Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A szerelem következményei / Le conseguenze dell'amore (2004)

2014.02.16. 21:46 Gevin

Paolo Sorrentino a nihil költője. Olyan elképesztő szuggesztivitással képes mesélni a majdnem semmiről, hogy az döbbenetes. Valódi, olasz eleganciába csomagolt filozófia, amely valamilyen érhetetlen módon gondolatfoszlányokat generál az agyadban melyek folyamatosan frissülnek, áramlanak és hullámzanak. Beállítások, gyönyörűen megkomponált képek, mesteri fényképezés, klasszikus olasz zene és természetesen Sorrentino házi színésze, Tony Servillo. Nehéz lenne egy mondatban körül írni, hogy miről szól a The Consequences of Love (akárcsak legújabb műve A Nagy Szépség, amely mellesleg szintén kiváló darab), de megtalálható benne egyfajta olyan művészi attitűd, amely egyértelműen unique szerzői mozivá avanzsálja.

komment · 1 trackback

Címkék: krimi dráma filmkritika 7/10

Öltöny, füst, revolver: Gengszterek fogadója / Blinkende lygter (2000)

2014.02.14. 23:21 Gevin

Már az elején elszúrják. 34000 darab rossz csempészett cigarettát szállít nekik egy lengyel tag, aki még csak böfögni sem tud egy szót sem dánul. Baj van, mert amikor ezt megtudja az Eskimo névre hallgató, fülpiszkálót az agyhártyádig pofozó főgengszter, akkor először csak a szülinapján veri meg Torkildet (Søren Pilmark, mint a banda vezére), aztán előáll egy ajánlattal, ami miatt nem öli meg szerencsétlent. El kell hoznia egy táska lóvét. Természetesen három gyermekkori jóbarátja, cimborája és bűntársa egyben segít neki mindennek a kivitelezésében.

Gengszterek fogadója kritika.jpg

Anders Thomas Jensen első nagyjátékfilmje, (még az Ádám almái és a Zöld Hentesek előtt) kiválóan és hamisítatlanul szállítja azt a dán esszenciát, amelyben a humor, a dráma és az erőszak tökéletes komplementereit képezik egymásnak.

komment

Címkék: vígjáték dráma filmkritika gengszter 8/10 gengszterrovat

Tudtad, hogy…? #18

2014.02.14. 06:00 vendegblogger

Seth MacFarlane, többek közt a Family Guy és a Ted teremtője az alkoholnak köszönheti az életét, ugyanis 2001. szeptember 10-én úgy berúgott, hogy másnap negyed órával késte le az egyik gépet, amely a World Trade Centernek csapódott. (beküldte: cerka)

macfarlane-f7ed54ced38f5e6b.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #17

2014.02.13. 06:00 Dr.Jones

Az Amerikai Pite forgatókönyvét az író, Adam Herz annak idején ezzel a munkacímmel dobta a stúdiófőnökök asztalára: „Befejezetlen tini-szex-vígjáték, ami 10 millió dollár alatt elkészíthető, és bár a stúdiók olvasóinak többsége gyűlölni fogja, szerintem Önöknek be fog jönni”. A címet később Great Falls-ra változtatták, de ez a tesztközönségnek nem tetszett, így lett végül Amerikai Pite. Az eredeti forgatókönyvben Stifler neve még Ryan-ként szerepelt, később módosították csak Steve-re. Az ő karakterét megformáló Seann William Scott rengeteg felejthetetlen pillanattal örvendeztette meg a nézőket, és a forgatások is jó hangulatban telhettek, a Stifler bulijában elfogyasztott „fehér sör” például valójában sör + tojásfehérje kombó volt, amitől Seann William Scott majdnem elhányta magát. Szerepéért mellesleg csak 8000 doláreszt kapott, a 2012-ben bemutatott Amerikai Pite – A találkozóért viszont már 5 milliót. 

seann-william-scott-as-steve-stifler-in-american.jpg

komment

Címkék: tudtad

A halál csöndje / Il Grande Silenzio (1968)

2014.02.12. 22:10 Gevin

Sötét ruhás, csuklyás fickó lovagol be barna lován a legalább fél méteres hóban miközben nyugtalanító, ugyanakkor lírai Morricone dallam muzsikál jöttére. Az már afféle zsánerhagyomány, hogy a lesben rá váró fél tucatnyi fejvadász vérével festi be a havat pontosan annyi idő alatt, amíg kettőt van időd pislogni. Corbucci kegyetlen jól értett, ahhoz, hogyan kell néhány perc leforgása alatt olyan betonbiztos atmoszférát teremteni, amiből a film végéig biztos ki nem szállsz - jó esetben.

il grande silenzio kritika1.png

komment

Címkék: western filmkritika 6/10

Shameless 4. évad: 5 rész után

2014.02.12. 16:43 Gevin

Nem tudom van e még egy sorozat, amely képes erre a hullámzásra. Az egész egy ingatag kártyavár, baromi szórakoztató dialógusok és poénok mixe az élet kőkemény érzelmi mélypontjaival. Olyan érzés mintha az egyik pillanatban a hullámvasút tetején üvöltenéd, hogy "enyém az egész világ!" a következőben pedig egy roskadozó ház padlóján mormognád magadban, hogy "bassza meg az egész világ!". Az biztos, hogy a Shameless a jelenlegi dramedyk csúcsa. A legjobbak esszenciája, és még csak azzal a ténnyel sincs értelme foglalkozni, hogy valójában remake.

Shameless4x05 kritika1.png

A vicc, hogy negyedik éve ugyanaz a recept alapján működik és még sincs egy lyukas másodperce sem, ami unatkozásra késztetné az embert. Hiába, van valami a fehérek csóróságában, ami érdekessé, túlélővé, arrogáns és cinikus fattyakká faragja őket és ezáltal igazi haver individuumok lesznek. Innentől SPOILEREK.

komment

Címkék: vígjáték dráma sorozatkritika shameless

Tudtad, hogy…? #16

2014.02.12. 06:00 Dr.Jones

Az Eredetben, a „forgó folyosó” jelenetéhez nem használtak CGI-t. Helyette építettek egy 100 láb (kb. 30 méter) hosszú, forgatható folyosót, melyre úgy rögzítették a kamerát, hogy a folyosóval együtt forogjon, azt a hatást keltve, mintha a színészek a gravitációval dacolnának.

inception-fight-scene-still.jpg

komment

Címkék: tudtad

Karakterspeciál: Henry (Az időutazó felesége)

2014.02.11. 04:07 Gevin

"6 éves koromban kezdődött, rohamokkal. Eltűnök, utazom az időben."

Henry az időutazó felesége.jpg

Baromira bírom, ahogy Bana játssza Henryt. A kockás inges, feltűnésmentes kisember benyomását keltve minden egyes képkockán, amin csak feltűnik, miközben az egész univerzum tér-idő kontinuumán szlalomozik saját élete emlék-kirakósai között.

komment

Címkék: dráma karakterspecial

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása