Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Valami Amerika (2002)

2010.10.27. 12:28 Dr.Jones

Sokan klasszikusként emlegetik, nálam viszont eddig kimaradt, így ideje volt pótolni. A 34. Magyar Filmszemle „Legnagyobb közönségsikert elért magyar film” díjjal jutalmazta 2003-ban a Valami Amerikát. Rejtély, hogy ezt mivel sikerült kiérdemelnie.

A történet szerint a magyar származású, ám Amerikában élő producer, Alex (Szervét Tibor) egy európai útja során haza látogat, esélyt kínálva ezzel Tamásnak (Pindroch Csaba), a kezdő rendezőnek egy egész estés film leforgatására. Tamásnak két dolga van: testvérei - Ákos és András (Szabó Győző, Hujber Ferenc)- segítségével megnyerni a producert, valamint összekaparni 60 milliót, ugyanis Alex csak a költségek felét állná. Számításaikba több hiba is csúszik, így a dolgok nem egészen úgy sülnek el, ahogy azt eltervezték…

A film legnagyobb problémája a hossza. Nagyon elnyújtották, és sajnos nem repülnek olyan gyorsan a percek, mint azt elvárnánk. Az első másfél órában a szereplők felváltva ülnek és beszélgetnek, állnak és beszélgetnek, meg táncolnak és beszélgetnek. Ebben az a legszomorúbb, hogy a párbeszédek többsége angolul hangzik el (valami iszonyú kegyetlen akcentussal), így sok angolul nem beszélő néző kénytelen a képernyő alján lévő feliratokat olvasni, amikből magyar vígjáték létére pofátlanul sokat megenged magának a Valami Amerika.

Vicces részekből meglepően kevés van, de szerencsére úgy időzítették őket, hogy pont mielőtt elaludnánk, azért felfrissülünk egy picit, reménykedve, hogy talán most már végig ilyen jó lesz, de persze a film csak vergődik tovább a kínosan gyenge poénok porában, míg végül egy erőltetett csavar keretében végleg kimúlik. Ezek után a stáblista alatt felhangzó, a rádióból milliószor hallott, felettébb irritáló zene is csak áldás.

Nem is vesztegetek rá több szót, mert ez egy borzalmasan rossz film, és értetlenül állok a sikere előtt. Unalmas, erőltetett, nem vicces. Terka néni (Schütz Ila) viszont hatalmas karakter, csak miatta szökik a pontszám 3/10-es magasságba.  

2 komment

Címkék: vígjáték hazai filmkritika 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr252402498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.27. 17:36:27

Teljesen egyetértek veled. Én végig sem tudtam nézni.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.10.27. 17:52:32

Hiába ajnározzák sokan, nem volt erőm még rászedni magam, hogy végignézzem. Azt hiszem ezek után sem lesz!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása