Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pilot: Community

2011.05.19. 13:47 Gevin

Mi lesz abból, ha néhány idiótát összeengedünk, hogy egy tehetséges improvizatív ex-jogász dumagép elkezdje őket spanyolul tanítani, úgy hogy ő maga sem konyít a nyelvhez túlzottan? Hát persze, hogy egy ígéretes szitkom. Jó komédiasorozatból kevés akad - és még kevesebbet nézek - de a Community kezdő epizódjával abszolút kilóra megvett az NBC, mert bizony ötletes az egész, és persze nem utolsó sorban kedvelhető humorral van tele.

Az alaphelyzetet fentebb leírtam, innen indul a sztori, amihez még annyi háttér információ hibádzik, hogy ez az ex-jogász visszakényszerül az állami suliba, a melótól eltiltották x-től y-ig terjedő időtartamra, mert akadt némi gikszer a diplomájával, de természetesen most sem tervezi, hogy intenzív stréber alakot ölt, inkább csalna, mint ahogy valószínűleg eddig is tette és jól ment neki, csak hát..

A sorozat motorja mindenképp a határozott karakterekben rejlik, amihez a casting sikeresnek bizonyult, mert egytől-egyig olyan színészek keltik életre a tipikus - jó értelemben vett - egyéneket, akikhez passzol az idióta szerep. Danny Pudi Abed karakterén például sorra borultam, akárhányszor elkezdett valamit dumálni, filmekből idézett miközben a legalapvetőbb dolgokat nem értette. Chevy Chase pedig itt van, csontősz hajjal virít és jól áll neki a szerep, mellesleg baromi szimpatikus, hogy tévében szerepel, miután filmekben már talán nincs annyi esélye. Ez még mindig a jobb megoldás, mintha a legrosszabb, sablonos vígjátékokban vállalna el százszor eljátszott, ultragáz mellékszerepeket. Feltűnik egy volt focisztár, stréberből sincs hiány, és persze az a csaj is itt van, akiről a főszereplőnek le kell dumálni a bugyit.



Természetesen jócskán van sablonosra megírt párbeszéd, a színészi játék is hagy kívánni valót maga után egyes esetekben, de ettől még tud működni ez a heti 20 perc úgy, hogy szórakoztató maradjon és odaültesse az embert a tévé - vagy ne adj isten a monitor elé. A pilot megérdemel egy 7/10-et, a többi pedig majd idővel kiderül.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr372916592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása