Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Gulliver utazásai / Gulliver’s Travels (2010)

2011.04.25. 14:54 Dr.Jones

Nem sok jót vártam ettől a filmtől, de bíztam benne, hogy Jack Black képes lesz feldobni pár ütős poénnal, és hát… próbálkozik-próbálkozik, mint anno Tordas a VV4-ben, csak sajnos az eredmény itt is ugyanaz a pofáraesés, így maximum kínunkban nevetünk.

Ami a forgatókönyvet illeti, az eredeti, Jonathan Swift-regény első két része alapján íródott, ám a készítők tényleg csak az alapokkal dolgoztak, és minden mást – mint például a mondanivalót -, kihúztak a listáról, de semmi vész, kapunk helyette nem is egy, hanem mindjárt két romantikus szálat, ill. egy óriásrobotot.

Gulliver természetesen New Yorkból érkezik Liliputba, mivel egy újságíró csaj kedvéért vállalkozik egy bermuda háromszögi utazásra. A kis emberek hamar bizalmukba fogadják a „fenevadat”, kivéve Edward tábornokot, aki mindent megtesz, hogy Gulliver eltűnjön, és helyreálljon a régi rend.

A történet modernizálása nem a legjobban sült el, de vannak kellemes pontjai. A filmes utalások például nagyon viccesek, és a robot is egész jó lett, viszont Gulliver szlengje, ill. a csajozós dumái borzasztó kínosak, bár valószínűleg a magyar szinkron is sokat ront a helyzeten. Vannak humoros megnyilvánulások és mosolyogtató pillanatok, de gusztustalan poénokból sincs hiány.

A két fő pozitívum a látvány és a színészgárda. Ami előbbit illeti, lerí róla, hogy a költségvetés nem verdeste az eget, mégis egy egész hangulatos Liliputot dobtak össze. A főbb karaktereket pedig Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt, Amanda Peet és Billy Connolly formálják meg.

Nem hinném, hogy Jonathan Swift emiatt most forogna a sírjában, mert nem egy nézhetetlenül rossz film lett a Gulliver utazásai, egyszerűen csak túl átlagamerikai ahhoz, hogy különösebben élvezni lehessen. 4/10

2 komment

Címkék: vígjáték filmkritika kaland 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr952849134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.04.25. 17:04:35

Nagyon rossz volt, más filmekben felhasznált sikeres és szórakoztató pillanatokból ollózták össze a produkciót.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása