Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Üvegtigris 3 (2010)

2010.12.28. 15:22 Dr.Jones

Sose tartoztam a nagy Üvegtigris-fanok közé, de az első részt még simán elnézegettem, viszont a másodiknál már úgy éreztem, hogy ez a téma nem elég erős ahhoz, hogy még egy filmet elbírjon, így aztán az eredetiség háttérbe szorult, helyét átadva az időközben erőltetetté és egyre gázabbá váló Sanyinak. Ezért aztán nem túl nagy lelkesedéssel ültem be a harmadik részre, de egy esély azért kijárt neki. Én pedig vegyes érzelmekkel álltam fel utána, mivel kevesebbet, de ugyanakkor többet is kaptam a vártnál. Kevesebbet, hiszen a megszokott hangulat teljesen kiveszett belőle, és többet, mert ezúttal történetet is írtak a poénokhoz. A vicc pedig az, hogy a hangulatot pont a történet üti ki egy jobbegyenessel.

Ha megpróbálom felidézni az első részt, akkor az emlékeimet takaró vastag ködből lassan egy kis büfé körvonalai kezdenek kirajzolódni. Mire az „Üvegtigris” felirat is láthatóvá válik, addigra már a karakterek is szépen egytől-egyig megjelennek a képen. Lali, Gaben, Róka, Csoki, Cingi és Sanyi társaságában egy olyan Isten háta mögötti helyen találom magam, ahol minden áldott nap semmittevéssel, sörözéssel és ökörködéssel telik. Ha nagyon trendi szeretnék lenni, azt hiszem, teljes nyugalommal állíthatnám, hogy „feelgood” (ezt a szót most használtam először és utoljára) atmoszféra veszi körül a szebb napokat is látott büféskocsit. Amikor pedig egy rendőrautó, távolsági busz vagy akár egy Chevrolet Impala parkol le fékcsikorgatva a bolt előtt, már tudom, hogy hamarosan egy újabb őrült figura fog mosolyt csalni az arcomra. És erről szól az egész film, különösebb történet nélkül adagolja a humoros jeleneteket, miközben érdekes karakterek hadát sorakoztatja fel.

Mint már fentebb említettem, ez a sitcom-fíling csak egyszer tudott igazán fogyasztható lenni, másodszorra már egy kis savanykás mellékízt is produkált. Ez a készítőknek is szemet szúrhatott, mert a harmadik felvonásra egészen megváltoztatták a receptet. Azt találták ki, hogy Lalinak elege lesz a szürke hétköznapokból, ezért elköt egy luxusautót, felvesz egy stoppost, aki mellesleg Szabó Erika, majd a kocsi tulajdonosának kiadva magát, elhajt annak budapesti házához, hogy megízlelje a gazdagok világának édes örömeit.

Ez a hirtelen környezetváltozás határozottan nem tett jót az Üvegtigrisnek. A Kaméleonra hajazó alapötlet pedig még akár működhetett is volna, ha újabb izgalmas karaktereket ismerhettünk volna meg, de ez a lopott autó tulajdonosának, Ferinek, és az ő feleségének, ill. szeretőjének hála, nem igazán valósult meg. A kreativitás hiányában pedig egyetlen lapra tettek fel mindent, ami nem más, mint az előzetesekben is erősen hangsúlyozott segg, ami megmenteni ugyan nem tudja a filmet, de mindenképpen segít rajta.

Azért az elszomorító, hogy ilyen trükkökkel kell becsalogatni az embereket a vetítőtermekbe, annak ellenére, hogy Szabó Erika színészileg is teljesen rendben van. (Kíváncsi lennék, hogy nélküle, vagy akár csak a fehérneműs jelenetei nélkül hányan váltottak volna jegyet a filmre.) Maximálisan meg lehetünk tehát elégedve vele, nem úgy, mint Kamarás Ivánnal, aki gyerekfilmbe illő ripacskodással csökkenti az amúgy sem éppen szárnyaló színvonalat.

A már ismert arcok a tőlük megszokott színvonalat hozzák. Illetve hoznák, ha sikerült volna legalább olyan szellemes párbeszédeket rittyenteni nekik, mint amilyeneket az első részben kaptak. De még ez sem jött össze, így ismét meg kell elégednünk a kocsi hátsó ülésén bujkáló, majd később a házban randalírozó Sanyival, akit itt is túlságosan soknak és erőltetettnek éreztem. Így történhetett hát, hogy végignéztem a filmet úgy, hogy akár egyszer is nevettem volna. Egy laza mosolyt persze többször is kiváltott belőlem, de ha idéznem kéne egy igazán emlékezetes poént, akkor bizony bajban lennék.

Nem bántam meg, hogy megnéztem, mert viszonylag kellemesen telt az a bő másfél óra, az viszont egészen biztos, hogy nem fogom újra elővenni az Üvegtigris 3-mat. Egyszer simán nézhető, bár már korántsem olyan humoros, mint az első rész, de a másodiknál azért jóval élvezhetőbb. A fanoknak bizonyára ez is tetszeni fog, nekem viszont ez most 5/10-nél nem ért többet.

5 komment

Címkék: vígjáték filmkritika 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr922544205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrossMaChine 2010.12.28. 20:33:41

"Ha nagyon trendi szeretnék lenni, azt hiszem, teljes nyugalommal állíthatnám, hogy „feelgood” (ezt a szót most használtam először és utoljára) " Nahh ezen nagyobbat nevettem mint a filmen :D

edi95 2010.12.28. 20:36:56

Az tény hogy Szabó Erika sokat javult a Barátok közt óta mint színész , a film alapjáraton azért nem volt olyan rossz félévente biztos előveszem bár szerintem sokat rontott az hogy elvitték a sztorit Pestre és a csapat sem volt egyben . De mivel én mindig is szerettem ezt a 6 IQ betyárt nézni így megér a film egy naon gyenge 7/10-et .

Zoloawake 2010.12.28. 21:07:22

szerintem nem volt rossz film, és jót tett neki mind a környezet változás mind pedig a sztori! hja és a duma is jobb volt mint a kettőben......
szia pepi!!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.12.29. 11:47:12

Az írás tetszett, de a filmet még nem láttam. Nem igazán érdekel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása