Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Király! / Your Highness (2011)

2011.08.20. 16:59 Dr.Jones

Hát ez nem volt annyira király, mint amennyire a cím sugallja (vagy inkább ordítja), ellenben igen perverzre sikeredett, ami néha vicces, néha gusztustalan, néha mindkettő egyszerre, és ha nem is röhögöd magad halálra minden második poénján – mert nagyon nem -, legalább időnként felböfögsz egy kis nevetést.

Aki látott már fantasy-t, az valami hasonló alaptörténetre számít: A jóvágású, hős lovag, aki mellesleg herceg is, beleszeret a toronyban fogva tartott lányba, akit el akar venni feleségül, de a gonosz varázsló elrabolja, ám a mi hősünk ebbe nem törődik bele, így bátor öccsével, és annak cimborájával vág neki a toronyhoz vezető, hosszú és kalandokkal teli útnak, mely során barátokkal és ellenségekkel hozza össze a sors.

Nos, a mi esetünkben ez egy icipicit másképp hangzik, íme: A jóvágású hős, James Franco, aki mellesleg herceg is, meg akarja dugni a toronyban fogva tartott Zooey Deschanelt, ezért elvenné feleségül, de a gonosz varázsló, Justin Theroux - aki szintén meg akarja dugni -, elrabolja, hogy a két hold együttállásakor hatoljon belé, mert akkor valami nagyon gonosz dolog fog történni. Ám a mi drága szerelmes hősünk ebbe nem törődik bele, így a semmirekellő, gyáva öccsével, Danny McBride-dal és annak csicskásával vág neki a toronyhoz vezető, hosszú és kalandokkal teli útnak, mely során barátok és ellenségek mellett Natalie Portmannel hozza össze őket a sors, aki a fiatalabbik fiú legnagyobb bánatára nagyon nem akar dugni.

Igazából felesleges mélyen belemennünk itt a dolgok részletezésébe; ez egy hatalmas ökörség, ami a fantasy-k tipikus kliséit figurázza ki, és ehhez van pofája mindent felhasználni, amit az „R” besorolás megenged. Ennek okán pedig az amúgy ékes stílusban elmondott szövegeket jó adag káromkodással tarkítják, ami annyira nem illik oda, hogy az már alapból vicces – de sajnos csak kb. 10 percig. Utána már inkább átmegy fárasztóba, és az se segít rajta, hogy időnként elég gusztustalan jelenetekkel mér csapást a néző gyomrára.

Egy idő után önismétlővé és kissé unalmassá válik, de ettől függetlenül vannak működő poénjai, és nem egyszer röhögtem fel hangosan sem. A borzasztóan gagyi effektek és a szándékosan eltúlzott színészi játék pedig további állandó humorforrást képeznek. És ha már fantasy, akkor a harcok sem maradhatnak el, és itt igencsak megszaladt a készítők keze, legalábbis ami a vért illeti, mert egyáltalán nem sajnálták a vörös folyadékot.

Idehaza jó messzire elkerülte a mozikat a film, pedig annyira nem vészes a helyzet, ennél jóval szarabb vígjátékokat is szoktak vetíteni, de azzal sajnos egyet kell értenem, hogy a trailer után csalódást keltett a Király! Ettől azonban még simán nézhető. 6/10

3 komment

Címkék: fantasy vígjáték filmkritika 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr573154213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.08.20. 17:50:49

Szerintem hamarosan én is beiktatom, annak ellenére, hogy rengetegszer lehúzták.

HavasiG 2012.10.03. 14:39:38

Ezt a filmet az tudja értékelni, aki 13-16 éves korában tolt D&D -t vagy más, kommersz fantasy szerepjátékot. Konkrétan azok a hülyeségek jönnek elő a filmben, amik akkoriban. Szóval én nem is a filmen nevettem sokat, hanem az akkori önmagamon, önmagunkon.

Hasonló élmény nélkül erős közepes, bár a feleségemnek tetszett és ő sem játszott tinédzser korában.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása