Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

The Killing - 1x07

2011.05.25. 15:45 Gevin

A dán Forbrydelsenből feldolgozott sorozat egyre csak növeli a feszültséget. A pilot megragadó 80 percét az írók profin építgetik tovább, az információk szép lassan hullanak a nyakunkba a folyton zuhogó esővel. A hetedik részig tartó úton, már több leendő gyanúsított képbe került, a politikai csata egyre mocskosabb és aljasabb méreteket ölt, amiből szépen és tisztán már biztosan nem kerül ki senki, a gyász pedig egyre jobban rátelepszik a családra, belülről fojtogatva a szülőket és egyre-másra felmerülő kérdéseket szül a gyerekekben. Spoilerek a tovább után.

A hetedik rész kimondottan a családot helyezte középpontba a főbb karakterek esetében, miután letudta a bosszúszomjas, egykor a lengyel maffiának dolgozó apa érzelmi orkánját a lehetséges gyilkossal szemben. Az előző rész cliffhangere remekül pörgette fel az adrenalint a befejezéssel, de itt aztán lecsillapították a kedélyeket az írók, érezhető volt, hogy a tragédia még várat magára, de már ott van a levegőben, mint a vihar előtti csend, lassan fújdogáló széllel.

Linden érzéseit boncolgatták és vonták kétségbe az elhatározottságát mind anyai, mind szerelmi kapcsolat tekintetében. Érdekes volt látni, hogy mint anya talán először foglalkozott úgy igazán a fiával. A Larsen szülők szinte fuldokolnak a depresszió pöcegödrében, alig bírnak lépéseket tenni, feldolgozni a történteket. A szülők apatikus szomorúságát remek érzékkel oldják fel a gyerekek egy-egy komolyabb hangvételű kérdéssel, vagy kijelentéssel, mielőtt a túlzott letargia erőltetetté tenné a mély gyászt. A politikai szál agyonsulykolását Darren Richmond menti meg azzal, hogy végig azt érezteti, hogy tele van titkokkal és mintha bármikor képes lenne előhúzni egy aduászt, miközben a karrierje egyre jobban szétesik és csúszik lefelé a lejtőn. A látogatása meglepő váltásként funkcionált.

Azért a nagy családi viszályok kibogozása közepette felszínre került néhány újabb információmorzsa, egy lehetséges új gyanúsított, amire Linden és Holder azonnal lecsapott, a törvényeket kidobva a legközelebbi konténerbe, és az epizód végéhez érten igencsak feltolta a vérnyomást, amikor az FBI berobbant, ölében a meglepetés erejével. Mi a fenét keresett ott a különleges osztag? A viszonylag lassan hömpölygő részt intenzív erővel fejelte meg a cliffhanger. Ki ölte meg Rosie Larsent? - fogalmunk sincs, de ettől igazán érdekes az AMC sorozata.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat the killing

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr102928701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása