Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Rém rom / Monster House (2006)

2010.10.31. 13:20 Dr.Jones

Nagyban zajlik a horror-hétvége itt a blogon, és hogy a műfajhoz még túl kicsik is megkapják a nekik járó borzongás-adagot, ezért most egy igazi halloweeni hangulatú animációs filmet húzunk elő a kalapból.

Borzasztó egyszerű a történet: három gyerek felfedezi, hogy az öreg Nebbercracker háza nemcsak él, de meg is eszik mindent és mindenkit, aki a közelébe merészkedik. Mikor úgy döntenek, hogy a rejtély nyomába erednek, még csak nem is sejtik, hogy hamarosan életük legveszélyesebb, legizgalmasabb, legemlékezetesebb Halloween éjszakája vár rájuk.

Sok olyan véleményt olvastam, hogy ez a mese túl horrorisztikus, és nem való túl kicsi gyerekeknek. Ezzel részben egyetértek, mert tény, hogy taknyosként én is összeizgultam volna a gatyámat. Egy haláleset is előfordul, valamint ehhez kapcsolódik egy egészen félelmetes jelenet, de végül is minden jóra fordul benne (ahogy az lenni szokott), és a poénok is megerősítik bennünk, hogy nem kell ezt olyan komolyan venni.

A karakterek szerethetők, bár nem túl kidolgozottak. A főszereplő „félénk, de kíváncsi, ezért bajba keveredik” típus, aki mellől nem hiányozhat a husis, vicces gyerek, akivel mindketten odavannak az okos cserkészlányért. A rendőrök viccesek, sok színt visznek a mesébe. Az öreg Nebbercracker ijesztő karakter, akit egy gyerek se akarna a szomszédjául fogadni, de miután sötét titkára fény derül, őt is egész más szemmel fogjuk látni.

Ha már a látás így szóba jött, ideje pár szóban megemlékezni a grafikáról. Ha nagyon röviden akarnám összefoglalni, azt mondanám, hogy nem tetszett, de idővel sikerült megszoknom. Az emberek nem elég emberiek, inkább gumibabákra hasonlítanak, és nagyon kevesen is fordulnak meg a Rém romban. Helyszínekből is alig akad pár, és azok se túl kidolgozottak. A legérdekesebb figurára, a Házra, valamint annak kidolgozottságára viszont nem lehet egy rossz szavunk sem: azon kívül, hogy már alapból félelmetes látványt nyújt, nagyon jól megcsinálták az átváltozást is.

A költségvetés nem lehetett valami nagy (vagy ha mégis, az ráment a ház animálására), ez végig érződik. Ennek ellenére azért aranyos mese lett a Rém Rom. Nem tartozik az élvonalhoz az animációs filmek sorában, de egy kellemesen hátborzongató hangulatú, erős közepes mese kerekedett belőle, amit Halloweenkor érdemes betenni a lejátszóba a már tapasztaltabb kölyköknek. 6/10

3 komment

Címkék: animáció filmkritika 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr772410537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.10.31. 13:54:49

Erre gondoltam, hogy megnézem, régóta érdekel már. A költségvetés amúgy 75 millió dollár volt.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.31. 14:28:54

Jó kis filmecske. Én még régebben láttam.

Reap that ass (törölt) 2010.11.04. 23:51:23

Szerintem pöpec kis film volt.
Nem volt egy pixar mű, de valahogy mégis jó volt szerethető és többször megnézhető.

Korom ellenére nagyon szeretem a rajzfilmeket /manga nem, egy két kivétel vámpírvadász etc./, sokszor már csak azt nézem, South Park, The Bondocks, nameg pixar összes :-D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása