Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Hivatali Patkányok / Office Space (1999)

2010.11.11. 22:41 Gevin

Mivel manapság nem sok nézhető vígjáték akad, úgy gondoltam, egy régi pótolnivaló darabhoz nyúlok, amit elég sokan ajánlanak és kedvelnek (akár a neten is). Nem bántam meg, jó választás volt, jó poénokkal és egy ambíciózus ötletfelütéssel.

Ez az ötlet az, hogy Peter (a főszereplő) egy hipnoterapeuta segítségével eléri azt az állapotot, amikor megszűnnek a gátlásai, és magasról tesz a munkájára. A csavar, hogy ez csak néhány percig kellene tartson, ám a terapeuta közvetlenül az állapot elérése után gutaütést kap és Peter úgy marad. Mindez azért fontos, mert nincs más amit jobban utálna ennél az irodai robotmelónál. Minden egyes nap kínszenvedés a folyamatos csesztetésekkel, a hétvégi plusz munkával, ezt pedig csak tetőzi, hogy nem fizetik meg rendesen, ahogy illene. Emellett van két hawerja, akik a kollégái, ők is mélyen együttéreznek. Ez az állapot pedig azt eredményezi, hogy Peter magasról szarik a munkára, pecázni jár, hidegen hagyja a főnök dirigálása és az épp bekövetkező leépítéssel sem foglalkozik. Emellett beújít egy Jennifer Anistont is. Több poént is fel lehetett volna fűzni erre az ötletszálra, de alapvetően humorgazdag a film. Egy szórakoztató majd másfélórát bíztosít nekünk.


A színészek nem azok a mindenki ismeri őket arcok, de ettől teljesen jól működtek egymás mellett. Oda-vissza ment a szivatás, a melóval kapcsolatos utálat, a hétköznapok bosszantó szabályairól dumálás, s közben nyilván a legjobb hawerok. Aniston gondolom ismerős, de nem az irritáló barátnőt hozta, hanem teljesen kellemes meglepetést nyújtott, abban a néhány jelenetben, amikor a vásznon mászkált. A befuckolós megmozdulásáért külön pacsi jár, nem sok ilyenre emlékszem tőle.

A poénok ülnek, végig mosolyogtam, néha fel is röhögtem, amit főleg Milton karakterének köszönök, aki egy "szellemileg elesett" alkalmazott, akit 5 éve kirúgtak a cégtől, valamiért mégis minden nap bejár és a fizetését havonta utalják a számlájára. A karakterére építették a befejezést, ami a film végig érzékeltetett hangulatát domborítja ki komikusan. Majd meglátjátok. A többiek humorával sincs probléma, mind Samiren, mind Michael Boltonon (nem, nem az énekes, de annak milyen jó számai vannak..nem!) lehet borulni, főleg amikor paráznak a következményektől. A pénzmosós poén pedig beszarás volt. Ideális csapatot rántottak össze a nevetéshez ez a lényeg.



A gonosz bestia megkapja a magáét

Aki nem látta még, nyugodtan próbálja be, nem lesz csalódás, egy unalmas délutánra tökéletes program. Annyi negatívum volt csak bennem, hogy több és durvább beolvasós poénokat írhattak volna bele az írók a semmirekellő főnök ellen. Az ütött volna még tuti. Nem mondom, hogy szétröhögtem magam az összes részen, de jókedvet hozott, amit tartott is, így a végén mosollyal az arcomon vettem ki a lejátszóból. Egy 7/10-et megér, többet valahogy nem, mert nyújtott már bőven jobb élményt vígjáték, és mehettek volna mélyebbre ahogy említettem, de a vidámságot nagyrészt garantálták.
 

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr52442669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása