Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Lucy (2014)

2014.09.06. 11:55 Dr.Jones

Scarlett Johansson közösült az agyammal. És fájt.

A legenda szerint Albert Einstein egyszer azt a gúnyos megjegyzést tette egy újságírónak, hogy az emberek csupán az agyuk 10%-át használják. A nyilvánvaló tréfát azonban a vajmi kevés humorérzékkel megáldott firkász komolyan vette, majd tényként közölte, s így rászabadított a világra egy akkora tévhitet, amit sokan a mai napig megesznek. Méghozzá annyira megeszik, hogy egyenesen elméleteket gyártanak annak a lehetőségére, hogy mi történne, ha valaki képes volna kihasználni az agykapacitása mind a száz százalékát? Luc Besson a saját verzióját egy sci-fi köntösbe bújtatott bosszúfilmen keresztül igyekszik prezentálni.

lucy_1.jpg

komment

Címkék: akció thriller filmkritika sci fi 4/10

Tudtad, hogy…? #30

2014.09.05. 11:25 Dr.Jones

Woody Harrelson apja hivatásos bérgyilkos volt. A tökös keményfiúkat, gyilkosokat (ld. Született gyilkosok) filmjeiben előszeretettel alakító Woody apja megrögzött szerencsejátékosként óriási adósságot halmozott fel a ’60-as években. Ekkor került kapcsolatba a szicíliai alvilággal, s kezdte el tartozásait fizetett gyilkosságokkal fedezni. Woody 7 éves volt, amikor apja elhagyta a családot, és 12 éves koráig nem is hallott róla. Akkor azonban egy gyilkosság gyanúsítottjaként tűnt fel a hírekben. Woody így emlékszik vissza a Guardiannek adott 2012-es interjújában: „Csak ültem ott és azon agyaltam, hogy ez nem lehet egy másik Charles V. Harrelson. Úgy értem, ez az apám! Durva felismerés volt.” Charles Harrelsont végül 1979-ben, egy szövetségi bíró meggyilkolásáért ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre, amely tettéért mellesleg 250.000 dollárt kapott a megbízótól. Érdekesség, hogy Kennedy elnök meggyilkolását is bevallotta, bár ezt nem tudta bebizonyítani. ’95-ben szökni próbált, de lebukott. 2007-ben szívrohamot kapott, és a coloradói Supermax nevű szuperbiztos börtönben halt meg, ahol válogatott bűnözőket tartanak fogva. 

tudtad30.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #29

2014.09.03. 16:36 Dr.Jones

A bárányok hallgatnak c. filmet eredetileg Gene Hackman rendezte volna. Ő és Jodie Foster már a regény megjelenésekor a történet megszállottjai voltak, Hackman ráadásul nemcsak a rendezői székre pályázott, hanem Hannibal karakterét is ő akarta eljátszani. Végül a lánya beszélte le a filmről, aki túl durvának találta a sztorit. Így került a képbe Jonathan Demme, aki viszont Jodie Foster helyett Michelle Pfeiffert szerette volna megnyerni Clarice Starling szerepére, ám ő visszautasította az ajánlatot, szintén az erőszakos tartalomra hivatkozva. Maradt Foster, akinek színészi képességeiben nemigen bízott Demme, méghozzá annyira nem, hogy rögtön 300 másik színésznőt is megkeresett a szereppel kapcsolatban, ám egyiknél sem járt sikerrel.

tudtad_29.jpg

komment

Címkék: tudtad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása