tanaka, a focicsapat edzője, aki odavan Emmáért; Figgins igazgató, aki megpróbálja összetartani az iskolát; Burt Hummel, Kurt apja és Carole Hudson, Finn anyja.
 
Ők együtt alkotják főhőseink csapatát, akik megpróbálják valahogy túlélni a középiskola gyötrelmeit és akik megpróbálják átsegíteni a tanulókat ezen az időszakon mindezt kis különlegességgel megfűszerezve, a zenével és énekléssel. A sorozat erősen építkezik a komédia minden elemére, miközben egy komoly drámai vonal is képviselteti magát. De legfőképp természetesen a zenére építkezik, és az előadásokra. Azt illik tudni, hogy ha valami nagyon össze van rakva, akkor az a zenei rész. Ismert dalok feldolgozásai, újrahangszerelve, újragondolva vagy akár ezen zeneszámok mashup-ja és a hozzájuk tartozó táncos koreográfiáról pedig már ne is beszéljünk. Egy szó: profi.
 
 
 
A FOX amerikai országos csatorna a pilotot 2009. május 19.-én adta le az American Idol után, a bemutatkozó évad pedig szeptember 9.-én kezdődött, és a nézettségi adatok alapján a hónap végén berendelte a teljes évadot. A csatorna nem bánta meg a döntést, mikor a téli szünet után tavasszal visszatért a Glee a szezon második felével, kétszer annyi nézőt szögezett a televízió elé, mint addig. Így 2010. májusában hivatalosan is berendelték a 2. és egyben a 3. évadot is.
 
Egyébként eredetileg mozifilmnek készült, de mivel senki nem volt vevő Ian Brennan ötletére évekig, Ryan Murphy és Brad Falchuk a forgatókönyvet látva kitalálta, hogy legyen sorozat, átírták a szkriptet és 15 órával a kiadás után a FOX lecsapott rá. A szereplő gárdát pedig mindennek nevezhetjük, csak hétköznapinak nem, ismeretlenekkel és ismertekkel egyaránt találkozhatunk, de egy biztos, mindenki nagyon tehetséges.. Három címszereplő is egyenesen a Broadway-ről került a sorozatba: Matthew Morrison (sorozatos epizódszerepek), Lea Michele (aki ráadásul Grammy-díjas), és Jenna Ushkowitz. Aztán itt van még nekünk Jessalyn Gilsig (Boston Public, Nip/Tuck, Heroes, Prison Break), Jayma Mays (epizódszerepek és filmek), Kevin McHale (epizódszerepek), Cory Monteith (Kyle XY, epizódszerepek és tvfilmek), Heather Morris (táncos, kisebb szerepek), Mike O'Malley (Deep Impact, Life With Roger, Yes, Dear; My Name Is Earl) Amber Riley (tvfilm), Naya Rivera (Family Matters, epizódszerepek), Mark Salling (Children of the Corn IV: The Gathering) és Harry Shum, Jr. (Step Up 2., táncos) és Jane Lynch, akit felsorolni is nehéz lenne hány filmből és sorozatból ismerünk. Szinte mindig jó kritikákat kap a széria, és rengeteg díjat (és jelölést) zsebelt már be:(néhány nagyobb ezek közül)
 
Golden Globe - Legjobb televíziós sorozat – zenés vagy komédiás
Emmy - Kiváló női mellékszereplő egy komédiás sorozatban – Jane Lynch
Emmy - Kiváló rendezése egy komédiás sorozatnak – Ryan Murphy
Satellite - Legjobb televíziós sorozat – zenés vagy komédiás
            - Legjobb színésznő – Zenés vagy komédiás sorozat - Lea Michele
            - Legjobb színész – Zenés vagy komédiás sorozat - Matthew Morrison
            - Legjobb női mellékszereplő - Jane Lynch
 
 
Ráadásul annyira népszerű a Glee, hogy a legnagyobb sztárok, színészek és zenészek egyaránt, sorban állnak, hogy szeretnének beugrani egy-egy vagy akár több epizód erejéig. Ha pedig nagy sztárként nem hiszed, hogy szerepelni akarsz, akkor nézd csak meg Kristin Chenoweth-t, aki Satellit-díjat vagy Neil Patrick Harrist, aki Emmy-díjat nyert vendégszerepéért.Zeneileg a topon van minden szempontból a széria. Minden szereplő szuper tehetséges, a feldolgozott dalok népszerűek, és népszerűbbé teszik az eredeti dalt, ráadásul annyira sikeresek, hogy a színészcsapat koncert turnéra is ment és a Fehér Házban is énekeltek. Minden lemezük arany vagy platina lesz, a Billboard zenei listán pedig rekordot döntöttek a 25 egyenkénti helyezésükkel. A zenei sikereken kívül egy egész könyvsorozatot ihlettek, melyből eddig 3 kötet jelent meg eddig az USA-ban, plusz egy valóságshow-t, a The Glee Project-t.
 
Nem csak ezek adják a népszerűségét, ami miatt milliók imádják világszerte, hanem az is, hogy ez az egyik legliberálisabb sorozat napjainkban. Semmilyen témát nem utasít el, lásd, mint kerekesszék, melegek, kényszerbetegségek... szerepelnek ugyanúgy csúnya emberek is, mint szépek, és még egy Down-kóros színésznő, Lauren Potter is.
 
Szerintem nem ragozom tovább, hogy mennyire sikeres, mert soha nem fejezném be, olyan hosszú a Glee sikertörténete, és még az ötödét sem írtam le. Azt tudom mondani, hogyha szeretnél sokat nevetni, vagy akár sírni, szeretnéd fogni a fejed néha, hogy jézusom, vagy örvendezni, hogy igen, megcsinálták, sikerült nekik, ha rajongsz a zenéért, akkor ez neked való. Abban az esetben, ha nem vagy oda annyira ezért az éneklős dolgokért egy sorozatban, hát az ne nézd. 8/10.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló vígjáték sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr403167696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása