Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

South Park: The Stick of Truth

2014.03.13. 06:00 Dr.Jones

A fingás művészete 

A játék szereplői kitalált alakok, a programban csúnya szavak hangzanak el, kipróbálását semmilyen korosztálynak nem ajánljuk.

Az MMORPG-k Halálcsillaga, a World of Warcraft már a sorozat 10. évadának 8. epizódjában megkapta a magáét, ám a South Park most a saját médiumán fingja szájba a szerepjátékok varázslatos műfaját, egy olyan zseniálisan beteg játékban, ami felér egy anális beültetéssel.

south_park_the_stick_of_truth_teszt_1.jpg

Már az első pillanatokban elönti a megveszekedett South Park rajongót valami kellemesen barna érzés, mintha a sorozat elevenedne meg előttünk, valóban úgy érezzük, mintha rögtön a részévé válnánk Matt Stone és Trey Parker elborult világának. Beszarás, hogy mennyire eltaláltak mindent a kedves kis készítők. Hiába húztuk a szánkat, amikor megtudtuk, hogy egy a sorozattól független, a városba érkező új fiú karakterét irányíthatjuk, a rossz szájíz pillanatokon belül elpárolgott. Az események ugyanis rögtön beindulnak és úgy magukkal rántanak az anális gyönyörök lovagjainak sötét középkorába, ahol szürreális kalandok tömkelege vár ránk, hogy gondolkodni se lesz időnk. Meg nem is lesz mivel, hiszen a TSoT olyan mérhetetlenül sűrű koncentrátumban adagolja a hülyeséget, hogy utána mehettek abortuszt kérni az agysebésztől.

south_park_the_stick_of_truth_teszt_2.jpg

Így aki esetleg azért akarná kihagyni a játékot, mert nem Cartmant irányíthatja, azt megnyugtatjuk, hogy mivel az egész egy baromi hosszú és igen magas színvonalú SP-epizódra hasonlít, a sorozat minden főbb karakterének fontos szerep jut. A játékidő egészében velünk tart egy segítő, aki nemcsak a harcban nyújt segítséget, hanem egyes akadályok elhárításában is nélkülözhetetlennek bizonyul. Ez a segítő kezdetben Butters, a gyógyító paladin, de később tetszés szerint váltogathatjuk őket. Mindenki más-más képességekkel rendelkezik, Jimmy pl. dalra fakadva ad plusz sebzést, Cartman bődületes fingóereje pedig páratlan tömegpusztító fegyver. Nyugodjon meg tehát mindenki, így vagy úgy az összes kis pöcs kiveszi a részét a mókából.

south_park_the_stick_of_truth_teszt_3.jpg

És ha már belekóstoltunk a képességekbe, térjünk is rá a harcrendszerre. A JRPG-kre emlékeztető, körökre osztott rendszerben mindig felváltva történik a támadás és a védekezés a mi ill. az ellenséges csapat között. Használhatunk közelharci- és lőfegyvereket a redvás vécépumpától a használt tamponig. Fegyvereinket folyamatosan cserélgethetjük egyébként mindig valami jobbra, amiket találunk, veszünk vagy csatában nyerünk el. Ezeken kívül támadhatunk a már említett különleges képességeinkkel, de akár varázsolhatunk is vagy bedobhatunk különféle gyógyitalokat, mana potion-öket. Eleinte elfnek öltözött gyerekek, vörhenyesek és csövesek ellen harcolhatunk, később viszont elszabadul a pokol South Parkban, és az ufóktól kezdve a Medvedisznóemberen át a zombi embriókig mindenféle aberrált teremtmény fogja az utunkat állni, sőt még egy náci unikornis is előkerül.

south_park_the_stick_of_truth_teszt_4.jpg

De nemcsak a harcokban kell jeleskednünk, hanem kalandos utunk során is számos akadályba ütközünk, melyeket az időközben megszerzett képességeinkkel gyűrhetünk le. Ilyen például az anális beültetés, ami a megfelelő helyeken rövid teleportációt tesz lehetővé. És ahogy azt egy RPG-ben illik, természetesen varázslatokat is tanulunk, a South Park világában pedig nem kell meglepődni azon, hogy a varázslás egyet jelent a gatyarepesztő fingással, ill. annak különböző szintjeivel. Szerencsénkre ezeket a legjobb mesterektől tanulhatjuk meg, többek közt Randytől vagy Terrence és Phillip párosától, akiktől a falrengető durrantásoktól az irányított fingásig egyre pusztítóbb technikákat sajátíthatunk el.

south_park_the_stick_of_truth_teszt_5.jpeg

A játékmenetet a csatározáson és ide-oda mászkáláson kívül és azon belül is rengeteg aprósággal dobták fel, pl. interaktív animációkkal és igen kreatív, ám annál is betegebb mini-játékokkal. A fő- és mellékküldetéseken kívül is számos dolgunk ill. lehetőségünk akad: fejleszthetjük karakterünk fegyvereit, frissíthetjük ruhatárát, akár a teljes külsejét is megváltoztathatjuk, sőt még plasztikai sebészhez is küldhetjük, ahol megdöbbentő végeredményeket produkálhatunk rajta. Ezen kívül számos dolgot gyűjtögethetünk, többek közt chinpokomonokat, vagy megkereshetjük Jézust, aki az őt megtalálóknak naponta egyszer hívásra jön segíteni, és gépfegyverrel szétszed mindenkit a harcban. Facebook ismerőseink számát is gyarapíthatjuk, amiért további fejlesztések állnak rendelkezésünkre. Ami még szintén nagyon dicséretes, hogy egész South Parkot bejárhatjuk, de más, a sorozatból ismert helyszínekre is eljuthatunk (még Mr.Slave bélrendszerébe is). Minden házba besurranhatunk, még a vécét is használhatjuk (a szarunkat érdemes egyébként zsebre vágni, mert jól jön a harcban).

south_park_the_stick_of_truth_teszt_6.jpg

Ezek az apró gusztustalanságok is remekül mutatják, hogy micsoda odafigyeléssel és annál is nagyobb odaadással készült a játék. A grafikai megjelenítés, a zene, a hangulat, a kriminális csavarokkal büntető történet és minden más a sorozat legjobb pillanatait idézi. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy South Parkban barangolva egy lépést sem tudunk tenni anélkül, hogy ne valami mára klasszikussá vált epizódra vagy emlékezetes momentumra tett elképesztően vicces utalásba botlanánk. Ebből is látszik, hogy ez a játék a keményvonalas rajongóknak készült, ill. azoknak, akiknek van némi fogalmuk olyan apróságokról, hogy ki nem hajlandó kijönni Stan szekrényéből vagy hogy mit keres Cartman anyjának a fiókjában egy felfújható Antonio Banderas szexbábu. Persze nem tökéletes a játék, néhány apróbb bugon kívül a szerepjátékokhoz képest rövid játékidőt sorolnám a negatívumok közé, és a 15 elérhető szint is elég kevéske, de ezeket leszámítva az égadta világon semmi gond nincs vele.

south_park_the_stick_of_truth_teszt_7.jpg

Az egyszerű külső ellenére meglepően jól megírt, komplex, tartalmas a játék, ami RPG-ként éppolyan átgondolt, összetett és szórakoztató, mint amilyen botrányosan jó és vicces annak paródiájaként. Szokták mondani, hogy a videojátékok butítanak, nos, ez a TSoT-ra hatványozottan igaz; szinte láttam, ahogy az agysejtjeim apró fingfelhőkről integetve, sűrű rajokban hagyják el a koponyámat. Egy nagy igénnyel összerakott igénytelenség ez, borzasztóan alpári, rasszista, obszcén és megbotránkoztató. Vagyis pontosan olyan elmebeteg, amilyennek a South Parkot megismertük és megszerettük.

ertekeles_southparkthestickoftruth.jpgSOUTH PARK: THE STICK OF TRUTH

Megjelenés éve: 2014

Stílus: körökre osztott szerepjáték

Játékidő: 12-15 óra

Platform: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Fejlesztő: Obsidian Entertainment

Kiadó: THQ

link: trailer

4 komment

Címkék: rpg játékteszt

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr265855522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stikli0 · http://filmkupac.tumblr.com 2014.03.13. 09:01:01

Egy játékostársadalom van oda érte, így utánajárva egyáltalán nem ok nélkül. Mondjuk én nem kedvelem a South Parkot, így sajnos nem tartozok a célközönségbe, de így is elég szórakoztatónak tűnt videók alapján.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2014.03.13. 09:06:33

Ááhh a Hoff xD. Én is megvettem, de kb 10 percig bírtam magamon tartani, aztán leoperáltattam :D
Amúgy meg ámen!

Cicmicc 2014.04.01. 16:38:35

Olyan mintha az egyik részben szerepelnénk,s ezért zseniális! Elöször féltem valami gyagi még egy leped a sorozatért játék,de ááá,imádom :D Mágus varázslás,hehe elég jó :P Meg Kenny hercegnőnek öltözés,amit meg is jegyez Cartmen :P Jó játék :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása