Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pilot: Falling Skies

2011.06.29. 16:42 Gevin

Dr. Carter nagy vészhelyzetben van, ugyanis az idegenek elrabolták a fiát. De előkapja a legélesebb szikéjét, minden orvosi és történelmi tapasztalatát, hogy seggbe rúgja őket és visszaszerezze tőlük. A nyárra küldött poszt-apokaliptikus sorozat megérkezett és abszolút kellemes szórakozásnak ígérkezik. Sok eredeti, önálló gondolattal ugyan nem rendelkezik a pilot, sablont sablon hátára halmoz, a kivitelezés - sorozathoz és költségvetéshez mérten - mégis egész jó és a dramaturgiai rész sem lóg ki egyáltalán.

A plot eléggé jellegzetes a poszt-apokaliptikus filmeket tekintve: az idegenek megszállják a Földet és nem barátkozni jöttek. Főleg pusztítanak, gyerekeket rabolnak el és vonják őket irányításuk alá. A hadsereget és az elektronikus kütyüket pedig elég hamar leamortizálták. A megmaradt ellenállás pedig 200 civillel és megközelítőleg száz katonával, AK-val a kézben igyekszik a biztonságot fenntartani. Megpróbálnak minél többet kiirtani, hogy aztán végül eltakarodjanak az Amerikájukból.

Az UFO-k pókszerű lények, és azért néhány tüzelő-lézeres robotgéppel is erősítik magukat: azt nem értem, hogy miért kell ennyire elgyötörten, körömszakadtáig ragaszkodni a földönkívüliek kinézetéhez. Értem én, hogy a District 9 sikeres volt - azóta sem néztem meg, de már tervbe van - amit aztán a Skyline és Battle: LA is próbált meglovagolni, erre most a sorozatba is tökugyanolyan fejszerkezettel rendelkeznek, mellette pedig robotokkal szeletelik az emberhúst. Persze azért kis különbség akad, hiszen a testük alsó része pókszerű, hurrá. El lehetne már rugaszkodni ettől a klisétől, mert kezd unalomba fulladni.

A készítő Robert Rodat, aki A hazafi és a Ryan közlegény megmentése forgatókönyvét vetette papírra, így a drámai szál abszolút visszaigazolja. Főleg a rokoni kötődésekre, szerelmi kérdésekre helyezi a hangsúlyt, na és persze összeütközteti az embereket, hiszen hiába fenyeget az idegen veszély, mindenkinek megvannak a maga motivációi. Így a legjobb pillanatokat a második részben feltűnő Pope (Colin Cunningham) szolgáltatja, aki telibeszarja a hadsereget és inkább sörözve öldösi le a póklábú fattyakat. Akinek nem esett le az első mondatban: Noah Wyle a főszereplő, aki meglepetésre inkább tűrhető, mint semmilyen - utóbbira számítottam teljesen - a fiával kapcsolatos jelenetei pedig néha egész ügyesen teremtettek hangulatot. Tehát a karakterfejlődés még egész érdekessé válhat a továbbiakban.



7/10-et kap a dupla részes pilot, mert amennyire érdektelenül kezdett, annyira képes volt lekötni a második felére. Esetlegesen érdekessé válhat az irány, amerre majd haladnak az évad során.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat sci fi

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr763024866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása