Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Magyar Szuperhős Mesék – 3. szám

2015.02.16. 15:06 Dr.Jones

magyar_szuperhos_mesek_3_1.jpgA hétszázát! Múltkor már jól meglepődtünk azon, hogy a klasszikus nyugati szuperhős-történetek alapjaira építkező, magyar hagyományokkal, történelmi személyiségekkel és különféle érdekességekkel felcicomázott Magyar Szuperhős Mesék mennyire egy életképes próbálkozás, a Fantasmania csapata pedig ezúttal sem okozott csalódást.

Hungária Kapitánya, Harcsa Huszár és Tachkov Professzor rettenthetetlen trióját újfent elképesztő kalandokba sodorja az írók tolla; szám szerint háromba, melyek mindegyikét más-más tehetséges hazai művész képei szemléltetnek. Ahogy legutóbb, most is két képes krónika és egy képregény bújik meg a magazinban. A történeteket egy minden eddiginél veszedelmesebb ellenfél, a Sötét Bajnok ördögi tervei és pusztító ámokfutása fogja össze, ami még egy jókora cliffhangert is az arcunkba csap búcsúzóul.

Izgalmakban tehát nincs hiány, akció akciót követ, miközben régi és új karakterek bukkannak fel. Különösen jó húzás a szerzők részéről, hogy nemcsak ész nélkül dobálják be a lezúzásra váró ellenfeleket, hanem valódi céljuk van velük. Így időnként vissza-visszarendelve őket a történetbe, tovább növelik a magyar szuperhősök „univerzumának” komplexitását. Akárcsak hőseinkről, róluk is újabb és újabb titkok kerülnek magyar_szuperhos_mesek_3_2.jpgnapvilágra, mialatt az előző számokban jelentéktelennek tűnő dolgok is új értelmet nyernek, ezzel is alátámasztva, hogy mennyire jól kitalált és milyen ügyesen elmesélt történetekkel állunk szemben.


Bár az illusztrációk továbbra is szemet gyönyörködtetőek, az „egy oldal szöveg, majd egy oldal kép” formátum nekem még mindig elég fura. Egy ennyire gyors iramú, cselekményes, fordulatokban gazdag sztorinak jobban állna, ha nem csak a közepe, hanem az egész képregényben lenne elregélve. (Az sem zárja ki egy-egy egész oldalas, netán duplaoldalas illusztráció lehetőségét.)

A Magyar Szuperhős Mesék 3. száma magabiztosan tartja a megszokott színvonalat; ahol kell, ott izgalmas, ahol kell, ott humoros, ráadásul mindenféle történelmi okossággal teletűzdelték nekünk, úgyhogy örülünk, mint tacskó a robotruhának.

További infók a magazin honlapján, azaz ITT

2 komment

Címkék: képregénykritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr197180291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.17. 12:16:36

hetekig hónapokig semmi aztán meg egyszerre 2 poszt is???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása