Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Ajánló: Breaking Bad

2010.12.10. 15:39 Gevin

Az AMC tűzte műsorára 3 évvel ezelőtt, és hát nem lőttek mellé azt kell mondjam, sőt. A Mad Men szintén itt fut elég nagy díjakat söpörve be, a kritikusok pedig zabálják. A Breaking Bad készítői sem próbálnak abszurd hevességű érzelmekkel megvezetni minket, csupán egy frusztráló, élethű drámát tesznek a szemünk elé.

Vince Giligan és csapata összerakta az egyik legjobban felépített drámasorozatot, amiben a feszültség csak úgy pumpál, szívet dobbant és lélegzetet szorít vissza. Hiába na, csak ilyen elismerő szavakkal lehet nyilatkozni róla. A történet szerint: Walter H. White egy kémiatanár, aki másodállásban egy autómosóban dolgozik. Nem állnak túlzottan jól a családjával anyagilag, ezért szüksége van a pénzre. Egy nap rosszul érzi magát, majd később el is ájul. A kórházban a kivizsgálás után egy mustárfolt bámulása közben ezeket a szavakat ejti el: "Tüdőrák, nem gyógyítható. Kemoterápiával még pár évem lehet hátra". Valami megtörik Waltban, eléggé magába roskad, de hát ki ne tenné. A sógora a kábítószer elleneseknél dolgozik és magával viszi az egyik bevetésre. Nem sokkal később tanárunk összefut egy régi tanítványával Jessevel, aki drogkereskedő. Közösen elhatározzák, hogy amfetamint fognak előállítani és eladni, méghozzá a lehető legtisztább és legprofibb anyagot, ami eddig a piacra került. A háttérben pedig ott a család, aki miatt az egészet elkezdi Walt.

Többet nem árulnék el, hiszen ez csak az első évad eleje, de annyit mondhatok, hogy folyamatosan fejlődik a sorozat és egyre jobbá válik. Viszont már most szólok, hogy a Br Ba kőkemény dráma. Nem mindig pörög, de amikor kell akkor magas fordulatszámon. Vannak lassúbb részek, ahol kevésbé történnek dolgok, de ezek sem unalmasak. A lélektani dolgokra erőteljesen rámennek, ami segít átérezni a történteket. A felépítettség profiságát, leginkább egy kártyavárhoz tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy ezt egy hurrikán sem lenne képes ledönteni. Annyira megkomponálva illeszkednek egymásra a darabok, a történések, mindig jó ütemben, ritmusban zajlanak, ami leginkább az életszerűség vonásait érzékelteti. A karakterek tökéletesen emberiek, ugyanúgy éreznek, mint bárki. Semmi mű vagy oda nem illő nincs bennük.

Persze ez a sorozat sem tartana itt és lenne ekkora királyság egy jó főszereplő nélkül, aki jelen esetben Bryan Cranston. Most kérdezhetitek hogy ő ki?A Már megint Malcolm című sorozatban Malcolm apját játszotta, én ott is bírtam, de igazán csak most ért a színészi karrierje csúcspontjára. Szédületes, hogy mit játszik az öreg. Nehéz szavakba önteni, tényleg érdemes megnézni. Mellette pedig Aaron Paul aki szintén jól muzsikál, remek kettejük párosa, abszolút egymásra találtak. A többi szereplő szintén jó, akiket szépen lassan közelebbről is megismerünk, ráadásul olyan vendégszereplések is vannak, mint pl Danny Trejo vagy épp Dj Qualls feltűnése.

A legnagyobb kulcsa talán az egésznek a feszültség szinten tartása. Hiába na, Vince Giligan meg kell hagyni, hogy ért ehhez. Ráadásul a Cold openek (főcím előtti rész) mesterei a készítők. Hihetetlen milyen kezdésekkel tudnak megörvendeztetni minket. A Breaking Bad minőségi sorozat, ehhez kétség sem fér.

Eddig 3 évad készült el, az első évad (a sztrájk miatt) csak 7 részes lett, a második és harmadik pedig 13. És a jó hír, hogy nyáron jön a negyedik évad, ami nem meglepő hiszen ha valami működik akkor csinálni kell. Azért remélem nem esnek abba a hibába, hogy ha már nem menne a dolog akkor is erőltetnék. De kétlem, hiszen a készítői nagyon alapos emberek. Felismerik ha valami nem stimmel. Habár rétegsorozat, ha az eddigiek alapján picit is sikerült felkeltenem valaki érdeklődését, akkor egy próbát mindenképp megér. Aki nincs jó viszonyba a drámával, annak talán kevesebb az esély rá, de a feszültség és az erős sztori abszolút beránthat bárkit, olyat aki nem igazán kedveli a drámát. Nálam nagyon működik és a top sorozataim között van.

(Ez egy régebbi írás tőlem, előfordulhat, hogy valaki már találkozott vele valahol.)


Néhány snapshot még némi lökésnek.




Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sorozat dráma breaking bad

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr672506790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása