Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Ajánló: Pretty Little Liars - írta Evana

2011.07.30. 09:01 vendegblogger

Vannak számomra úgynevezett ''húzónevek'', bármilyen filmről vagy sorozatról van szó,  miattuk meg akarom nézni, vagy legalább belenézni. Az egyik ilyen név számomra: Holly Marie Combs. Mikor kiderült, hogy ebben a sorozatban fog játszani, rögtön megnéztem magamnak, miről is van szó és megtetszett a történet. Így lementek a vizsgák, és végre elkezdtem nézni a Pretty Little Liars-t (ekkor már a teljes első évad lement az USA-ban). Betettem tehát a lejátszó listába az első epizódot, és lényegében ugyanaz történt velem, mint a Supernaturalnél: azonnal többet és többet akartam.


Az alapötlet egyszerű: végy 5 tizenéves barátnőt, akiknek, mint minden tinédzsernek, vannak titkaik, talán kicsit súlyosabbak, mint az átlagnak, aztán egy nap fogd meg a csapat legkarakteresebb csajsziját, aki lényegében a ''vezetője'' a kis bandának, és tüntesd el. 1 évvel később térj vissza, és tartsd rettegésben a hátra maradt négy lányt. Hát valami ilyesmi lenne a történet, ami Sara Shepard novella sorozatán alapul, melynek első része 2006-ban „Pretty Little Liars” címmel jelent meg és ezt követte még 7 kötet, ezzel teljessé téve a sorozatot. Aztán Shepard az utolsó novella megjelenésének évében bejelentette, hogy további négyet ír, ebből a 9. ez év júliusában jelent meg, a 10. pedig decemberben fog (és ha nem akarsz mindent előre tudni a tvshow-val kapcsolatosan, javaslom, ne olvasd el a könyveket).

Szóval itt van nekünk Aria, Spencer, Hanna, Emily és Alison a pennsylvaniai Rosewoodban. Egy este csajos bulit tartanak, és Alison eltűnik azon az éjszakán. Mindenki az eltűnt 15 éves lányt keresi, a barátnők elszakadnak egymástól, de aztán egy évvel később újra egymásra találnak, és lesújt rájuk a szörnyű hír, mikor megtalálják Alison holttestét. Ettől még nem lesz túl izgalmas az egész, de a test megtalálása előtt nem sokkal üzeneteket kap mindegyikük egy bizonyos ''A''-től, és mint kiderül Alison írt alá így mikor, pedig a temetés után is kapnak üzenetet ''A''-től, rájönnek, hogy sem ők, sem a titkaik nincsenek biztonságban és megpróbálnak mindent megtenni, hogy kiderítsék a titokzatos feladó kilétét.


Ezt mind, pedig 16 évesek teszik, gazdag kertvárosi környezetbe téve, akiknek mindig tökéletes a kinézetük és jó tanulók, jó sportolók. Tulajdonképpen kapunk egy Gossip Girl és Desperate Housewives filinget együtt, megspékelve egy igen érdekfeszítő rejtéllyel és ez a kis plusz az, ami a legjobbak közé emeli az ABC egyik kábelcsatornáján, az ABC Family-n futó szériát.

Ha valamit biztosan elmondhatunk róla, hogy ez egy tipikusan amerikai sorozat. Kezdve azzal, hogy nem hiszed el, hogy ők csak 16 évesek (tán azért is nehéz, mert huszonéves színésznők játsszák a főszerepeket), minden és mindenki tökéletes, csak szép emberekkel találkozunk, és igen, néhányszor kicsit átesnek a ló túloldalára, és vannak benne erős túlzások, mikor is kezdünk kételkedni, hogy akár 1% esély is van arra, hogy ez a valóságban megtörténjen.De azért ez ne tántorítson el minket, mert a sztori mellett a szereplőgárdát sem bízták a véletlenre.

A főszereplők:
Lucy Hale (Aria), főleg sorozatokból ismerhetjük (The O.C., CSI:Miami, HYMIM, Bionic Woman, Wizard of Waverly Place) Troian Bellisario (Spencer), tvfilmek és epizódszerepek (JAG, NCIS), Shay Mitchell (Emily), modellként vált híressé, és a sorozat előtt csak pár kisebb szerepet játszott, Sasha Pieterse (Alison), sorozatok (Heroes, Medium, House, Stargate-SG1, CSI:Miami) és mind közül a leghíresebb: Ashley Benson (Hanna), USA-ban több mint 45 éve futó szériában, a Days of Our Lives-ban játszott 3 évig, utána a PLL-ig csak epizódszerepek (Supernatural, 7th Heaven, CSI:Miami, Eastwick) és tvfilmek jutottak neki. A további szerepekre sem ismeretleneket szerződtettek: Holly Marie Combs, Chad Lowe, Ian Harding, Bianca Lawson vagy Laura Leighton.


Tehát, amit ad ez a sorozat, az egy nagy rejtély, sok izgalom négy 16 éves barátnővel, összeesküvésekkel, és mindez tökéletességbe csomagolva. Én nem vagyok rajongója az ilyen tökéletes tinik története című dolgoknak, de ez egyszerűen magával ragad, és, még ha nem is jön be annyira, akkor is végignézed, mert meg akarod tudni, hogy ki a titokzatos ''A'' és amikor végre megtudjuk, akkor is folytatjuk, mert kíváncsiak leszünk, hogy most mi fog következni.

Bár hazánkban nem játsszák, mégis érdemes nézni, és mindezek alapján bátran megajánlok egy 8/10-et neki.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sorozat dráma

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr703102742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása