Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Tudtad, hogy...? #8

2014.01.19. 09:16 vendegblogger

A Közönséges Bűnözők azon jelenetében, amikor olvassák fel a szöveget, Benicio Del Toro része előtt megy a nagy vigyorgás, röhögés, hirtelen a semmiből. Történt ugyanis, hogy Del Toro odaszellentett, mindenki próbálta visszatartani a nevetést, végül pedig nem forgatták le újra. (beküldte: cerka)

tudtad8.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #7

2014.01.18. 16:10 Dr.Jones

A Donnie Darko végén felcsendülő ’Mad World’ az utolsó pillanatban került a filmbe. A rendező, Richard Kelly ugyanis a U2-tól a ’MLK’-val szerette volna zárni a filmet, ám annak jogait nem tudta megszerezni, így lett a befutó végül Gary Jules azóta legendássá vált dala. 

     

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #6

2014.01.18. 10:45 Dr.Jones

Adolf Hitler különösen szerette a filmekben az olyan jeleneteket, ahol vadállatok tartottak rettegésben csinos nőket, ezért nem is olyan meglepő, hogy az 1933-ban bemutatott King Kong volt a kedvenc filmje. Hitlert állítólag annyira lenyűgözte az óriásgorilla, aki kezében egy fehérbőrű, szőke nővel rombolja le New York utcáit, hogy sikereit gyakran ünnepelte mellének ritmusos csapkodásával, King Kongot imitálva. Hitler King Konghoz fűződő szeretetére utalt Tarantino is a 'Becstelen brigantyk' kártyás jelenetében, ahol az SS-tiszt a King Kong feliratú kártyát kapja. 

tudtad6.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #5

2014.01.17. 14:36 Dr.Jones

Alfred Hitchcock 1960-ban összedugta a fejét Ernest Lehmannel, hogy forgatókönyvet készítsenek egy vak zongoristáról, aki visszakapja látását, miután sikeresen beültetik neki egy halott ember szemeit. Ezután a zongorista ellátogat családjával Disneylandbe, ahol egy vadnyugati show-t szemrevételezve hirtelen látomása lesz arról, hogy lelövik, és akkor ráébred, hogy a szemei eredeti tulajdonosát gyilkolták meg, a tettes képe pedig még mindig bele van égve a retinájába. A történet egy üldözéssel végződött volna, a zongorista szerepére pedig James Stewarttal állapodtak meg. Végül maga Walt Disney szabotálta a filmet: megtiltotta Hitchcoknak, hogy Disneylandben forgasson, miután megnézte a Psycho-t, amit egyszerűen csak „gusztustalan”-nak titulált. Ezt követően Stewart kiszállt, Lehman összeveszett Hitchcok-kal és a „The Blind Man” sose készült el. 

tudtad5.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #4

2014.01.16. 12:40 Dr.Jones

Stephen King akkora rajongója a ’28 nappal később’ című brit zombifilmnek, hogy egyszer New Yorkban kibérelt egy egész mozitermet, csak hogy zavartalanul élvezhesse a filmet. A felhőtlen szórakozásért pedig nem kevesebb, mint 275 jegy árát kellett kiperkálnia. 

tudtad_4.jpg

komment

Címkék: tudtad

True Detective - dohos, kisvárosi szocioanalízis gyilkossággal keverve

2014.01.15. 05:15 Gevin

True Detective kritika1.pngMivel Nic Pizzolatto kezdés gyanánt nem is igazán magára a sorozatgyilkosságra fókuszál, így annak háttérben lappangó realizmusa kevésbé sokkoló. Ami a True Detective-et jéghideg, fagyos, barátságtalanul közeli atmoszférájúvá teszi, az elsősorban a tökéletes tempóban adagolt narratíva és főleg Matthew McConaughey. Az öntudatra ébredt színész, aki három év alatt a belét kijátszotta, hogy elfelejtsük neki a kockahasú szépfiú-imidzst, és ami azt illeti én már nem is emlékszem rá.

McConaughey egymagában félelmetesebb ebben az egy órában, mint bármi aminek köze van az áldozattal szemben elkövetett gyilkossághoz.

komment

Címkék: pilot krimi dráma sorozatkritika true detective

Tudtad, hogy…? #3

2014.01.15. 05:00 Dr.Jones

Két érdekesség is felfedezhető a Batman Begins soundtrackjén:
- Minden szám egy-egy denevérfaj latin elnevezéséről kapta a címét
- Olvasd össze felülről lefelé a 4-9. számok címeinek kezdőbetűit! 

tudtad_hogy_3_batmanbegins.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #2

2014.01.14. 14:20 Dr.Jones

Az Avatarban végig cigarettát pöfékelő Sigourney Weaver karaktere miatt a különböző dohányzásellenes csoportok kedvenc céltáblájává vált James Cameron filmje, ami szerintük rossz példát mutat az ártatlan fiatalság patyolat-tiszta lelkületének. Cameron azt hozta fel mentségéül, hogy a goromba, önpusztító, na’vi-buzi tudósasszony éppen a mai fiataloknak szeretné azt a nagyon fontos üzenetet közvetíteni, hogy jobban kéne figyelniük az egészségükre, ahelyett, hogy naphosszat a világhálón és különböző videojátékok virtuális világaiban lógnak. Weaver mellesleg egyetlen szál cigarettát se szívott el az Avatar forgatásán – a füstöt számítógéppel varázsolták a képernyőre. 

tudtad_hogy_2_avatar.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy…? #1

2014.01.13. 16:00 Dr.Jones

A Harcosok klubja azon jelenetében, ahol a Narrátor először üti meg Tylert, a felvétel előtti utolsó pillanatban a rendező, David Fincher félrevonta Edward Nortont azzal a kéréssel, hogy ne csak úgy tegyen, mintha megütné, hanem valóban mosson be egyet Brad Pittnek. Norton pedig ezek után tényleg fülön vágta a mit sem sejtő Pittet, akinek így valódi reakciója került rögzítésre, miközben megfigyelhető, hogy a háttérben társa alig bírja visszafojtani nevetését. 

komment

Címkék: tudtad

You're Next (2011)

2014.01.13. 02:25 Gevin

Amikor elindítod a filmet és vigyorogva konstatálod, hogy az dugással és mészárlással kezdődik melynek végén vérrel írnak valami banális horrorsablonszerű szöveget a tükörre, akkor csak egyszerűen tudod mire számíts.

Én ugyan azt hittem, hogy a slasher halott, de ha mégse lett volna az, akkor most basztak bele a fejébe egy kurva nagy baltát.

Youre-Next-kritika2.jpg

komment

Címkék: horror filmkritika 7/10 a rettegés íze horror rovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása