Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Supernatural: 6. évad - írta Evana

2011.08.02. 17:51 vendegblogger

A pontszámmal fogom kezdeni: 7/10. Igen, ezt mindenki jól olvasta, egy 10-es skálán 7-esre értékelem a hatodik évadot.

A legtöbb néző szerint ez a leggyengébb évad, de kérdezem én, hogy ezt biztos, hogy jól átgondolták-e, és mindent figyelembe vettek-e? Mert szerintem ez a szezon ugyanolyan volt, mint a többi, voltak benne kevésbé érdekes epizódok, mélypontok, és nagyon érdekes epizódok, átívelő szálak, új és visszatérő szereplők és lények, és megkaphattuk a szokásos „azért sem adom fel, és mindent megteszek a testvéremért”-tet is. Mielőtt megköveznétek, azért azt hozzáteszem, hogy egy szóval sem állítom, hogy az Eric Kripke-ről Sera Gamble-re történő showrunner váltás nem hagyott nyomot a sorozaton, mert igen. De egy mindennél véresebb évadot, és mindennél nagyobb összeesküvést kapunk, és azért komolyan ne csodálkozzunk, ha néha belefutunk rosszabb részekbe is. Továbbra is tartom magam a 7/10-hez. A tovább mögött Spoilerek.

Azt beismerem, hogy ha valami nem sikerült, akkor az a premier. Először is, mert utáljuk a nem-vadász-Deant, másodszor pedig kicsit nagyobb durranásra számítottam Sam visszatérését illetően, és felháborító, hogy elmaradt a szokásos ''The Road So Far-Now” AC/DC zene is (mondjuk azért némileg kárpótlásként éltem meg a Bob Seger számot a legelején, gyönyörű választás volt.) Szóval Sam csakúgy visszatér Dean életébe, és nem csak ő, de nagyapjuk, Samuel is feltámad a halálból, és összehozza a családot, így 3 új karaktert nyerve. A Lisa-Dean szálat (szerencsére) viszonylag gyorsan elvágják a továbbiakban és már vissza is kapjuk kedvenc vadászpárosunk. Vagyis inkább visszakapnánk, de ez nem ilyen egyszerű.

A fanyalgókat már itt nem értem amúgy, még csak a 7. résznél tartunk, mikor máris 3 komoly átívelő szálunk van: az Alfák felbukkanása, Castiel-Raffael és a fent dúló háború, és talán számunkra a legfontosabb: a Sam lélek, vagy inkább lélektelenség problémája. Az utóbbi pedig pompásan ki lett használva, nem csak drámai szempontból, hisz rengeteg vicces jelenet is kerekedik ebből a helyzetből. Ráadásképp egy újabb szereplőt is behoznak: Balthazar, aki szörnyen egocentrikus, humoráért pedig egyszerűen imádjuk és még régi kedvenc démonunk, Crowley is visszatér.

A Jensen Ackles által rendezett  4. epizód pedig üdítő, a rendezés abszolút első-második évados hangulatot idéz, ezzel bebizonyítva, hogy nem csak briliáns színész, hanem tehetséges rendező is. Hát kell ennél több? Tudom, igen, és meg is kapjuk.


A mi Deanünk mindent elkövet, hogy az öccse valahogy visszakapja a lelkét, annak ellenére is, hogy Sam ezt akarja a legkevésbé, amit meg is értünk, hisz a lelke másfél éve a Pokolban van, amit Lucifer és Mihály bokszzsákként használ, pokoli időszámításban ráadásul ez 160 év... ez így elég durva. Mégis visszakapja, egy nagy fallal az elméjében, amit Halál húz fel a pokolbéli emlékek visszatartására és bumm, kész is a régi Sam. Ezzel a lélektelenség szál le is zárul, de máris egy újjal szolgál: ha leomlik az elmében emelt fal, és elszabadulnak az emlékek... Isten mentse attól. Az írók eközben továbbviszik az egyéb szálakat és újakat is teremtenek. Többek közt kiderül, hogy Samuel, Crowley-nak dolgozik, aki a Purgatóriumot keresi, (Meg is feltűnik ismét) és Eve, minden szörnyek anyja; és még mindig csak az évad felénél vagyunk. (Azt el kell ismernem, hogy a monster-of-week epizódok kicsit háttérbe szorultak, inkább a főszálakra mentek rá, de megmondom őszintén én ezt egy percig sem bánom.)

Szóval Eve jön, aztán sokáig nem hallunk felőle, de nem bánkódunk, a ''The French Mistake'' kárpótol minket, mert Ben Edlund ismét nagyot alkotott ezzel a negyedik falas epizóddal, ami egy elég nagy kitekintés a rajongók felé:

A Kanadában történő forgatás, hogy minden csak kellék, utánzat és díszlet, kitekintenek a showrunner-váltásra, a nézettségre, Jensen Days of Our Lives-s szerepére, Genevieve-re, a Supernatural Magazine-ra, és még Misha Twitterére is. Egyszóval igazi kánaán egy rajongónak. Az meg, ahogy Jared & Jensen playing Sam & Dean playing Jared & Jensen playing Sam & Dean... szavak nincsenek rá, annyira jó.

If there's a key... then there has to be a lock.” (áh, IMÁDOM :D)

Egyetlen negatívum talán, hogy úgy állítják be, hogy Jared és Jensen utálják egymást, pedig mindenki tudja, hogy legjobb barátok. Azért a történet is halad valamit, Raffael nőként pedig igazán tetszetős kivitelezés.


A továbbiakban Campbellt és Rufust is elveszítjük, elvágva ezzel a velük kapcsolatos szálakat, bezzeg más események hihetetlen iramban gyűrűznek tovább, Casre és a mennybéli háborúra fókuszálnak a 17. részben, ahol Balthazar ismét felbukkan és hozva a formáját visszamegy az időben és megmenti a Titanicot. Végzet jön, helyretesz mindent, és kezdünk megvilágosodni a fenti harccal kapcsolatban. Azonban már eléggé hiányoljuk azért Eve-t, ha már feltámasztották a sárkányok, akkor csináljon valamit. Azt meg kell, hogy mondjam, hogy pofátlanul gyorsan lezárják ezt a témát, egy epizódot kap, de így nagyobb a sokk: Crowley életben van és Castiel vele dolgozik. Az Anya megöléséről meg annyit: nevetséges.

Ben Edlund már bizonyított, hogy nem csak a poén az ő terepe, hanem nagyon is megállja a helyét, ha drámáról van szó akkor is, de még mindig elájulunk tőle, ha egy ilyen epizódot kapunk, márpedig az évad legkiemelkedőbb része, a ''The Man Who Would Be King''  az ő nevéhez fűződik, és nem csak íróként, hanem rendezőként is. Zseniális (ezt a szót kicsit gyakran használom, de ha egyszer tényleg az). Minden szál összefut, és mindeközben gyönyörű megoldásokat kapunk, gondolok itt például a Pokolra. Ezen felül végre megtudjuk, hogy Cas volt az, aki kimentette Samet a Pokolból. Misha Collins játéka előtt pedig nem tehetünk mást, térdre borulunk, akkorát alakít.


Mindezek után már csak az dupla évadfinálé maradt nekünk. Bár dupla zárás volt, valójában a két epizódnak vajmi kevés köze volt egymáshoz, egyszerűen csak egyszerre adták le az utolsó két részt. Bekövetkezik, amitől Dean a legjobban retteg, Lisa-ék bajba kerülnek, mert a most már szupergonosz (de még mindig szuper jófej) Crowley elrabolja őket. Dean a megmentésükre siet, de Lisa így is majdnem belehal, de jön Cas, meggyógyítja és még az emlékeiket is törli Dean kedvéért. Ezért pacsi az íróknak, remélhetőleg örökre lezárták ezzel a Lisa témát, és pacsi Cindy Sampsonnak  is az itt nyújtott alakításért.

A finálé pedig teljes döbbenet volt számomra: újabb epizód, amit tátott szájjal néztem végig. Sam küzdelme a saját fejében magával és magával remek megoldás volt, és persze hogy azért sikerül nagyjából összeraknia magát, amin sokan háborogtak, mert annyira hangoztatva volt, hogy jaj csak a fal le ne omoljon, mert akkor... de sokan elfelejtik, amit még Halál mondott a lélekről Deannek (6x11):

Sérülékeny, múlandó, de erősebb, mint gondolnád” - Így máris nem meglepő annyira, nem igaz?

Míg Sammy ''alszik'', addig Bobby és Dean megkísérlik megállítani Cast és Crowleyt na meg  a  Purgatórium kapujának kinyitását. De Cas mindenkit átver és megelőz, magába szívja a lelkeket, és ezzel úgymond Istenné válik és eközben sajnos két pompás karaktert is veszítünk: Raffaelt, és akit igazán sajnálunk, Balthazart.

 „I'm your new God.”


Szóval most fogalmam sincs hogyan fogom kibírni szeptember 23-ig, a 7. évad premierjéig, azonnal tudni akarom, hogy most mi lesz, mert Deanhez, Bobbyhoz és Samhez hasonlóan én is döbbenten állok a történtek előtt. Piros pont a sok átívelő cselekményszálért, amiket maradéktalanul el is varrtak, a csodás szereplőkért, és egyáltalán az egész 6. évad történetéért, a fináléért, és Ben Edlundért. A fekete pontokat mindenki tudja, egy hatalmas a premieért, kedvenc karakterek és Eve meggyilkolásáért, és 6x08, 6x18-ért (ezek a nyolcasok most nem hoztak szerencsét).

Külön bekezdést és külön említést érdemel Jared Padalecki. Tudtuk eddig is, hogy jól játszik, de a fináléban egyenesen el voltam ájulva a színészi teljesítményétől és nem csak ott, hanem az egész évadban kiemelkedően jól alakított (mindenki persze, de ő különösen).

A körmeimet kímélendő mindig lakkozom, mert nincs jó íze, de így nem rágom le a nagy várakozásba és izgulásba. Úgyhogy szeptember 23. gyere, mert mind készen állunk.

12 komment

Címkék: supernatural sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr863102784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PhilipMorris 2011.08.02. 22:55:30

Spoiler után nem mentem egyenlőre, de jelenleg ott tartok hogy valami szűzet ledobtak egy lyukba és gondolom feltámadt egy új főgeci :). De erre már alig emléxem mert egyrészt félálomba néztem másrészt 2 hete.Egyébként szerintem is ez az eddigi leggyengébb évad, de csak azért mert nehezen akart beindulni. Ez a "Dean család" dolog nagyon nem volt jó ötlet ideje volt ott hagyni őket...és nagypapit sem bírtam igazán, azután pedig hogy kiderült hogy elárulta a saját családját ráadásul kinyírná az unokáit is azt akartam hogy vadásszák le.Meg ez a kis vadász cserkész csoport amit Samuel alapított és mindenki lenézte Deant....
De azért szerencsére beindultak az események,helyére kerültek a dolgok a tesók megint egymás mellett, kiderült hogy Samnek nincs lelke a nagypapi egy fasz áruló crowley az új kis király a mennyben pedig dúl a háború. És ismét visszatért a sorozat a régi formájába. Jól kihasználták lelketlen samet humor szempontjából. És a lelke visszaszerzése jó kis szál lett pár érdekes részt köszönhetünk neki pl.mikor dean 1 napra a halál szerepébe lépett. Nah szóval most kezd csak igazán izgalmasnak tűnni a dolog, majd meglátom.......

Evana 2011.08.03. 10:34:18

Hát figyelj, sztem... nézzed tovább :D
12. ep: Hát valahogy úgy, ahogy mondtad :D De semmi konkrétumot nem mondok, mert még lelövöm a poént :D
De nézzed tovább, mert mostmár erőteljesen kitérnek arra, hogy Sam mit csinált, mikor nem volt lelke, kapunk jó monster-of-week epizódot is... és a legjobb részek még csak most jönnek :D Komolyan, ha nem neveted szét magad a15.en, hát akkor.... akkor nincs humorérzéked :D Bocs :D
De amúgy nehogy elolvasd, míg nem nézted meg, mert akkor oda a meglepetés ereje :D És hidd el, kell az neked :D

Evana 2011.08.03. 10:34:53

@PhilipMorris: Bocs, az előző neked szólt, csak nem nyomtam rá, a "Válasz erre"-re :D xD

PhilipMorris 2011.08.03. 14:16:08

@Evana: Igen. Valahogy sikerült megfejtenem hogy nekem szólt xD
Egyébként folytatnám én de kényszerszünetet kell tartanom sajnos :(

PhilipMorris 2011.08.03. 21:23:41

@Evana: most csak telón van netem egy ideig......

Evana 2011.08.03. 23:23:29

@PhilipMorris: Most komolyan meg kell kérdezzem újra? :O xD Merthogy? :O
És remélem, h minél hamarabb "rendes" nethez jutsz, mert tényleg érdemes folytatni + érdekel a véleményed majd a továbbiakról :DDD

PhilipMorris 2011.08.20. 04:02:30

@Evana: Nah!Bedaráltam a 6. évadot is. :)
Akkor...ott hagytam abba legutóbb hogy kaptunk egy új főgecit,és mivel luci már megvolt most jöhet "mindenek anyja" háát tényleg kaphatott volna egy kicsit több szerepet ,csinálhatott volna több gubancot. Mert őt azért lényegesen könnyebben levadászták mint a sátánt meg nem is volt olyan izgalmas az egész karaktere...Sajnos a kis mocsok Crowley nem döglött meg pedig már kezdtem örülni mikor Cas elégette a csontokat.
...Külön ki kell térni arra az epizodra mikor a tesók átkerülnek a "mi" dimenzionkba és sorozatsztárokként kezelik őket meg minden gumiból van,Sam felesége meg Ruby xD Ez a rész hatalmas volt mindenkit bevontak akinek köze van a sorozathoz, Misha Collins amit leművelt xDDD
De ebben a részben szerintem megmutatták azt is hogy nincsenek elszálva maguktól mert Dean simán kiröhögte Jensen-t és simán bevállalták azt hogy egy kicsit viccet csinálnak saját magukból :) Az egész évad legjobb részét hozták össze.
Visszatérve a történetre végülis a lényeg hogy nagynehezen Cas kinyitotta a kaput Raffaelt lecsapta mint egy legyet és egy öntelt faszfej lett ami nagyon nem tetszik mert a kedvenc karakteremből csináltak idiótát . És ez az "új isten" dolog nagyon hülyén hangzik... meg ez az "új sátán" dolog amit Crowley mondott...Nincsen új sátán mert nem nyírták ki csak bezárták és amúgy is ,sátán azóta létezik mióta mihály lenyomta...más nem lehet sátán csak ő.És isten is csak a teremtő lehet...ez így logikátlan...ez nem munka hely amit csak úgy be lehet tölteni.
A folytatás egyértelmű ,nincs más választás mint levadászni valahogy Cast és végre bevonni az utolsó évadba istent valahogy...

Evana 2011.08.20. 11:12:03

@PhilipMorris: Ugye hogy ugye? :O Pofátlanul kevés szerepe volt Eve-nek. Most miért? :O Crowley tök jófej, és imádom. Jójó, amióta ekkora nagyfőnök lett, h a Pokol feje, de csak mert Lucifer visszazárták a ketrecbe, azóta kicsit kevésbé bírom, de akkor is. 6x15: Igeeeeeeeeeeeen :D Ugye h az az egyik legjobb rész :D Hát én annyit röhögök mindig, ha látom. Naná, h külön ki kell térni, ki is tértem én is. Még jó hogy nincsenek elszállva, ne viccelj. És még jó hogy simán kifigurázzák magukat, hiszen nem véletlen áldotta meg Isten őket páratlan humorérzékkel. teljes mértékben belefér a kifigurázás. "Misha? Jensen? What's up with the names around here?" xD Visszatérve. Cas: igen, én is nagyon kedvelem őt, és talán nem a legjobb irány ami felé tart a karakter, de amúgy ez várható karakterfejlődés volt, de mondjuk erre az Isten dologra nem számítottam... igen, amúgy szerintem nem lett Isten... csak 1xűen olyan ereje lett, ami szinte elképzelhetetlen. Mert ha most azt játsszák be, h tényleg ő lett isten, akkor nagyon fogok haragudni a készítőkre. És az igazi Isten is feltűnhetne mostmár, értem én, h ez egy nehezen megfogható témakör, de azért lehetséges. Mondjuk ez az Isten dolog nem letisztázott a sorozatban, egy csomó angyal azt mondja, hogy meghalt, de A Halál meg azt mondja, hogy majd meg fog halni és inkább neki hiszek. Tehát akkor él. De nem tudom mi lesz. Az persze egyértelmű, hogy most Cast le kell vadászni, kiváncsi leszek, hogyan fogják ezt megoldani.

PhilipMorris 2011.08.20. 12:40:20

@Evana:Hát én nem gondoltam volna hogy ilyen jó arcok, hogy bevállalják ezt az egész epizodot,hogy viccet csinálnak magukból ,ez nagyon tetszett . Hogy tényleg nem szálltak el hanem még adtak is egy pofont hálivúd azon rétegének :) A falon Jared festmények ,kastély méretű otthon 2embernek ,sok jótékonykodás meg mindenféle állatok örökbefogadása, a téma hogy azért ilyen furcsák mert szednek valamit :)))Szerintem mindent vitt az az epizód .....Láttam már róluk azelőtt egy kis rövid betekintést a forgatásukba meg az életvitelükbe,és ott is jó arcoknak tűntek ,de az azért nem győzött meg annyira...ez az epizód mindent elárult.
Hát tényleg nehéz lesz levadászniuk Cast mert ha belegondolsz akkor ugye már nem működnek ellene az angyal hokuszpokuszok ,nem lehet előle elbújni és jelenleg azt sem tudjuk hogy lehet kinyírni.Letérdelni meg biztos nem fognak előtte,sokan kérték már ezt tőlük és most hol vannak...Gondolom valaki valahogy majd kimenekíti őket az évadnyítóban ,valami angyal vagy démon vagy a halál, ki tudja...
Istent biztos nem rendezték le azzal hogy egy pár karakter azt mondja nem él...ezt biztosnak tartom.
Mivel ha jól tudom ez lesz az uccsó évad nagyot szólna ha a végefelé megjelenne valamilyen formában és rendet dobna végre.
Viszont azt én is nagyon remélem hogy nem rontják el a történetet valamilyen hülye csavarral .

Evana 2011.08.20. 14:46:12

@PhilipMorris: Én tudtam, h jóarcok nagyon :D Dehát ezt mostmár mindenkinek bebizonyították :D /// Persze, hogy nem fognak behódolni, ez teljesen világos. Úgyhogy számíthatunk még jópár bonyodalomra. Hát biztos valahogy megmenekülnek... erre most csak ezt tudom mondai, h nézd meg a hivatalos promoját a 7. évadnak : www.youtube.com/watch?v=GsBDPyt5-bk&feature=player_embedded /// Rosszul tudod. :D Senki sem jelentette be hivatalosan, hogy ez lenne az utolsó évada a sorozatnak. Azt hivatalosan bejelentették, h + 1 epizódot kap, így 23 részes lesz az évad, de minden más visszatérő sorozat a CW-nál kapott egy plusz epizódot erre az évre, szóval. És a Comic Conon is azt mondta kedves Sera, hogy nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, ez nem jelenti, hogy ez az utolsó.:D

PhilipMorris 2011.08.20. 15:35:32

@Evana: Ez azz!!! Ennek örülök :))) folytassák csak...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása