Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

House: a negyedik évadról

2010.12.17. 20:03 Gevin

Mielőtt belevágnék egy kis magyarázat, hogy miért nem volt 2-3 évados írás. Kicsit összevissza néztem és ugráltam néhol részeket, mert pl volt olyan, amit tv-ben már 3-szor láttam. Így nem akartam róluk külön írni, mert hiányos lett volna néhol. Ez az évad viszont teljesen új volt, mert valahol ez előtt szállhattam ki anno.



A negyedik évad viszont ütött. Mondom ezt azért, mert eléggé mást hozott, mint az elődei, mert ugye itt jött el a nagy változás. Megmondom miért működött nálam és néztem sűrűbben, mint a harmadik szezont. Tele voltam kíváncsisággal, hogy kik lesznek az új csapattagok, másrészt pedig volt izgalom az évadban. Hajtott előre, fenntartotta a figyelmem.

Ott jött el az első negatívum, amikor a doki végre választott és kialakult az új csapat. Onnantól leültek az epizódok, tipikus House részek voltak, érdektelen ügyekkel. Mármint ennyi idő után (meg ezelőtt sem) a diagnózisokért néztem, hiszen már senkit nem érdekel, hogy "never Lupus" vagy autoimmun. Általában ki lehet találni a felénél, mi lesz a gáz. A második évadban jópár zseniális nyomozás volt, ezt a kártyát akkor fullra kijátszották, és ott stimmelt is. Most viszont már érdektelen többnyire, persze néha valóban felrázzák a figyelmet, de ebből van kevesebb.

Akkor ennyit a negatív hatásokról, és akkor nézzük azt, hogy a finálénál mennyire szökött az égbe a szívritmus. Mocsok izgalmas volt, éjjel néztem, estem ki a szemeimen, mert valahogy nem ezt néztem ki az írók tollából. Az érzelmi injekcióban is sokkal több kraft volt, a dráma oldalára billentve a mérleget. Nem, inkább úgy mondom, hogy a depresszióéra. A dupla finálé simán hozott egy baromi jó befejezést, 8/10 repül is rá.

Visszatérve az új csapathoz, a kiválasztásuk, H istenszerű játszadozása baromi élvezhető volt. Szakadtam jópárszor az egysoros oltásokon, itt még az újdonság varázsa miatt titokzatosak és egyediek voltak a karakterek. Sajnos miután választott közülök ez valahogy tovaszállt, mert 13-on kívűl, nem hogy a többiek, de egyelőre ő sem igazán bizonyult egyéniségnek. Csak vannak, csinálják a dolguk, elviselik H-t. De ettől még semmi érdekfeszítőt nem tudunk meg róluk. Illetve évad végén bedobnak egy konfliktus keltő izét úgy, hogy pf, ez most senkit nem hat meg. Rossz időzítés volt. Kutner, Taub? Sszz...hát nem erős karakterek egyelőre az biztos.

Sokak szerint a régiek visszahozása, erőltetett és kínos lépés volt. Szerintem meg pont, hogy működött, kellettek bele, mert a markáns karakterüket kitöltő űr a félidőnél elmúlt, szóval szüségszerűek voltak. Viszont nekem Foreman teljesen megkopott, mintha csak árnyéka lenne régi önmagának. Cameron és Chase hozták a szintet.

Ami önmagáért beszélt még azok a vendégszereplések voltak. Nézzétek meg alant a képet. Bazijó színészeket - jó, Fred nem az :) - hívtak egyes epizódokba, simán feldobva ezzel azok egyszínűségét néha. Álljon itt a képen láthatók neve: Michael Michele, Jeremy Renner, Ivana Milicevic, Fred Durst.



Kellett némi plusz gondolom, mert az új tagok eléggé zsákbamacskák voltak. De, hogy Durst a Limp Bizkitből hogy jutott el ide, arra kíváncsi lennék (hehe).

Szóval nekem bejött ez a szezon, és itt-ott azt mondják innentől hullámvasút, avagy lejtmenet jön. Majd beszámolok róla, hogy szerintem mi, de ez az évad megérdemel egy 8/10-et részemről.

komment

Címkék: house dráma sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr82513259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.12.19. 17:30:55

Fogalmam sincs miért hozták vissza a régieket. Nem kellett volna, szerintem valóban erőltetett húzás volt. A negyedik egyébként már nem volt olyan jó, mint előző évadok, akadtak unalmas részek. Az ötödik évad felénél hagytam abba, hiányoztak a röhejes beszólások.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.12.20. 09:39:49

Én szeretem ezt a sorozatot. Minden évadban vannak jobb szakaszok és gyengébbek. Nekem általában az tetszik jobban, amikor egy - egy szál több részen vagy akár egy fél évadon át összeköti a történéseket.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása