Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Piranha (2010) - Duplakritika

2010.10.31. 15:38 Gevin

Gevin: Ha összegeznem kellene Alexandra Aja legújabb művét, akkor ezt mondanám: a vér és a csöcsök eszméletlen mennyiségű arcba tolása volt a koncepciója. Minden viccet beleértve, ez nem az a horror, ahol megijedsz vagy félsz, hanem az, ahol önfeledten tudsz szórakozni és nevetni, mert ezt nyújtja, egyáltalán nem veszi komolyan magát, még arra a pillanatra sem, amikor Ving Rhames elkezdi darálni ezt a kihalt halfajt. Az utóbbi évek horrorterméseinek (már amiket láttam) legszórakoztatóbb darabja lett a Piranha.

Dr.Jones: Én ezzel az utolsó mondattal egy picit vitatkoznék, de az tény, hogy nagyon jó volt a Piranha. Komolytalannak komolytalan, viszont senki ne számítson Dead Snow szintű ökörségekre, ez inkább mosolygós, mint röhögős film.


Gevin: A szórakozás fő mozgatórugója pedig maga Jerry O'connell (aki a Defendersben múlatja mostanság az időt, jól) mert tényleg baromi vicces karaktert hoz. Olyat, ami ebbe a fiatalok okozta vad környezetbe passzol. Egy filmes krapekot alakít, aki abból akar meggazdagodni, hogy fiatal lányok melleit mutogatja és közben pedig showt csinál saját magával a középpontban. Lehet picit elkalandoztam.

Nem akarom hagyni a semmibe veszni ezt a csodálatos sztorit: egy földrengés miatt, egy tó alatti tó nyílik meg, ahonnét kiszabadulnak a vérszomjas Piranhak, amik már elvileg évezredek óta kihaltak, s kész csoda, hogy maradt belőlük mára. Ezek a kis szörnyetegek, pedig megcélozzák a fiatalokat, akik alkoholtól és drogtól mereven buliznak a tavaszi szünetben, ezen a spéci tavon, ami a város egyik legnagyobb bevételi forrása. Így hát el lehet képzelni, hogy micsoda vérparadicsom tárul majd a szemü(n)k elé. Emellett persze van ez a bizonyos mellékszál, amit a fent említett O'connell kreál, és magával viszi a főszereplőnket. A lúzer srácot, akinek bejön a csaj a suliból, de béna hozzá, hogy lépjen felé, ám ez a katasztrófahelyzet most tálcán kinálja a lehetőséget számára. Valahogy eképpen néz ki a történet.

Dr.Jones: A főbb szereplők egymás után köszönnek be a film elején, és ahogy az lenni szokott, akarva-akaratlanul szépen szétszóródnak a tavon, hogy ezzel is bonyolítsák a helyzetet. A helyzet pedig egyre csak durvul, és akkor éri el a csúcspontot, amikor a vérszomjas halacskák rászabadulnak a többezer bulizó fiatalra. Óriási jelenet, már csak azért is érdemes megnézni a filmet, mert ekkora, és ilyen jól kivitelezett tömegmészárlást ritkán lát az ember, és még ritkábban vigyorog végig.

Gevin: Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mennyi statisztát kértek fel a forgatáshoz, és azt hogy ezt mekkora lelkesedéssel vállalták el. Ez abszolút lejön a filmből, tisztára felszabadult és végigvigyorgós feelinget produkáltak ebbe a majdnem 80 percbe. Emellett feltűnik jó néhány ismerős arc, többek közt Elizabeth Shue vagy éppenséggel Christopher Lloyd, banalitással teli tudós karaktere. Ja és aki elsőre felismerte Eli Rothot az kérem jelezze, mert én a stáblista olvasásánal nevettem fel a nevét olvasva.

Dr.Jones: Ne felejtsük ki a főszereplőt sem, akit Steven R. McQuennek hívnak, és a Vámpírnaplókban Elena öccsét alakítja.

Gevin: Az akciójelenetek sem lették gyengék, sőt igazából tetszett a gyorsaságuk és néhol érződött a tökösség, ezért is plusz pont jár. Számomra az érezhető negatívum, a Piranhak kinézete volt, mert nagyon gázul tűntek fel itt-ott. Rögtön idekapcsolnám, hogy a sérüléseket szenvedett emberek teste is néha jobban emlékeztetett egy '70-es években készült gore műremekre. Ezt volt, hogy tudták ellensúlyozni, mert akadt azért bőven undorító látvány a filmben.



Ha akarnám sem lennék képes komolyan venni, és ez így van rendjén. Alexandre Aja, ahhoz képest, hogy milyen feszültséget pumpált a Sziklák szemébe, most átugrott kicsit a másik oldalra, és humorosan próbálta ábrázolni az egész műsort. Úgy érzem, hogy sikerült. Legálábbis engem megvett ezzel a koncepcióval.

A másik ami picit lelombozott, hogy bazi gyorsan lezárták a végét, amikor én még simán azt hittem, hogy vissza van 15 perc. Még néztem volna tovább, de ezt meghagyták a folytatásnak, aminél ott leszek minden jel szerint. Túlpontozni nem szeretném, mert buta film valahol, de nem zavaróan. Emellett tényleg ritka szórakoztató darab. Hawerokkal érdemes megnézni egy esti sörözés közben. Mondjuk 7/10 a pontszám.

Dr.Jones: Nekem a végével nem volt bajom, igazi Zs-kategóriás, erőltetett (de vicces), csattanós lezárás. Gevin pontozásával teljes mértékben egyetértek, a filmet meg csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha lesz folytatás, azt is mindenképpen megnézem majd. -->

2 komment

Címkék: horror filmkritika 7/10 duplakritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr532401888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.10.31. 16:26:43

Nekem nagyon bejött, amikor laza volt akkor laza volt, amikor vérengzés volt, akkor durva volt:) Szerintem az év legjobb horrorja.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.10.31. 18:34:48

Iszonyat nagy! Tényleg végig ott ül a mosoly az arcodon amikor nézed. Mellesleg szerintem még izgulni is lehet rajta. Ja és én egyből felismertem Eli Roth-ot, de fel is röhögtem amikor megláttam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása