Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Gru / Despicable Me (2010)

2010.12.01. 23:35 Gevin

A mostani animációs kínálatot figyelembe véve, a Despicable me nekem simán várós volt. A tréler meggyőző volt, Imdb-n jó pontszámmal szerepelt (még mindig: 7.6) és úgy tűnt, hogy a sztori kiemelkedik az elburjánzott gyerekmese klisé rengetegből. Minden adott volt, mégsem éltek vele teljes mértékben. Hiszen a Gru olyan lett, mint a mostanság születő mesék jelentős százaléka: aranyos történet cseppnyi szomorúsággal, jó karakterekkel és kevés érdemleges humorral.

A sztori egy született gonosztevőről szól, Gru-ról, akinek az élete abból áll, hogy gonoszságokat követ el. Most viszont feltűnik egy vetélytárs, Vektor, aki ellop egy piramist ezzel pedig feladja a labdát főszereplőnknek, aki úgy dönt visszavág. Méghozzá úgy, hogy ellopja a holdat az égről. A csavar az, hogy örökbe fogad 3 lurkót, akik a tervéhez kellenek, és miután felhasználta őket, megszabadul tőlük. Természetesen itt kerül homok a gépezetbe, mert megszereti a kölyköket, aztán jön a bonyodalom. A film legnagyobb ászait még nem említettem, ők a Minyonok, akik Gru segítői lényegében, kis együgyű sárga törpék, akiken sokat lehet mosolyogni. Egyértelmű favoritok.


Írtam az elején, hogy nem használták ki teljesen a lehetőségeket, ennek ellenére haragudni nem lehet rá. Mert például a tanulságot kellemesen mutatják be, diszkréten, nem tolják az arcunkba, ráadásul abszolút szerethető. Emiatt lesz szomorú néhol, ami egyébként jól áll neki, viszont a másik oldalon meg kevés a jó humor. Gondolok itt pl az elején ellőtt sablonrengetegre, amikor nem tud bejutni az ellenség kérójába. Zavaró volt, hogy hatvanszor szívja meg egyéb módokon, elég lett volna mondjuk 4-5 félét megmutatni. Mondjuk akinek a Kengyelfutó gyalogkakukk volt kiskorában a kedvence, az lehet élvezni fogja. De a legnagyobb ziccer a Minyokon volt. Annyi poén rejlik bennük, aminek szerintem jó ha a felét megcsinálták, nem többet. Alapból viccesek, butácskák, mindent megcsinálnak a főnöküknek. Ők voltak a sárga színfoltok, totál feldobva ezt a másfél órát. Amikor dumálnak, azt meg nem mindig érteni, mert el van hadarva, gondolom a felgyorsítás miatt.

A szinkron egész korrekt volt, talán csak az öreg tudósnak találhattak volna valami jobbat. Az ábrázolás abszolút eltúlzott, a jó módon, hiszen viccesek voltak a karakterek, a nagy fejükkel, pl Gru zseniális ezzel a hosszú orral, amire külön írtak poént is. Ezzel nem volt baj, nem éreztem, hogy valahol elütne a dolog, vagy zavarna a grafika.

Kicsivel több volt benne szerintem, de így sem lett rossz, sőt. Gyerekek számára jópofa szórakozásnak bizonyulhat és a szülők részéről sem feltétlen másfél órás alvás a moziban vagy otthon a tévé előtt. Szerethető mese, 7/10 jár neki.
 

1 komment

Címkék: animáció vígjáték filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr892486246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.12.04. 15:40:35

Egész jó volt, a Piranha után nem sokkal néztem, a kutya pedig úgy nézett ki, mint abban az egyik cukiság:D
A kis sárgaságok pedig aranyosak voltak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása