Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

10 dolog, amit (valószínűleg) nem tudtál Salma Hayekről

2015.06.23. 16:34 Dr.Jones

Salma Hayek, aki a modellkedéshez túl kicsi volt, a színészi pályát választva Mexikótól egészen Hollywoodig küzdötte magát. A ’90-es évek óta töretlen népszerűségnek örvend szerte a világon. Nevét, filmjeit mindenki ismeri, de akad néhány érdekesség, amiről már kevesebben hallottak. Akit érdekel, hogy Salma miért volt kopasz kiskorában, mi a legnagyobb fóbiája vagy hogyan rabolták el Egyiptomban, annak célszerű tüstént tovább olvasnia.

salma_hayek_0.jpg

#1

Salma Valgarma Hayek-Jimenez, kinek neve arabul békét ill. nyugalmat jelent, 1966-ban látta meg a napvilágot. Mamája gyerekkorában rendszeresen leborotválta a haját és a szemöldökét (mármint Salma haját és szemöldökét), mert meggyőződése volt, hogy attól erősebb, dúsabb és sötétebb lesz, amikor újra megnő.

#2

Tiniként Salma egyáltalán nem volt megelégedve alakjával. Ma már nehéz elképzelni, de amolyan ’elöl deszka, hátul léc’ típusú lány volt, akit emiatt állandóan csúfoltak a társai. Elkeseredettségében felkeresett egy templomot, mivel úgy gondolta, hogy itt már csak a csoda segíthet, s a kezeit szenteltvízbe mártva fohászkodott Istenhez, hogy adjon neki nagyobb melleket.

salma-a-1.jpg

És Isten meghallgatta imáit.

#3

Szülei katolikus iskolába íratták, ahol nagyon szigorú szabályok között zajlott az élet, rossz magatartása miatt ki is vágták 16 évesen, mikor besurrant a tanáriba és három órával visszaállította a csengőt. A színészet akkor kezdte érdekelni, amikor megnézte a Willy Wonka & The Chocolate Factory c. 1971-es filmet. Eleinte színdarabokban, majd spanyol nyelvű szappanoperákban, teleregényekben kapott kisebb-nagyobb szerepeket, de igazán csak akkor futott be, amikor Robert Rodriguez felfedezettjeként szerepelt a ’95-ös Desperado-ban, majd a ’96-os Alkonyattól pirkadatigban.

salma_2.jpg

Alkonyattól pirkadatig

#4

Valószínűleg mindenki emlékszik az Alkonyattól pirkadatig legendásan szexi táncára, amit Salma Hayek lejt egy bárban egy szép nagy kígyó asszisztálásával. Kevésen múlt, hogy a filmtörténelem nem lett szegényebb minden idők egyik legdögösebb jelenetével, Salma Hayek ugyanis rettegett a kígyóktól. A szkriptet átolvasva így érthető módón kétségei támadtak afelől, hogy képes lenne-e úrrá lenni fóbiáján. A rafinált Rodriguez azonban a Desperado után nem tudta mással elképzelni a szerepet, ezért azt mondta, hogy ha nem vállalja, akkor bizony Madonnáé lesz. Hayek ezek után nem mondhatott nemet, inkább részt vett egy két hónapos terápián, ami segített neki legyőzni félelmét. A tánchoz mellesleg semmiféle koreográfiát nem használtak, Rodriguez mindössze annyi instrukciót adott, hogy érezze a zenét és mozogjon rá tetszése szerint (2005-ben ugyanezt a tanácsot adta Jessica Albának a Sin City forgatásán). Hayek karaktere Quentin Tarantino eredeti forgatókönyvében még a „Blonde Death”, azaz Szőke Halál nevet viselte, ám miután a színésznőt leszerződtették, Tarantino megváltoztatta azt „Santanico Pandemonium”-ra. Ez egyébként egy 1975-ös mexikói horrorfilm címe, amit Tarantino még akkor látott, amikor videotékában dolgozott.

#5

A pikáns jelenetekbe nagyon nehéz volt beleszoknia, gyerekkorában ugyanis szigorú, katolikus neveltetést kapott, még bikinit is tilos volt hordania. A Desperado szexjelenete során még el is sírta magát, így ő lett Antonio Banderas egyetlen olyan filmbeli partnere, akire a színész felesége, Melanie Griffith nem volt féltékeny.

salma_3.jpg

Antonio Banderasszal a Desperadóban

#6

1996-ban Magyarországon is megfordult, amikor a fóti filmgyárban készítettek felvételeket a Notre Dame-i toronyőrhöz. Nagyon jól érezte magát nálunk, a libatöpörtyű a legkedvesebb emléke hazánkról.

#7

Cameózott a Négy szoba c. filmben; ő játszotta a tévében időnként látható táncosnőt, akinek a fejét egy pillanatra sem mutatják.

#8

17 éves korában Egyiptomban nyaralt édesanyjával és öccsével, és ha már ott jártak, nem lehetett kihagyni egy jó kis tevegelést a gízai piramisoknál. Salmát egy 70 év körüli úriember szállította, aki rendszeresen hátrasandított, csábos pillantásokat vetve a lányra, időnként még egyetlen fogát is megvillantva. A kéjsóvár tevehajcsár aztán egyszer csak gondolt egyet, kivált a turisták sorából és teljes sebességgel belevetette magát a sivatagba. Mivel magasan ült, Salma nem tudott leugrani a tevéről, ráadásul senki nem hallotta a kiáltásait, így az idős férfi egészen a házáig cipelte. Mikor édesanyjának feltűnt, hogy megcsappant a létszám, rögtön a rendőrséghez fordult, akik gyorsan meg is találták a Salmát elrabló tevehajcsárt. Az öregember nagyon elszomorodott, amikor megtudta, hogy ilyen hamar meg kell válnia frissen szerzett feleségétől, kétségbeesésében még a tevéjével is próbálta megvesztegetni a rendőröket, de nem járt sikerrel.

salma_4.jpg

Pierce Brosnannel Az utolsó gyémántrablásban (2004)

#9

Élete legkomolyabb filmszerepe a 2002-es Fridához kötődik. A Frida Kahlo, híres mexikói festőművésznő életét feldolgozó filmet 6 évig próbálta megszerezni, végül megvette a forgatókönyvet és producerként is beszállt filmjébe. A főszerepet ezzel Jennifer Lopez elől halászta el, akit „műlatin”-nak tartott és mindig is utált. Már azért is kihívást jelentett számára eljátszani a festőnőt, mert pálcikaembert is csak nehezen tudott rajzolni, de aztán összeszedte magát, dús szemöldököt és bajszot növesztett, majd eljátszotta élete szerepét. A Fridától elsősorban nem anyagi, hanem kritikai sikerre számított, amit meg is kapott, 2003-ban még Oscar-díjra is jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában.

#10

Az Oliver Stone rendezte Vadállatokban egy drogbárónőt alakított és az egyik jelenetben meg kellett vernie Benicio Del Toro-t. Mivel Oliver Stone közismerten maximalista, minden jelenetet annyiszor rögzít, ahányszor csak kell, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Hayeknek ezért pontosan 17-szer kellett megpofoznia Del Toro-t, aki szerint Salma amilyen pici (157 cm), olyan nagyot tud ütni. Ugyanezen film forgatásán Blake Lively is frászt kapott tőle, akivel civilben amúgy nagyon jó barátnők. "A filmben Salma parancsára elrabol a drogkartell, és kegyetlenül megkínoznak. Van olyan jelenet, hogy ott ülök csurom véresen a szobában, Salma meg csak néz rám mereven. A hideg futkosott a hátamon, és majdnem rászóltam, hogy jól van, most már nem kell hülyülni, mert rosszakat fogok álmodni!" – nyilatkozta Lively.

salma_hayek_everly.jpg

„Imádom a szakmámat. Más bőrébe bújni, és közben magamat adni. A színészkedés egy varázslat, amelynek sosem akarom megtudni a titkát. Így szeretem.”
(Salma Hayek)

 

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnéd, hogy örüljünk, akkor nyomj rá egy lájkot és kövess minket facebookon is!

komment

Címkék: érdekesség starz

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr87562408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerryco 2015.06.23. 23:29:06

Amikor itt forgatták a Notre Dame-i toronyőrt, anyukám statiszta volt a filmben és személyesen találkozott Salma Hayek-kel és anyu adott neki egy gyűrűt emlékbe. Kíváncsi lennék, vajon meg van e még.

Fritz Gerlich 2015.06.24. 19:06:48

A legizgatóbb és legizgalmasabb szinésznő!

Fortress 2015.12.30. 10:31:06

... és még mindig fantasztikus nő!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása