Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

15 dolog, amit (valószínűleg) nem tudtál Nicolas Cage-ről

2015.07.25. 19:27 Dr.Jones

Nicolas Cage megítélése sokat változott az elmúlt években – nem éppen pozitív irányban -; tulajdonképpen válogatás nélkül bármilyen szerepet elvállal, csak hogy fedezni tudja tetemes tartozásait. De süllyedjen bármilyen mélyre, az kétségtelen, hogy Amerika legrosszabb frizurájú színésze mögött nemcsak egy Oscar-díj és egy gazdag filmográfia, hanem egy érdekes és nem kevésbé bizarr életút is áll. Ennek vesszük most sorra néhány nem mindennapi állomását.  

nicolas_cage_1.jpeg

komment

Címkék: érdekesség starz

Sex&Drugs&Rock&Roll (pilot)

2015.07.20. 19:32 Gevin

Ha nagyon akarnám utána tudnék járni, hogy miért szokás ma utálni Denis Leary-t Hollywoodban vagy a világon bárhol, de teljesen értelmetlen lenne, mert én azok közé tartozom, akik bírják a palit. És legújabb showja az FX-en pont a világ azon kis szeletének szól, akik térdcsapkodva tudtak sírva röhögni a macsókomédia egykori királyán, a Rescue me-n.

sex_drugs_rock_roll_kritika.png

komment

Címkék: vígjáték sorozatkritika

Ant-Man posztercsokor

2015.07.18. 10:57 Dr.Jones

Galéria az alábbi kép alá rejtve.

ant_man_poster_0.jpg

komment

Címkék: poster

A sorozatjunkie, avagy mit nézel és mit nem nézel

2015.07.12. 22:50 Gevin

A karaktereken múlik minden - mondtam ezt anno valamelyik posztomban. Ezt máig tartom. Ugyanakkor, ha azt vesszük, hogy kit mi tart meg egy-egy sorozatnál, vagy mi készteti megnézésre, akkor nem mehetünk el olyan kardinális dolgok mellett, mint a koncepció, történet, hangulat, kor vagy helyszín és persze a brand, illetve a nevek mellett sem. De a karakterek árnyaltsága, humora, személyisége még mindig az egyik legmeghatározóbb dolog, ha arról beszélgetünk, hogy ki miért néz még mindig, megrögzötten és lankadatlanul sorozatokat.

tumblr_n43au8prgx1qch22vo1_1280.jpg

Most tegyük félre egy kicsit a kvázi új nézőket, vagy a tinédzserek alatt lévő korosztályt (nyugdíjas szintén off) és koncentráljunk a sorozatjunkiera.

komment

Címkék: sorozat elmélkedés

Tizenhat szál gyertya / Sixteen Candles (1984)

2015.07.11. 05:30 Gevin

John Hughes 34 éves volt, amikor megrendezte első filmjét, a Sixteen Candles-t. Máig hihetetlen, és szinte utánozhatatlan az a kamaszos őszinteség, amely belengi műveit, ahogy gyereklelkű, a felnövés küszöbén küszködő karaktereivel bánik a 80'-as, '90-es évek színpompás Amerikájában. Rajta kívül csak nagyon-nagyon kevesen voltak képesek arra, hogy a tinédzsereket ne leereszkedően, életidegenül, hanem hiteles és komikus valójukban mutassák meg a nagyközönség számára és tegyék kortalan szórakozássá filmjeiket.

Hughes jövő februárban lenne 66 éves.

sixteen_candles_kritika1.png

komment

Címkék: vígjáték filmkritika 7/10 80 90 classic shit John hughes

Dragon Ball Super – 1. rész

2015.07.08. 17:22 Dr.Jones

Ahhoz képest, hogy hány millió rajongó vágyálma teljesült ezzel a sorozattal, meglepően semmitmondó rajttal indult útjára a Dragon Ball Super. Ami persze nem jelent semmit, hiszen se hosszú-, se rövidtávú következtetéseket nem lehet levonni egyetlen röpke epizód alapján. Annyi biztos, hogy Goku és társai visszatértek a tévéképernyőkre, és ez már önmagában is olyan hihetetlen, hogy nem igazán húzhatjuk a szánkat. Amit egyébként nincs is miért húzni, hiszen ha visszaemlékeztek, a Dragon Ball Z is hasonlóan lagymatag kezdés (a bébi Gohan bömböléséről szólt kb. az egész első rész) után forrta ki magát azzá a sorozattá, ami végül 291 x fél órát vett el az életünkből, és mi ennek egy percét se sajnáltuk, és nem sajnáljuk azóta sem.

dragon_ball_super_1.png

komment

Címkék: anime dragon ball

We Bring the Noiz! #21

2015.07.06. 20:43 Gevin

td_2_poszter.pngLera Lynn - The only thing worth fighting for (True Detective)

Lera Lynn balladája olyannyira megtetszett mindenkinek, hogy egyenesen botrányt keltett, amikor a második szezon főcíme alá (ehelyett a csoda helyett) betették Leonard Cohen - Nevermind c. slágerét. De aztán valaki volt olyan kedves, hogy fogta az első tréler alatt játszott dalt és csinált belőle egy 6 perces chill verziót. Lera Lynn pedig már többször feltűnt az új évadban, és van egy sanda gyanúm, hogy ezt a melankolikus, borongós-merengős sötét zenei vonalat Pizzolatto végig fogja húzni az egész szezonon át. Amit én egyáltalán nem bánok.

komment

Címkék: true detective we bring the noiz

Jurassic World posztercsokor

2015.07.05. 12:43 Dr.Jones

Galéria az alábbi kép alá rejtve.

jurassic_world_poster_0.jpg

komment

Címkék: poster

Wayward Pines - avagy isten áldja a Lostot!

2015.07.04. 06:00 Gevin

A Blake Crouch regényeiből kis-képernyőre adaptált, ködös-misztikus tévésorozat a Fox-on (!Deja vu) már akkor gyanús volt, amikor a semmiből kísérteties csendben előtűnt M. Night Shyamalan neve, mint producer és a pilot rendezője. Bah. De a kritikák nem bántak rosszul vele, és a Twin Peaks-Truman Show analógia kiválóan hangzott, amit sikerült is fenntartani öt részen keresztül. Aztán a Wayward Pines ígéretes, izgalmas kisvárosi thrillerből ócska sci-fivé változott, és akkora cápát ugrott, hogy beszakadt a képernyő - mármint nekem, mert nem olvastam a könyveket (my bad). Van visszaút?

Talán. (SPOILERESSÉG A TOVÁBB UTÁN).

wayward-pines_k2.jpg

komment

Címkék: dráma sci fi misztikus sorozatkritika Wayward pines

Nic Pizzolatto: Galveston

2015.07.03. 03:48 Gevin

galveston_kritika.jpgSokan félreértelmezik Nic Pizzolatto munkásságát. A fickó felismerte, hogy mi az amiben jó, amihez tehetsége van. Louisianaból való származása vaskosan ott pulzál minden egyes írásában, összes merengésében, dialógusában és karakterei monológjaiban. Megfogadta az örök írói szabályt: arról írj, amit ismersz. A Galveston az első regénye.

Pizzolatto származása azonban egy örök beforratlan seb. Gyermekkorát az erőszak, mint közös nyelv és az őt körülvevő tudatlanság lengte be, ahol az emberek ököllel intézték el problémáikat. Elmondása szerint a házban ahol felnőtt nem voltak könyvek vagy bármi, amely valamilyen módon az intellektuális fejlődést szolgálta volna. Elvégzed az elemit és vagy beállsz robotnak valami gyárba vagy egy leszel az istent ostobán és lankadatlanul követő birkanyáj tagjai közül. Ezért gyerekként bevette magát az erdőbe, felfedezte a világot, ahol élt. Miután elkezdett érdeklődni a művészet iránt, azt mondta ezt arra használta, hogy elmeneküljön a vidékről.

komment

Címkék: krimi könyvkritika dráma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása