Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Misfits - 1.évad yeyeye

2010.11.21. 21:34 Gevin

Az angolok odabasznak, ahogy illik, ők már csak ilyenek. Arról beszélek, hogy olyan a sorozat, mintha a Skinst megfűszerezték volna némi horror/thriller beütéssel. Kicsit sarkítok, de képzeljétek el, hogy milyen lett volna a Heroes ha van tökük a készítőknek és ezt nem is felejtik el? Gondolom megvan, na, az angolok bizony megcsinálták.

3 komment

Címkék: misfits fantasy vígjáték dráma sorozatkritika

A kaptár 3. – Teljes pusztulás / Resident Evil: Extinction (2007)

2010.11.21. 15:17 Dr.Jones

Az Apokalipszis óta eltelt pár év, a fertőzés kiterjedt az egész világra, aminek következményeként az egész bolygó sivataggá vált. Ahogy nő a zombik száma, úgy fogyatkoznak a túlélők, elég kevesen maradtak, és az országutakat járva küzdenek az életben maradásért. Alcie csatlakozik Claire konvojához, és együtt indulnak Alaszkába, ahova állítólag még nem tette be a lábát a vírus. Ezalatt egy földalatti titkos laborban tovább folynak a kísérletek…

Eléggé megváltozott az összkép az előző részekhez képest, egyfajta poszt-apokaliptikus hangulat hatja át az egészet, és ez főleg a lenyűgöző látványvilágban mutatkozik meg. A kietlen, sivatagos tájak a porba döngölt épületekkel karöltve remekül ábrázolják a haldokló Földet. A rothadás és pusztulás világa ez, ahol a túlélők még egy doboz cigarettáért is vásárra viszik a bőrüket.

3 komment

Címkék: horror filmkritika resident evil 6/10 posztapok

A szólista / The Soloist (2009)

2010.11.20. 21:33 Gevin

Ez az az eset, amikor végig érzed, hogy valami hiányzik. Nem feltétlenül tudod eldönteni, hogy mi, csak ott motoszkál benned, hogy ez így nem az igazi. Ez tökéletesen illik A szólistára. Egy realista August Rushnak indult, aztán levetkőzte magát és teljesen más lett belőle. Mintha nem is tudta volna pontosan a rendező, hogy mi a fenét akar kihozni ebből a drámából. Ezt érezni rajta.

Szólj hozzá!

Címkék: dráma filmkritika 5/10

Resident Evil 5 (2009)

2010.11.20. 13:21 Dr.Jones

Játékokról nem írtunk még, hát ennek is eljött az ideje. Feltételezem, hogy mindenki hallott már a Resident Evil szériáról, de azért megpróbálom nagyon röviden összefoglalni az alapszituációt: Néhány tudós véletlenül agyatlan élőhalottá változtatja a fél emberiséget, akiknek eltökélt szándéka a másik felet megenni reggelire. A vírust még nem sikerült megfékezni, de ez nem jelenthet problémát, ha olyanok dolgoznak az ügyön, mint az első részből ismerős Chris és újdonsült társa, Sheva, akik annak ellenére, hogy leginkább egy halivúdi álompárra emlékeztetnek, előszeretettel csapják szét a zombihadakat. Fordulatokban bővelkedő afrikai kalandtúrájuk során régi és új ellenségekkel találják szemben magukat, miközben a Christ kísértő múlt darabkái is a helyükre kerülnek.

1 komment

Címkék: resident evil játékteszt túlélő horror

Buried (2010)

2010.11.19. 18:51 Dr.Jones

Ryan Reynolds alakított, de mekkorát! Ebből az emberből sok mindent kinéztem volna, de azt nem, hogy így elvisz a hátán egy másfélórás, egy helyszínes thrillert, ahol a helyszín ráadásul mindössze egy istenverte koporsó. Mivel baromi nehéz spoilermentesen írni erről a filmről, megpróbálom nagyon röviden összeszedni a lényeget.

A cím magában foglalja az egész történetet: Paul Conroyt élve eltemették. Természetesen nem üres kézzel hagyták sorsára, többek közt egy pislákoló zseblámpát, egy merülő mobilt, egy öngyújtót, egy laposüveget és egy bicskát talál magánál. A kijutásra azonban ezek aligha alkalmas eszközök, így nem marad más választása, telefonon kell mielőbb segítséget hívnia. A bökkenő csak az, hogy fogalma sincs, hol van, és hogy került oda. Rövidesen elrablói is felveszik vele a kapcsolatot, akik egyre vadabb dolgokat kérnek tőle…

A posztereket és trailereket elnézegetve kérdéses volt számomra, hogy ez az ötlet megérett-e egy másfél órás produkcióra, de azt kell mondanom, hogy kihozták belőle a maximumot minden téren. Mielőtt valakiben kétségek támadnának a hitelességet illetően, például azért, mert hősünk a föld alatt telefonálgat, ahol elvileg nem kéne térerőnek lennie, megnyugtatok mindenkit, hogy szépen lassan mindenre megkapjuk a kielégítő magyarázatot. A forgatókönyv meglepően jól sikerült, az érdekfeszítő fordulatokon túl még egy jó adag társadalomkritikát is csempészett a filmbe.

12 komment · 1 trackback

Címkék: thriller filmkritika 8/10

Diploma után / Post Grad (2009)

2010.11.19. 15:43 Gevin

Tudjátok milyen, amikor a 2. percben már az egész filmet levezettétek, látjátok magatok előtt az összes beleillő klisét, és természetesen a boldogboldog happy endet. Mivel ez a könnyed 80 perc teljesen ilyen, nehéz lesz ajánlanom a filmet, mégis egy picit megérdemli, mert aranyosan buta, és hát ezt ígérte. Legalább nem csapott be senkit, lehet mondani.

1 komment

Címkék: vígjáték filmkritika 6/10

AF: The Suburbs

2010.11.19. 14:25 Gevin

Arcade Fire szám az új albumról, ami néhány hónapja jött ki, nálam azóta szólt is eleget. Az album címadó trackjéhez Spike Jonze kanyarított egy kibaszott hangulatos videot. Komolyan. A Skins jut eszembe, nem véletlenül, beszt tinisorozat, sok droggal. Anglia tudjátok. A lényeg, hogy ott az a jobbra fektetett háromszög, arra kell klikkelni.

Szólj hozzá!

Címkék: video clip

True Grit kampány

2010.11.19. 14:22 Gevin

Vagyis a lényeg, hogy bazi sokat mutogatják a szereplőket. Ami nem véletlen, mert egy biztos: Josh Brolin westernre született. Statham meg azért, hogy szállítson, de az már egy másik dolog. Az előzetes ha még nem volt meg, akkor erre lehet pótolni, aztán beállni azok mögé, akik várják. (A Coen haterek mondjuk nem biztos.)


 

Szólj hozzá!

Címkék: poster

Cowboys and Aliens - by Jon Favreau

2010.11.18. 21:03 Gevin

Na, hát egyenlőre ez simán odabassza a tegnapi GL előzetest, mert hiába a vicces kurvakeményvagyok tekintet Craigtől, mégis elhiszem, hogy ez a film bizony lehet az. Túl sok minden nem derül ki a trélerből, de az elég esélyes, hogy az akciók után fel lehet majd mosni a padlót a nyálunkkal. Előzetesen ez jobban néz ki, mint a Thor vagy a Lantern.



Poster is van hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes cowboys&aliens

Kaptár 2. – Apokalipszis / Resident Evil: Apocalypse (2004)

2010.11.18. 14:05 Dr.Jones

Az első rész csak bemelegítés volt, a zombivadászat most veheti kezdetét igazán. Néhány ember ugyanis véletlenül kiengedi a fertőzötteket a Kaptárból, akik nem sokat szarakodnak, hanem egyből ellepik a várost, amit ezért gyorsan karantén alá vonnak (értsd: lezárják az összes kijáratot). A túlélők egy maréknyi, szedett-vedett csapattá kovácsolódnak össze, és Alice vezetésével, no meg egy tudós segítségével kiutat keresnek ebből a pokolból. Az egyetlen lehetőségük az utolsó helikopter, aminek az indulásáig nincs sok idő, és még a tudós lányát is ki kell szabadítani.

Most sem bonyolították túl a történetet; annyi a lényeg, hogy el kell jutni a város egyik végéből a másikba, anélkül, hogy a zombik vacsorájaként végeznék. Az első részben elég sok kérdés maradt megválaszolatlanul, ezek közül néhány szál most elvarrásra kerül, de még így is csak nő a kérdőjelek száma. Bekerül pár új karakter is a képbe, többek közt a játékból ismerős Jill Valentine és Carlos Olivera személyében. Elég hangsúlyos szerepet is kapnak a filmben, méghozzá annyira, hogy Alice-t kicsit a háttérbe is szorítják, de ez nem zavaró, mivel a játék egyes részeiben is különböző karaktereket irányíthatunk. Egy civil is bekerül a csapatba, akinek túl sok jelentősége nincs (egyelőre?), ő inkább csak egy kis humort csempészik a filmbe.

7 komment

Címkék: horror filmkritika resident evil 7/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása