Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pleasantville (1998)

2013.12.15. 02:10 Gevin

"..színes az ember, ezért mindig lesz ellentét.."

Gary Ross filmjét nyugodtan vádolhatjuk propagandával, én mégis inkább helyén valónak érzem egész egyszerűen őszintének nevezni. Mindehhez a legtriviálisabb audiovizuális eszközöket használja, amely tökéletesen prezentálja a társadalom beszűkültségét. Azt, hogy nem merünk lépni, rettegünk a változástól és mindentől ami tőlünk idegen, szokatlan és az egyediség felé mutat. A Pleasantville a szabadság felfedezéséről, a korlátok ledöntéséről és az ezzel szemben fellépő hatalomról szól. Televízióba és fekete-fehérbe csomagolva.

pleasantville_photos_352.jpg

1 komment

Címkék: fantasy vígjáték filmkritika 8/10

Drug war (2012)

2013.12.13. 18:54 Gevin

Johnnie To filmje túl profi. Rideg és számító, mégis ez a legpozitívabb tulajdonsága. Minden jelenetéből bűzölög egyfajta zavarba ejtő hitelesség. Nincsenek benne illúziók: Én zsaru vagyok, te kábítószer-kereskedő. Te így is úgy is megdöglesz, s ha nem vigyázok én is. Ez egy ilyen szakma, ez egy ilyen világ.

Drug War kritika.png

4 komment

Címkék: ázsiai krimi akció filmkritika

Insidious – A gonosz háza / Insidious: Chapter 2 (2013)

2013.12.12. 20:35 Dr.Jones

James Wan búcsúja a horrortól

Ez azért valahol már pofátlanság. Mert amire a legnevesebb horrorfilm-készítők már hosszú idők óta nem képesek, azt James Wan megtette. Kétszer. Egy év alatt. Két olyan ütős horrort alkotott ugyanis  (ebből az első a The Conjuring), amik után szomorúan kell tudomásul vennünk, hogy nem szándékozik tovább a kíséretetek, démonok és egyéb rémségek birodalmában maradni. Másrészt viszont dicséretre méltó, hogy amennyiben úgy érzi, már maximálisan kiaknázta ezt a területet, a gyorsan és könnyen szerzett lovettával járó, önismétlő folytatások sorozatgyártása (ld. Fűrész-sorozat, amit pont Wan indított be) helyett inkább számára viszonylag új és ismeretlen terepet választva csillogtatja meg tehetségét (még ha az első körben épp egy sikeres franchise sokadik része is). De ennyi elég is a rendező úrról; ez nem egy seggnyaló poszt akar lenni, szóval térjünk rá a filmre.

Insidious_2_1.jpg

5 komment

Címkék: horror filmkritika 8/10 a rettegés íze horror rovat

Stephen King: A rémkoppantók

2013.12.11. 14:45 Dr.Jones

És ekkor a világ megtelt szörnyű zöld fénnyel.”

stephen_king_remkoppantok.jpgA rémkoppantók a „legkingesebb” King-regény. Hogy miért mondom ezt? Nagyon egyszerű: mert a szerzőre jellemzően terjedelmes, majd’ 1000 oldalon átívelő történet minden egyes bekezdésének minden egyes sorából a horrorkirály összetéveszthetetlen írói stílusának legjellegzetesebb motívumai köszönnek vissza. Már az alaphelyzet is ezt igazolja, King ugyanis szeret a lehető legegyszerűbb ötletekből építkezni, hogy aztán lassan, lépésről-lépésre vezesse egy olyan groteszk, rémisztő, mégis tökéletesen valósnak tetsző rémálomba a cselekményt, ami csakis az ő fejéből pattanhat ki. Az említett rémálom csírái most is – mint már annyiszor – egy teljesen átlagos Maine-i városkában szöknek szárba, amikor is Bobbi Andersen a szó legszorosabb értelmében belebotlik egy űrhajóba. Illetve az űrhajó azon apró részébe, ami a földből kikandikál. Ennek hatására Bobbi természetesen vehemens ásásba kezd, ám minél nagyobb darabot szabadít ki a repülő csészealjból, annál furcsább dolgok kezdenek el történni vele, és a helység többi lakójával. Egy gyerek eltünteti az öccsét, míg másoknak híres feltalálókat megszégyenítő ötleteik támadnak vagy kihullik az összes foguk. A kívülállókat pedig mintha valami láthatatlan pajzs tartaná távol a várostól. Egy dolog biztos: itt valami nagy disznóság lappang, ami Bobbi Andersen kertjébe vezethető vissza.

2 komment

Címkék: horror könyvkritika sci fi

Jupiter Ascending - előzetes

2013.12.10. 15:47 Gevin

A Wachowski testvérek már megint kurvára nem bírnak magukkal.

1 komment

Címkék: előzetes

We Bring the Noiz! #17

2013.12.10. 06:00 Gevin

The Dust Brothers - This is your life (Fight Club)

Ez az a taktus, amit hallgatva tökéletesen el tudom képzelni, hogy az öntudatra ébredt társadalom egy maroknyi része, saját maga által előidézett romlásának indulatától vezérelve apokalipszist indít a világ, az emberiség, vagyis önmaga ellen. Tehát briliáns aláfestés a Fight Club-hoz.

2 komment

Címkék: we bring the noiz

A Kapitólium visszavág

2013.12.09. 14:45 Dr.Jones

Amikor a Twilight és a Battle Royale undorító fajtalankodásának fonnyadt gyümölcseként napvilágot látott Az éhezők viadala, jó pár hajszállal és nem kevesebb agysejttel károsított meg bennünket eme gagyiba pólyált torzszülött. De persze már akkor is tudtuk, hogy egy poszáta nem csinál nyarat; meg is jött a folytatás, amelyben futótűzként terjed tovább a hülyeség.

hungergamescatchingfire_1.jpg

13 komment

Címkék: akció filmkritika sci fi 3/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása