Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A kaptár / Resident Evil (2002)

2010.11.17. 09:44 Dr.Jones

Feltételezem, nem nagyon kell bemutatnom a Resident Evil játékot. Ha nem is játszott vele mindenki, legalább hallásból illik ismerni. Mivel nekem csak az első és az ötödik részhez volt szerencsém (és csak az utóbbit toltam végig), így a történetet csak nagyvonalakban ismerem, de azt kell, hogy mondjam, eléggé szabadon kezelték a forgatókönyvírók.

Magyarul köze nincs a játékhoz. Ez persze így nem teljesen igaz, mivel itt is ugyanúgy jönnek és harapnak a zombihordák, meg persze hullanak a töltényhüvelyek. Hogy miért történik mindez, az a filmből kiderül, de a sztoriról most legyen elég annyi, hogy az amnéziás Alice egy csapat kommandóssal lent reked a Kaptárnak nevezett földalatti laboratóriumban, ahol legnagyobb meglepetésükre élőhalottakkal találják szemben magukat, ráadásul az egész létesítmény egy nagyon okos számítógép vezérlése alatt áll, aki nem valami segítőkész.

Teljesen más a hangulata a filmnek, mint a játéknak, de mégis egészen jól működik a dolog. Az akciók pörgősek és visszafogottan véresek, a sötétből előbukkanó zombik ijesztőek, a karakterek meg… hát igazából róluk nem nagyon tudunk meg semmit, de legalább nem ellenszenvesek. Néhány ember természetesen csak amolyan fogyóeszközként funkcionál, vagyis azért kerültek a filmbe, hogy az éhező élőhalottaknak jusson egy kis agyvelő vacsorára. Alice múltját is elég diszkréten kezeli a film, csupán néhány rövid flashbackből tudjuk meg, hogy nagyjából mi köze is van a Kaptárhoz.

Ez nem olyan nagy baj, mert így legalább több akciót zsúfolhattak ebbe a bő másfél órába. A hentelést mellesleg zúzós zenékkel pörgették fel. A harc a túlélésért látványos és izgalmas, bár a hosszúnyelvű CGI-szörny elég gagyira sikeredett, kb. mintha a játékból szökött volna meg. A zombik is lehettek volna félelmetesebbek, de ebben nyilván közrejátszik az is, hogy csak pár órája halottak, így a durvább oszlás még várat magára.

A színészek között több ismerős arc is fellelhető: Alice szerepében Milla Jovovichot láthatjuk, aki a film végére nagyjából minden testrészét kivillantja. Michelle Rodriguez a szokásos keménykedésével jelentkezik, és James Purefoy is megküzd a gonosszal.

Adaptációnak nem a legjobb, de zombifilmként nagyon is megállja a helyét a Resident Evil. Szórakoztató és izgalmas anélkül, hogy túlzott brutalitásba fordulna. Sok kérdés marad megválaszolatlanul, de nem kell aggódni, a folytatásokban valószínűleg szépen lassan betömködik majd a lyukakat. 7/10

2 komment

Címkék: horror filmkritika resident evil 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr512449921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheFikusz 2010.11.17. 10:08:39

A PC játékból is kb. az első két rész volt alap (bár én még a 3.-at is végigtoltam) a többi csak fölösleges rókabőr.
A filmet meg inkább kezeljük külön lapon a játéktól így járunk a legjobban...

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.11.17. 10:42:08

Szerintem egyértelműen ez a legjobb rész. A többiről inkább ne beszéljünk... Ez egy viszonylag hangulatos jó kis zombifilm. Kikapcsolódásnak jó.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása