Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

12 dolog, amit (valószínűleg) nem tudtál Benedict Cumberbatch-ről

2015.03.11. 15:40 Dr.Jones

Napjaink egyik legfelkapottabb, legkarizmatikusabb, legfoglalkoztatottabb, legfurább nevű – és még lehetne sorolni a legeket – színésze Benedict Cumberbatch, aki 2002-ben kezdte pályafutását, de csak a BBC 2010 óta futó Sherlock c. sorozatának főszerepével futott be igazán. Népszerűsége azóta is töretlen; átlagosan évi 5 szerepben tűnik fel, stúdiók harcolnak érte, Oscar-díjra jelölték, a rajongók meg egyszerűen képtelenek betelni vele. De ki is valójában ez a brit nemzeti kincs? Néhány érdekes tudnivalót összekanalaztunk róla.

benedict-cumberbatch-1.jpg

#1

Teljes neve Benedict Timothy Carlton Cumberbatch. Ebből a Benedict Carltont akarta használni pályája elején, mivel szerinte a Cumberbatch úgy hangzik, „mint egy fing a fürdőkádban, ráadásul angol akcentussal még viccesebb”. Végül egy ügynök győzte meg róla, hogy a Cumberbatch igenis jó név.

#2

Nincs megelégedve a külsejével, különösen a feje méretével és formájával nem tud megbarátkozni. Szerinte ugyanis úgy néz ki, mint Sid a Jégkorszakból.

benedict-cumberbatch-2.jpg

#3

Kedvenc rendezője Stanley Kubrick, és hogy miért, arra állítása szerint 30.000 szóban tudna válaszolni. Ezt mellesleg meg is tette, mivel Kubrick munkásságából írta a szakdolgozatát.

#4

Szinte bárkit kiválóan utánoz. Alan Rickmant például olyan élethűen másolta le, hogy a Simpsons készítői felkérték, hogy a 2013-as Valentin napi epizódban ő szinkronizálja Rickmant. De Chewbaccát is úgy tudja előadni, hogy attól még Harrison Fordnak is leesik az álla. (a videó végén)

#5

2005-ben Dél-Afrikában banditák fogságába esett. Az Utazás a világ végére c. BBC-s minisorozatot forgatták, amikor Cumberbatch és két barátja egyik éjjel defektet kapott, méghozzá pechjükre egy igen veszélyes környéken. Mielőtt sikerült volna lecserélni a kereket, máris rosszarcú fegyveresek vették körbe őket. Miután mindenkit kifosztottak, megkötözték, majd bevágták őket a csomagtartójukba és elhajtottak. Valami isteni szerencse folytán azonban egyszer csak megálltak és szó nélkül szabadon engedték őket, így sikerült sértetlenül megúszniuk a „kalandot”.

#6

Igazi adrenalinfüggő és szereti az extrém sportokat. Imád ejtőernyőzni, búvárkodni, motorozni, hőlégballonozni és snowboardozni.

benedict-cumberbatch-3.jpg

#7

A színészek gyakran poénkodnak azzal, hogy amikor megkérdezik tőlük, mihez kezdenek magukkal a forgatás után, azt válaszolják, hogy „ha csak Steven Spielberg nem csörög rám, húzok nyaralni”. Miután Cumberbatch is elsütötte ezt a poént, egy hét múlva megcsörrent a telefon, hogy szerepet kapott Spielberg Hadak útján c. filmjében… Spielberg mellesleg a valaha volt legjobb Sherlocknak tartja.

#8

A Sherlock egyik részében felbukkannak a nyomozó szülei. Őket Cumberbatch valódi szülei alakították, akik mellesleg szintén színészek. Benedict annyira meghatódott, hogy majdnem elsírta magát, amikor visszanézte a jelenetet.

benedict-cumberbatch-6.jpg

#9

Fanatikus női rajongói „Cumberbitches”-nek, azaz „Cumberribik”-nek nevezik magukat. Egyik megszállott rajongója egyszer egy egész napon át távcsővel figyelte a szomszédos épületből és minden lépéséről twitterbejegyzést készített.

benedict-cumberbatch-5.jpg

#10

A Kódjátszmában Alan Turingot alakította, amiért Oscar-díjra jelölték. A valóságban tizenheted-unokatestvére volt Turingnak, akivel rokoni kapcsolata a XIV. századig nyúlik vissza. Rajta kívül állítólag még III. Richárd néhai angol királyhoz is távoli rokoni szálak fűzik.

#11

Jó barátja Eddie Redmayne-nek. Mindkettejüket 2015-ben jelölték először Oscar-díjra, amit Redmayne kapott meg Stephen Hawking eljátszásáért a 2014-es A mindenség elmélete c. filmben. Érdekesség, hogy 2004-ben már Cumberbatch is eljátszotta Hawkingot.

benedict-cumberbatch-4.jpg

#12

Bármilyen hihetetlen, nem tudja kimondani a „pingvin” szót. (Kb. 4:06-nál kezdődik, de érdemes végignézni az egész videót)

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnéd, hogy örüljünk, akkor nyomj rá egy lájkot és kövess minket facebookon is!

10 komment

Címkék: érdekesség starz

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr147259969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.12. 08:36:20

"Napjaink egyik legfelkapottabb (tény), legkarizmatikusabb (messze van ő attól), legfoglalkoztatottabb (tény, de érthetetlen), legfurább nevű "

Kis pontosítások. ;)

Sil 2015.03.12. 21:08:39

Az emberrablásos esetnél konkrétan az autópályán kaptak defektet, mert helyi banditák kedvelt módszere, hogy szögeket szórnak ki, hogy megállásra kényszerítsék az autókat, vagy ők álcázzák magukat lerobbant autósoknak. Mivel ezt ott mindenki tudja, nem indulnak el sötétedés után és senki nem áll meg éjjel segíteni a bajbajutottaknak. A helyiek szerint óriási szerencséjük volt, hogy kivégzés helyett végül elengedték őket. Egyébként Benedict maga is írt részletesen erről az élményről a Prince's Trust részére: cumberbatchweb.tumblr.com/post/60167857445/benedict-cumberbatch-princes-trust-inspired-by

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2015.03.12. 21:48:48

@doggfather: nézz több interjút és olvass több cikket róla

YessicaHard 2015.03.12. 22:02:12

Hát szerintem is piszok jó Sherlock. Van benne valami bizarrul vonzó. Én speciel nem dobnám ki az ágyamból.

d.j 2015.03.13. 10:48:52

Ő játszotta Khant, az Into Darkness legjobbja volt, valamint ő volt Smaug hangja, ennek a filmnek is a legjobbja :)
www.youtube.com/watch?v=W_kD0AgGlf0

qmatch 2015.03.13. 11:24:22

mint Alan Turing , fantasztikus....

gumirocker 2015.03.15. 16:14:16

Nagyon jó sárkány volt..... Legalább annyira, mint Sean Connery a Dragon Heart-ban.

Alan Turing film: nagyon jól játszott....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása