Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Zöld Lámpás / Green Lantern (2011)

2011.08.14. 13:00 Dr.Jones

Nem sok pozitív visszhangja volt eddig a Zöld Lámpásnak, szegényt már az első trailer alapján jó előre leírta a nézők nagy része, az amerikai premiert követően meg mintegy futószalagon érkeztek a lehúzó kritikák. Úgy tűnik, rám hárul a nemes feladat, hogy védelmem alá vegyem a DC legújabb próbálkozását, ami a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem rossz, sőt, az általam látott képregényfilmek java mellett büszkén húzhatja ki magát. Nyilván nem szárnyal sötét lovagi magasságokban, de semmivel sem rosszabb mondjuk egy Pókembernél vagy bármelyik X-Men filmnél.

A Zöld Lámpás szinte lépésről lépésre követi a sikerreceptet: van itt kiválasztott, aki hirtelen nagy erőre tesz szert, majd felkészül a harcra, ami természetesen az egész Föld sorsát befolyásolja, de közben a csajt is meg kéne szerezni, és persze a vicces mellékszereplők sem maradhatnak el. Hősünk jelen esetben egy Hal Jordan névre hallgató csődtömeg, aki csak egyetlen dolog ért, nevezetesen a repüléshez, nemsokára azonban repülőgép nélkül is megízlelheti a magaslati levegőt, amikor is egy égből pottyant, haldokló földönkívüli a gyűrűje átadásával szuperhőssé avanzsálja. Hal Zöld Lámpásként az univerzum védelmezőinek seregét erősíti, és nemcsak társainak, hanem saját magának is be kell bizonyítania, hogy a gyűrű jól választotta meg új tulajdonosát.

Kliséből tehát nincs hiány, ahogy az az előző bekezdésből prímán kivehető, de szerencsére a sokszor látott, butácska történetet sikerült újfent fogyaszthatóvá tenni. Ebben nagy szerepe van a kissé fura, de baromi tetszetős cgi-nek, ami valami hihetetlenül hangulatossá teszi az űrbeli jeleneteket. Az akciók szintén bámulatosak, nem hittem volna, hogy ennyi mindent ki lehet hozni ezekből a gyűrűfightokból, de szerencsére olyan kreatív bunyókkal leptek meg a készítők, hogy nyálcsorgatva bámultam minden egyes képkockát. A szuperhősfilmek szvsz két legfontosabb eleme, a látvány és az akció tehát teljesen rendben van, és további jó pont, hogy nem erőltették tele izzadtságszagú poénokkal. Egészen kellemes humora van a filmnek, és bár nincs túl sok poén, az a kevés is mindig a legjobbkor csattan. A színészi játékkal sincs gond, de ez nem is csoda, hisz’ egy egész hangzatos gárdát sikerült összerántani a filmhez, többek között Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong, Peter Sarsgaard és Tim Robbins emeli jelenlétével a produkció színvonalát.

Tulajdonképpen minden megvan a Zöld Lámpásban, ami egy szuperhősfilmbe kell, csupán az arányok nem stimmelnek. Legalábbis nem minden esetben. A romantika pont elég, hál’isten nem vitték túlzásba a szerelmi szálat, de egyes részeknél pöppet elvetették a sulykot. Ami a legzavaróbb, hogy túl kevés jelenet játszódik az űrben, pedig ahogy fentebb említettem, ezek a részek a leghangulatosabbak. A felkészülést is hamar lerendezték, és a film végi harc is elég rövidke lett, de szívesen láttam volna mondjuk egy hatalmas űrcsatát is, amelyben sok-sok zöld lámpás aprítja az ellent. Őket egyébként nem nagyon ismerhetjük meg, és ez egy újabb fájó pont, mivel kizárólag Hal karakterére épít a film, a többi lámpással pedig szinte egyáltalán nem foglalkozik, csupán előmelegíti a helyüket a folytatásra (már ha lesz ilyen, és én nagyon remélem, hogy lesz).

Mivel közöm nincs a Green Lantern képregényhez, így különösebb elvárások nélkül, teljesen laikus szemmel néztem meg a DC legzöldebb hősének első kalandját, ami pontosan olyan, mint a legtöbb eredettörténet: sablonos és kiszámítható, mégis veszettül szórakoztató, plusz a mai kornak és divatnak megfelelően elképesztően látványos. Igaz, hogy semmiben sem nyújt kimagaslót, de egy minden szempontból vállalható és élvezhető képregényfilm, amit többször is nyugodtan elő lehet venni, aztán jöhet egy merészebb, összetettebb második rész. 7/10

komment

Címkék: filmkritika képregény adaptáció 7/10 green lantern

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr323152335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.08.14. 14:39:01

"Túl kevés jelenet játszódik az űrben, pedig ahogy fentebb említettem, ezek a részek a leghangulatosabbak. A felkészülést is hamar lerendezték, és a film végi harc is elég rövidke lett, de szívesen láttam volna mondjuk egy hatalmas űrcsatát is."

Na nálam ezért, illetve ezek hiánya miatt kapott egy ponttal kevesebbet. Egyébként minden trailerbe és minden második képen a Lámpásokat és Oa-t mutatják, épp ezért hittem azt, hogy sokkal több jelenet fog játszódni az űrben. Kár, hogy nem így lett, de ha lesz folytatás, az eszközölhetne ilyen változásokat. Amúgy tényleg nem olyan rossz, mint amilyennek beállítják!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.08.15. 12:38:21

Nekem nagyon tetszett. Az idei év egyik legjobb képregényfilmje.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása