Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Leszámolás Tokióban / Shinjuku Incident / San suk si gin (2009)

2011.05.08. 15:38 Dr.Jones

A cím egy tipikus, Jackie Chantől megszokott kungfu-filmet sejtet, és ezt a borító sem cáfolja meg, de aki hagyja magát rászedni, azt könnyen csalódás érheti – hogy negatív, avagy pozitív csalódás, az azonban már egészen más kérdés. Az ugyanis már az első percekben világosan kiderül, hogy nem egy jól bejáratott akciókomédia zajlik szemeink előtt, hanem egy komoly történettel, jellemekkel és mondanivalóval rendelkező dráma.

Persze az erőszak is szerves részét képezi a filmnek, de aki arra számít, hogy Jackie majd jól koreografált harcokban rendezi le a bandák közti nézeteltéréseket, az nagyot fog nézni, amikor hősünk kétségbeesetten kiáltozik segítségért egy sötét sikátorban. Szó sincs róla, hogy Jackie karaktere egy beszari alak lenne; nagyon is kemény legény ő, csak éppen a mester eddigi figuráihoz képest egyszerű halandó, nem pedig legyőzhetetlen harcművész.

Joggal merülhet fel a kérdés az olvasóban, miszerint ha Jackie nem bunyózik, akkor mégis mi a fészkes fenét csinál majd’ két órán keresztül? Bármennyire is furcsán hangzik, a válasz: színészkedik! Méghozzá nem is rosszul, sőt, szinte kifogástalanul helyt áll ebben a tőle szokatlanul komoly szerepben. Az többi színész által előadott, nyugati szemnek természetellenesnek ható állandó mutogató/gesztikuláló/hajlongó játék mellett mindenestre rendkívül hitelesnek és érettnek tűnik az alakítása.

Hősünk, Nick illegális bevándorlóként érkezik Japánba, elveszett szerelme után kutatva. Kínaiként, iratok nélkül azonban nehéz a boldogulás Tokióban, de mivel „az álmokhoz pénz kell”, így kénytelen bűnözésre adni a fejét.  A kezdeti piti tolvajból pedig társaival együtt egészen az alvilág legbelső mocskáig süllyednek, ahol már azt is nehéz megmondani, hogy ki barát, s ki ellenség.

A Leszámolás Tokióban nem csupán egy szívszorító dráma, hanem egyúttal izgalmakkal és fordulatokkal teli bűnügyi thriller is, mely egy megindító történetet tár elénk faji különbségekről, tisztességről és összetartásról. Jackie Chan pedig a számtalan kungfu-filmje után bebizonyította, hogy nem csupán a filmbeli ellenségeivel, hanem még egy ilyen komoly szereppel is képes megbirkózni. Kisebb-nagyobb hibái ugyan vannak a műnek – apróbb üresjáratok, eltúlzott színészi alakítások vagy némely trükk hiteltelensége -, de 7/10 pont maximálisan kijár neki.

Szólj hozzá!

Címkék: ázsiai thriller dráma filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr522884312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása