Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A világ legmenőbb mozijai

2014.08.19. 16:22 Dr.Jones

Moziba általában a filmek miatt járnak az emberek, de léteznek olyan filmszínházak is, ahol még a legbénább filmekre is érdemes jegyet váltani. A filmnézés és a mozizás ezeken a helyeken ugyanis két külön fogalommá válnak, két különböző élmény életre szóló együttesét biztosítva. Hajmeresztő épületek vadabbnál vadabb ötletekkel várják a kalandvágyó mozirajongókat szerte a világon, hogy felejthetetlen élményben részesítsék őket. 

0_cinema.jpg

Szóval, ha már unod a plázamozik tökegyforma, full steril termeit vagy a kisebb artmozik családiasabb, de ugyanolyan kiszámítható hangulatát, érdemes betérned az alábbi varázslatos filmszínházak egyikébe.

Nokia UltraScreen (Thaiföld)

1_nokia_ultrascreen.jpg

Ebben a bangkoki moziban a gépesített, állítható támlájú ülések mellett lábmasszázzsal kényeztetik a vendégeket. Igen, lábmasszázzsal.

Archipelago Cinema (Olaszország)

2_archipelago_cinema.jpg

Az egyik legkülönlegesebb szabadtéri mozi Velencében található, ami tulajdonképpen nem más, mint egy tutaj. A szelíd vízen ringatózó, lekötött gondolákból csodás látvány tárul a közönség elé, így igazán romantikus hangulatban filmezhet az, aki képes a vászonra koncentrálni. Márpedig a csillagfényes égbolt alatt és a gondolákat körülölelő víz látványa miatt ez bizonyára nem lehet egyszerű. A film után pedig az „ülések” a gyönyörű, kivilágított épületek között a partra szállítják a szerencsés mozizókat.

Rooftop Cinema (Ausztrália)

3_rooftop_cinema.jpg

Ahogy a neve is sejteti, a melbourne-i Rooftop Cinema egy épület tetején helyezkedik el, amely épület mellesleg egy kung-fu akadémiának, egy könyvkereskedésnek és egy cukrászdának ad még otthont. A mozi befogadó kapacitása 185 fő, és feltehetően még senki nem panaszkodott a kilátásra.

Hot Tub Cinema (Anglia)

4_hot_tub_cinema.jpg

A bevállalós londoni fiatalok egyik kedvenc helye a Hot Tub Cinema, melynek egyik sajátossága, hogy a jegy vásárlásakor még nem lehet tudni, hogy milyen filmet is fognak vetíteni – ez a szervezők meglepetése. Ami viszont még ennél is szokatlanabb, hogy  a nyáron szabadtéren, télen fedett helyen lévő mozi 6-8 fős jakuzzikból áll. És ha esetleg valakinek nem tetszik a meglepetésfilm, az se búslakodhat, hiszen az alkoholfogyasztás itt nem csak megengedett, hanem egyúttal elvárás is, a film után pedig medencés bulivá változik a mozi.

Cine de Chef (Koreai Köztársaság)

5_cine_de_chef.jpg

A nyugisabb, éhesebb és pénzesebb mozirajongók Szöulban találhatják meg a hozzájuk passzoló filmszínházat, ami mozi és étterem egyben, azaz egy prémium kategóriás olasz vagy francia konyhát dicsérő vacsora elköltése mellett dőlhetnek le az egyedi tervezésű francia designer fotelekre, mialatt egy jó filmet vetítenek. Igazi modern luxusmozi.

Red Rocks Amfiteátrum (USA)

RedRocksAMP.png

A 300 méteres homokkő monoliton elterülő, coloradói Red Rocks az egyik legszebb szabadtéri mozi a világon.

Amante (Ibiza)

7_amante.jpg

A partmenti sziklákon fekvő Amante is remek kilátást nyújt, miközben a kényelmes babzsákokon elterülve, finom koktélokat szürcsölve várjuk a vetítést.

Cine Thisio (Görögország)

8_cine_thisio.jpg

Ez az athéni kertmozi 1935-ben nyitotta meg kapuit, s bár a felszerelése eléggé fapados, kevés mozi nyújt olyan szép kilátást, mint az Akropolisz lábánál elterülő Cine Thisio.

Colosseum (Norvégia)

9_colosseum.jpg

Észak-Európa legnagyobb filmszínháza Oslóban található. 1921-ben épült és a nagyterme 1158 nézőt képes befogadni.

Cinespia (USA)

10_cinespia.jpg

A Los Angeles-i Cinespia leginkább horrorfilmek vetítésére specializálódott, ami nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy egy temetőben található. A borzongás garantált.

Zandvoort Holiday Park (Hollandia)

11_zandvoort.jpg

Ez a mozi tulajdonképpen egy hotel uszodájában berendezett vetítőterem, ahol akár úszás közben, akár felfújható fotelekben csücsülve élvezhetjük az előadást.

Electric Cinema (Anglia)

12_electric.jpg

A világ egyik legkényelmesebb mozija Londonban található. Az Electric Cinema a város legrégebbi mozija, 1910-ben épült, nemrég azonban felújították, de szerencsére nem a minimalista plázamozi kinézet volt a követendő példa, hanem inkább az otthon megjelenítése. Ennél fogva széles bőrfotelek párnákkal és lábtartóval meg szép asztalkák ernyős lámpákkal alkotják a sorokat. Kivéve az első sort, mert oda franciaágyak kerültek. Igen, franciaágyak.

Sivatagi mozi (Egyiptom)

13_sivatagi_mozi.jpg

Ez a mozi amolyan kakukktojás, ugyanis soha egyetlen filmet nem vetítettek benne. A semmi kellős közepén helyezkedik el, több száz széke üresen kong. A mozit eredetileg egy francia beruházó ötletére építették, de a helyi hatóságok ellenezték az üzemeltetését, így a sok huzavona után lassan mindenki megfeledkezett róla.

Titkos mozi (?)

14_secret_cinema.jpg

Egy mozi, amiről semmit nem lehet tudni. A részvételhez regisztráció szükséges, majd ezt követően e-mailben kapnak értesítést a jelentkezők, hogy mikor és hol kerül megrendezésre az esemény. Mivel minden titkos, a jelentkezők természetesen azt sem tudják, milyen filmet fognak látni. A titkos mozit különleges helyszíneken rendezik meg, szerte a világon. 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr126617581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása