Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Locke (2013)

2014.08.10. 23:22 Gevin

Elég egy apró repedés a betonon és a talapzat, melyet oly szilárdnak hittél percek alatt összeomlik. Egy hiba, egy félrelépés, mely adott szituáció, adott körülmények között képes arra, hogy totálisan dekonstruálja az életedet. Tom Hardy (Locke) csak vezet, miközben élete több tucatnyi lebonyolított telefonhívás után darabokra hullik. 80 perc alatt elveszti mindazt, amit egész életében felépített. Steven Knight drámája a tökéletes példa arra, hogy a filmipar bármennyire is döglődjön, elég egyetlen jól kivitelezett, felépített ötlet ahhoz, hogy maradandót alkosson.

Locke kritika.png

Locke alapvetően egy pragmatikus férfi. Egész életében próbálja rekonstruálni azt, amit alkoholista apja porig rombolt. Nem számít mi történik, nem számít mennyire kilátástalan minden, ha kötöd magad a tervhez, mindent rendbe lehet hozni. De az érzelem más, mint a beton. Nem lehet csak úgy újraépíteni, nem lehet semmissé tenni, nem lehet gyorsan, határozottan, és profin megoldani. Ha eljátszod a bizalmat, ha elveszted hőn szeretett feleséged szeretetét, nem szólhatsz néhány szűkszavú lengyel vendégmunkásnak, hogy hozzák rendbe. Az élet nem így működik.

De Ivan Locke a végsőkig kitart terve mellett. Egyenes, sziklaszilárd személyiség, aki nem adhatja fel, aki nem válhat olyan senkiházi, hasztalan és gyarló emberré, mint az apja. Nem teheti meg. Ő már döntött. Nem számít milyen akadály jön szembe, Locke csak vezet, vezet és vezet, de mire odaér a célhoz már amije volt semmissé válik.

Steven Knight és Hardy párosa lehengerlően működik. Knight pillanatok alatt megteremti azt az atmoszférát, melyben Tom Hardy minimalistára faragott, elképesztő színészi eszköztárával skálázik a különböző érzelmi csúcspontok között, de történjék bármi, a higgadtság látszatát fent kell tartania. Ugyan, ez a karakter fényévekre van a Warrior dühös, fújtató, mindenen és mindenkin keresztülgázoló bikájától, de legalább annyira jelentős. Elegáns, pontos, meggyőző. Soha nem is volt kérdés, hogy Hardy generációja egyik legjobbja, és az angol színjátszás egyik ékessége.

Hiszen ki tudna ilyen betonbiztos nyugalommal, eltökéltséggel és hitelességgel eljátszani egy apát, egy férjet, egy hűtlen házastársat és egy szakmájában legjobbnak számító művezetőt, akinek egy autóban foszlik szerte élete minden értelme. Rajta kívül nem sokan. 8/10

Szólj hozzá!

Címkék: dráma filmkritika 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr336593463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása