Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Nebraska (2013)

2014.03.02. 15:49 Gevin

Alexander Payne már hosszú ideje magában hordozta, érlelte eme projektet, amelyet tavaly végre sikerült megvalósítania. Az igazság az, hogy én azt se bántam volna, ha a sírig hordozza és helyette csinál egy sokkal jobb hangulatú dramedyt Paul Giamattival.

Nebraska kritika.png

A Nebraska túl keserű, száraz és vontatott, ahhoz az egyedi stílust kialakított szerzőhöz képest, akinek a filmjei egyszerre hordoznak magukban egyfajta utánozhatatlan hangulatot, bánatot, humort és filozófiát egyaránt.

komment

Címkék: dráma filmkritika 5/10

Tudtad, hogy…? #22

2014.03.02. 09:51 Dr.Jones

A South Park első, Cartman anális beültetése című epizódja az egyetlen olyan rész, ami számítógépes animáció nélkül készült. Pénz (és rajztehetség) hiányában ugyanis Matt Stone és Trey Parker papírból kivágott figurákkal dolgozott, s stop-motion technikával szörnyen lassan haladva készítették el az első epizódot. A későbbiekben már Mayával keltették életre a CorelDRAW-ban rajzolt figurákat, de a stop-motion technika darabos mozgása annyira megtetszett nekik, hogy átemelték a számítógéppel készített részekbe is. Az új módszer felgyorsította a munkafolyamatot: hónapok helyett most már csupán 3-4 napig tart egy South Park epizód elkészítése. Ennél fogva pedig a senkit és semmit nem kímélő, nemtől, vallástól, etnikumtól függetlenül mindenkiből céltáblát csináló Stone-Parker duó azonnal képes reagálni a világ történéseire, így a következő részben már szét is cincálják a legaktuálisabb eseményeket. Polgárpukkasztó, botrányos stílusuknak köszönhetően azonban előfordult már, hogy betiltottak egy-egy részt még a vetítés előtt. A gyors munkafolyamatnak köszönhetően ezért nem ritka, hogy egy-egy epizódot 4-5 alternatív változatban is elkészítenek, és csak az utolsó pillanatban dől el, hogy melyik kerülhet adásba. 

South-Park-1.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #21

2014.02.27. 18:00 Dr.Jones

A 127 óra a 2003-ban sziklák közé szorult Aron Ralston szenvedéseit mutatja be, amiket ő maga is megörökített kézi videokamerájával (igen, azt a bizonyos jelenetet is). A felvételeket azonban a családján és közeli barátain kívül csak Danny Boyle és James Franco láthatta, akik sokkolónak nevezték a látottakat. A film forgatásán pedig ugyanazt a kamerát használták, amit a csapdába esett Ralston használt a Blue John kanyonban. Ralstonnak egyébként fogalma sem volt róla, ki az a James Franco, amíg utána nem nézett, akkor azonban rájött, hogy már több filmben is látta, és biztosra vette, hogy meg fog birkózni a szereppel. Apróságokat leszámítva elégedett is volt a végeredménnyel, azt nyilatkozta, hogy olyan hiteles, mint egy dokumentumfilm. A tesztvetítéseken mellesleg több néző lett rosszul vagy kapott pánikrohamot.  

127hvgjufju.jpg

komment

Címkék: tudtad

Kiképzés / Training Day (2001)

2014.02.25. 20:36 Gevin

Alonzo Harris egy arrogáns, amorális féreg. Már az első felbukkanása mindent elárul róla. Nem hagy teret, elnyom, még csak véletlenül sem engedi, hogy kibontakozz, hogy a párbeszédben csak akár egyetlen pillanatig ne ő irányítson. Fekete bőrdzseki, nagy arc, nagy fux, nagy duma. A gettóniggerek okosabbik fajtája, aki azért állt a jófiúk kirakatának oldalára (értsd: zsaru), mert ott sokkal könnyebben tudott érvényesülni a jelvény biztonsága mögött. Alonzo egy morális fekete lyuk, egy erkölcsmentes emberi koszfészek, a kakas a szemétdombon. Császár ő a niggerei közt. És mindent meg is tesz azért, hogy ez így maradjon.

Kiképzés kritika2.png

A Kiképzés Antoine Fuqua legprofibb rendezése, David Ayer legprecízebben megírt forgatókönyve (se Utolsó műszak, se Nehéz idők nem ér a közelébe, EZ) és a kétezres évek elejének legjobb zsarufilmje.

komment

Címkék: krimi thriller filmkritika 8/10

We Bring the Noiz! #18

2014.02.25. 12:33 Gevin

Jimmy Fontana - Il Mondo (About Time)

A legjobb nóta egy olasztól, akinek egy borz van a fején - mondja Bill Nighy. A tavalyi év legjobb időutazós filmjéből, ami mellesleg brit és csodákat művel az emberrel. Eddig ötször pörgettem le, mert fantasztikusabb életfilozófiát nehéz találni, mint amit átad minden egyes újranézéssel. Ez a nóta pedig Richard Curtis művének legjobb montázsához kapcsolható, ami egyszerre vicces, megindító és a szívedig markoló. Egy olasz fickótól, akinek egy borz van a fején. A világ.

komment

Címkék: we bring the noiz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása