Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Sons of Anarchy: első évad

2010.12.19. 16:34 Gevin

Hú. Pár perce fejeztem be a finálét, és aztakurva, ütött, mint Bunyós Pityu. Azért meg extra elismerés, hogy nem csapták össze a végét és zsúfoltak bele mindent 42 percbe, hanem 1 órát adtak a befejezésnek. Kellett, hogy rendesen megoldják a szálakat és még a cliffhangert is az orrunk alá dörgöljék.


 

Miről is szól ez a sorozat? Az Anarchia fiairól, azaz egy motoros bandáról, akik egy nagy családként működnek együtt. Ron "odabaszok hiába vagyok öreg" Perlman a vezetőjük, alatta pedig Jax (Charlie Hunnam), aki az egykori vezető fia, így alelnöke a klubnak. És persze a többi bőrdzsekis szétvarrt hátú kemény legény, mind-mind markáns stílusjegyekkel. Az első évadban bemutatják az egész bandát, megismerjük őket részletesebben. A tevékenységeik nem felelnek meg a törvényeknek, hogy finoman mondjam, ezért az ATF (speckós zsaruk?) rájuk száll, és bizonyítani akarják, hogy a SoA egy mocskos bűnszövetkezet, és becsuknák az egész bandát. Ehhez persze minden követ megmozgatnak és a gusztustalan eszközökhez sem restek nyúlni. Ez a fő szál, de ezt háttérbe szorítja többször is a dráma, amit folyamatosan zúdít ránk Kurt Sutter. Közben pedig a rivális bandák sem hagynak békét Sam Crownak. Sutter az író, rendező, producer, minden az ő vállán tornyosul, ami nagyon jó helyen van ott, mert ezt így lehet hitelesen és tökösen átadni.

Az elején még, ahogy a pilotban is írtam volt néhány gyengébb cselekmény, de azt pár rész után teljesen letudták és aztán olyan dolgokra koncentráltak, ami érdekelt. A folyamatos lelki vívódások mellett rengeteg az erőszak, abból is a brutálisabb fajta (olyan égetést, mint ami itt volt..), a tűzharcok, aztán a tökös dumák, az egysorosok remekül cikáztak ide-oda miközben haladtunk az évad vége felé, a háborúba.

Rég volt sorozat, ami ennyire behúzott a végére. Szépen nyugisan indult, majd bepörgött, mintha extázival kínálták volna meg. Az tetszett még egyébként, hogy milyen sok és kusza történetszálat írtak bele, amiből szinte mindig sikerült jól kijönniük és átfűzni a következő cselekménybe. A fényképezés még némi említést megérdemel, mert tetszetős dolgokat mutattak nekünk sokszor a nem túl sok helyszín ellenére is. Amikor kimozdulnak picit a városból, akkor mindig szép képeket mutogatnak. A végén lévő ökölharcnál is feltűnt a kamerakezelés, külön érdekes volt szerintem.

A spoilerezés előtt még értékelek gyorsan egyet. A kezdésre ment egy hetes, de mint említettem végig felfelé ívelt az évad és ide a végére bivalyerős részeket készítettek. Az 1x12 a legzseniálisabb rész, a tökéletesen felépített tévés epizód. Kurva jó zenékkel, meg úgy ámblokk, a közepébe lőttek. A finálé is durva volt, ahogy írtam oda is jár egy 8 pont minimum. Az egész évadra szintén 8 pontot adok, de úgy érzem, hogy ez még lehet több lesz a jövőben. Óriási hangulat van benne, amit úgy tűnik Sutter ki tud használni.

Innentől SPOILEREK a tovább mögött.

komment

Címkék: sorozat dráma sons of anarchy

House: a negyedik évadról

2010.12.17. 20:03 Gevin

Mielőtt belevágnék egy kis magyarázat, hogy miért nem volt 2-3 évados írás. Kicsit összevissza néztem és ugráltam néhol részeket, mert pl volt olyan, amit tv-ben már 3-szor láttam. Így nem akartam róluk külön írni, mert hiányos lett volna néhol. Ez az évad viszont teljesen új volt, mert valahol ez előtt szállhattam ki anno.



A negyedik évad viszont ütött. Mondom ezt azért, mert eléggé mást hozott, mint az elődei, mert ugye itt jött el a nagy változás. Megmondom miért működött nálam és néztem sűrűbben, mint a harmadik szezont. Tele voltam kíváncsisággal, hogy kik lesznek az új csapattagok, másrészt pedig volt izgalom az évadban. Hajtott előre, fenntartotta a figyelmem.

Ott jött el az első negatívum, amikor a doki végre választott és kialakult az új csapat. Onnantól leültek az epizódok, tipikus House részek voltak, érdektelen ügyekkel. Mármint ennyi idő után (meg ezelőtt sem) a diagnózisokért néztem, hiszen már senkit nem érdekel, hogy "never Lupus" vagy autoimmun. Általában ki lehet találni a felénél, mi lesz a gáz. A második évadban jópár zseniális nyomozás volt, ezt a kártyát akkor fullra kijátszották, és ott stimmelt is. Most viszont már érdektelen többnyire, persze néha valóban felrázzák a figyelmet, de ebből van kevesebb.

Akkor ennyit a negatív hatásokról, és akkor nézzük azt, hogy a finálénál mennyire szökött az égbe a szívritmus. Mocsok izgalmas volt, éjjel néztem, estem ki a szemeimen, mert valahogy nem ezt néztem ki az írók tollából. Az érzelmi injekcióban is sokkal több kraft volt, a dráma oldalára billentve a mérleget. Nem, inkább úgy mondom, hogy a depresszióéra. A dupla finálé simán hozott egy baromi jó befejezést, 8/10 repül is rá.

Visszatérve az új csapathoz, a kiválasztásuk, H istenszerű játszadozása baromi élvezhető volt. Szakadtam jópárszor az egysoros oltásokon, itt még az újdonság varázsa miatt titokzatosak és egyediek voltak a karakterek. Sajnos miután választott közülök ez valahogy tovaszállt, mert 13-on kívűl, nem hogy a többiek, de egyelőre ő sem igazán bizonyult egyéniségnek. Csak vannak, csinálják a dolguk, elviselik H-t. De ettől még semmi érdekfeszítőt nem tudunk meg róluk. Illetve évad végén bedobnak egy konfliktus keltő izét úgy, hogy pf, ez most senkit nem hat meg. Rossz időzítés volt. Kutner, Taub? Sszz...hát nem erős karakterek egyelőre az biztos.

Sokak szerint a régiek visszahozása, erőltetett és kínos lépés volt. Szerintem meg pont, hogy működött, kellettek bele, mert a markáns karakterüket kitöltő űr a félidőnél elmúlt, szóval szüségszerűek voltak. Viszont nekem Foreman teljesen megkopott, mintha csak árnyéka lenne régi önmagának. Cameron és Chase hozták a szintet.

Ami önmagáért beszélt még azok a vendégszereplések voltak. Nézzétek meg alant a képet. Bazijó színészeket - jó, Fred nem az :) - hívtak egyes epizódokba, simán feldobva ezzel azok egyszínűségét néha. Álljon itt a képen láthatók neve: Michael Michele, Jeremy Renner, Ivana Milicevic, Fred Durst.



Kellett némi plusz gondolom, mert az új tagok eléggé zsákbamacskák voltak. De, hogy Durst a Limp Bizkitből hogy jutott el ide, arra kíváncsi lennék (hehe).

Szóval nekem bejött ez a szezon, és itt-ott azt mondják innentől hullámvasút, avagy lejtmenet jön. Majd beszámolok róla, hogy szerintem mi, de ez az évad megérdemel egy 8/10-et részemről.

komment

Címkék: house dráma sorozatkritika

Hung - Boldog Szülinapot!

2010.12.17. 16:39 Gevin

A második évadból egy részlet, amit kiollóztam, mert elég nagy poén. Azért a 18-as karikát megemlítem, mert van némi khm benne. Az első évadról amúgy itt írtam, lehet olvasgatni, ha valakit érdekel.



A második évadban rágyúrtak a poénokra, jóval erősebb volt humorban, mint az első. Jane Adams még mindig bűnösen irritáló, nagyon ki kéne írni, mert erőteljesen rontja a sorozat, amúgy jó minőségét. A szövegek ütöttek benne, Charlie a strici behozása pedig egyenesen szenzációs lépés volt a készítők részéről. Sajna kevésszer tűnik fel, de akkor nagyon megmondja. Szerintem jobb lett, mint az első széria, viszont a finálé valahogy nagyon lapos volt, nem kötött le és szórakoztatott annyira, mint előtte. Ezt leszámítva simán adható egy 8 pont az évadra.
 

komment

Címkék: video sorozat hung

Cigiszünet

2010.12.16. 19:04 Gevin

Akkor ismét egy kis szünet, képekkel megszakítva.



 

komment

Címkék: cigiszünet

Blogger-faggatás: Donnie nyilatkozott a Breaking Bad-ről

2010.12.16. 14:37 Gevin

A soron következő bloggerünk Donnie, akinek a blogját errefelé olvashatjátok. A BB-ről kérdeztük, ami az egyik személyes kedvencem. Írtam róla egy ajánlót, akik még BB szüzek, azoknak ott érdemesebb olvasgatni. Nézzük Donnie, hogy látja a sorozatot:

-          Minek vagy kinek a hatására kezdted el nézni a sorozatot? Mi volt ami legelőször megfogott benne?

Igazándiból nem az alapsztori  nyomott sokat a latban, általánosságban kijelenthető, hogy a három-négy mondatos plotok alapján dőreség lenne ítélni. Az AMC viszont már önmagában jó ajánlólevélnek bizonyult, hiszen a Breaking Bad-et megelőző sorozatuk, a Mad Men is kiválóan sikerült.

Először a lassú, de jól felépített történetvezetése és kiváló karakterrajza fogott meg, és az is érződött, hogy minden téren (rendezés, fényképezés, forgatókönyv, színészi munka) igényes alkotásról van szó. Külön ki kell emelnem az elsőrangú operatőri munkát, mely ráadásul Michael Slovis második évados érkezésével még tovább javult.

-          A készítők a cold openeket egy teljesen új dimenzióba helyezték, hihetetlen profin megadják velük a kezdő alaphangulatot. Te, hogy vélekedsz erről?

Mára a Breaking Bad egyik védjegyévé vált a nézőket berántó cold open, melyben a változatosságra is figyeltek, például a harmadik évad során a kezdő képsorokat több esetben is flashback formájában tárták elénk. Jellemző rájuk, hogy igazodnak a sorozat tempójához, lassú, okosan felépített jeleneteket kapunk, melynek kapcsán elsősorban az írók kreativitását kell dicsérnünk.

-          Az évadok önmagukban mind-mind zseniálisak, de ha mégis ki kellene emelned egyet kedvencként, melyiket mondanád és miért?

Úgy érzem, évadról évadra javult a sorozat.  Az első évad a forgatókönyvírók sztrájkja miatt csonkára sikerült, érződött is rajta, hogy Vince Gilligan és csapata nem tudta belőle kihozni a maximumot. A második etap esetében már nem volt ilyen probléma, fantasztikus 13 részt láthattunk és személy szerint a sokat vitatott befejezéssel is elégedett voltam. A harmadik évadban szinte minden szereplő új helyzetbe került, az írók pedig maximálisan kiaknázták ezeket a lehetőségeket.

komment

Címkék: blogger faggatás

Ilyenek vannak a SoA-ban

2010.12.15. 20:29 Gevin

Előtte:



Utána:



Kihagyhatatlan poén volt. Az FX nem tököl, mivel kábel simán megtehetnek efféléket. Vagy a kényszeres maszturbátor esete sem volt gyenge. Egyre jobban bejön a motoros banda sztorija. Még jó, hogy a kórház szálból visszavettek.

komment

Címkék: fun sorozat sons of anarchy

Fast Five! - Trailer

2010.12.15. 19:08 Gevin

F*CK YEAH!

Visszajönnek a fiúk, és odacsapnak, ahogy kell. Rock a nyomukban, miközben robban minden, és Yamakasit megszégyenítő ugrásokat mutat be a két főszereplő. Hát ez így mocsok jónak néz ki, mondjatok bármit.


 

komment

Címkék: előzetes

Az idei Golden Globe jelöltek

2010.12.14. 19:31 Gevin

Akkor lassan jönnek a díjátadók, úgyhogy én is bedobom ide az esélyeseket. Nézegettem, hogy miket jelöltek és ez a The Kids Are All Right nagyon sok helyen ott van. Utána néztem, és egy teljesen standard sztorival rendelkező dráma vígjáték. Mégis valamit tudhat. Szerintem majd beiktatom. Vannak érdekes nevek, de nincs túl nagy meglepetés. Majd az Oscaron borul a papírforma. Pf. Ezt remélem senki nem hitte el.

Film

  • Black Swan
  • The Fighter
  • Inception
  • The King's Speech
  • The Social Network

komment

Címkék: díjátadó

Pirates 4 - várod? nézed? veszed?

2010.12.14. 15:21 Gevin

A harmadik rész marha hosszú volt, viszont pont oltotta az évi 1-2 kalandfilm szomjamat. Ez az előzetes pedig teljesen ritmusosnak tűnik, Depp továbbra is kiélvezi a karaktert. Ja, és Ian McShane Rulz!

Szerintetek?


 

komment

Címkék: előzetes pirates of the caribbean

Showder Klub: hatodik évadzáró

2010.12.14. 14:21 Gevin

Tegnap lement a szezon utolsó adása. Volt aki röhögött? Vagy aki sokat röhögött? Botrányos adás volt, az ezelőtti héttel ellentétben, ahol Bődöcs megint jó showt csinált. Annak kellett volna az uccsónak lennie. Kőhalmi mondta is, hogy fontos a zárás. Hát az, de ez így nagyon gyenge volt, konkrétan Kőhalmin kívül a többiek vállalhatatlanok voltak. Nem értem ezt a Jamet sem, minek erőltetik. Szar poénok, unalmas párbeszédekbe fullad a "viccelődés". Ráadásul annyira erőlködnek, hogy ide érzem az izzadságszagot. Felméri egyedül néha egész korrekt, de most, amit összehoztak, az no komment. Bruti szerintem maradjon meg fotelpatkánynak, a stand-up nem biztos, hogy az erősségei közé tartozik. Amit meg énekelt KAP-al és Hadházival, azt nehezen tudom elhinni, hogy sokan viccesnek tartották volna. Félreértés ne essék, most ide megint jöhet a tipikus "akkor csinálj jobbat, ha neked nem tetszik" áradat, DE. Ők ezt azért csinálják, hogy szórakoztassák a nézőket, akiknek bizony szívük joga megmondani, ha rossz, az amit csinálnak.



Egy szó, mint száz, kibrándító és erőltetett lett a zárás, és sajnos ezt az évadra is elég sokszor rá lehet húzni. Vérfrissítés kell ide, vagy valami nagy változás. Mondom régóta.
 

komment

Címkék: showder klub

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása