Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

TOP 10 ROMANTIKUS FILM, AMITŐL NEM OKÁDSZ A KÉPERNYŐRE

2013.09.30. 05:09 Gevin

toplista art.jpgAz élet egyik legkárosabb és hatékonyabb drogja. Nincs szer, ami feljebb vagy lejjebb képes vinni. Emiatt dőlnek romba életek, készülnek remekművek, halnak meg és születnek újjá emberek. Emlékképek, mondatok égnek az ember agyába, kitörölhetetlenül, elfeledhetetlenül. Katartikus és rohadt érzés egyszerre. Monumentális és elenyésző. Emberek évekig ragadnak bele, hogy aztán végül stoppolva várjanak az út szélén a következőre, ami felveszi őket. Mindenki utálja és mindenki szereti. A filmipar sem véletlenül támaszkodik rá oly gyakran, mindenféle különböző minőségű produktumokat hozva létre belőle. A legtöbb ugyan limonádé, kommersz, feledhető anyag nagy mennyiségben előállítva, de szerencsére születnek maradandó és meghatározó alkotások a témában. Mi most összeszedtünk tíz darabot közülük, amelyek a lehető leghatásosabb módon ragadják meg a lényeget.

Hogy ne legyen akkora a szórás, az elmúlt tizenhárom évből válogattunk a teljesség igénye nélkül, abszolút szubjektíven, saját ízlésvilághoz igazítva a felsorakoztatott műveket. Jöjjön hát tíz romantikus film a kétezres évezredtől.

23 komment

Címkék: toplista

The Kings of Summer (2013)

2013.09.29. 06:00 Gevin

Freedom!

The kings of summer kritika1.png

Az az igazság, hogy Jordan Vogt-Roberts fantasztikus gyerekfilmjét a mai tizenéves generáció sem érteni, sem átélni nem fogja tudni. Ezért kicsit sajnálom őket. A Nyár királyai ugyanis hosszú idő óta az első olyan ízig-vérig nyers, kalanddal zsúfolt tinifilm, amely annak minden bájával, makacsságával, abszurditások és túlzások közepette humorával, drámájával mindvégig őszinte bír maradni.

2 komment

Címkék: vígjáték dráma filmkritika kaland 8/10

Need for Speed, Bitch!

2013.09.28. 13:55 Gevin

Ez már az új generáció filmje lesz. Ami minket érdekel, hogy Aaron Paul egyre feljebb kúszik.

3 komment

Címkék: előzetes

Ray Donovan - 1. évad

2013.09.26. 15:11 Gevin

A The Sopranos óta nem volt ilyen erőszakba csomagolt, minőségi családi dráma a tévében – a Showtime-nak jól is jön az erősítés, mert a Dexter véget ért, a Californication pedig már régóta döglődik. A Ray Donovan a mélyben tanyázó családi sebek, gyermekkori bántalmak, és a múltban gyökeredző évtizedes konfliktusok feltépéséről szól, amely elegáns és professzionális gúnyában bontakozik ki a szemünk láttára. Egy morózus, szikár és nyers fickón keresztül, aki Hollywood minden mocskát, bűnét és titkát igyekszik a szőnyeg alá söpörni, brutalitással, zsarolással, megfélemlítéssel és whiskyvel tuszkolva azt le saját maga és a néző torkán. Isten hozott visszataszító valóság! Jól nézel ki.

Ray-Donovan kritika 2.jpg

7 komment

Címkék: dráma sorozatkritika ray donovan

Deadpool

2013.09.24. 06:00 Dr.Jones

A pofátlan szuperhős virtuális ámokfutása

Deadpool idehaza nem egy ismert figura - bár a Marvel+ képregényfüzetek oldalain mostanában bérelt helye van (tessék begyűjteni, mert szenzációs!) -, ezért egy picit járjunk utána. A Wade Wilson névre keresztelt ürgével jól elbánt az anyatermészet: Nem elég, hogy kezelhetetlen rákkal és elmebajjal áldotta meg a (bal)sors, még egy félresikerült katonai kísérlet áldozatává is vált, mely során úgy eltorzult az arca és a teste, hogy még a jó édes anyja se ismerne rá. Nagyjából úgy néz ki, mint akit Hulk alaposan megrágott, aztán kiköpött, de Deadpoolt ez egyáltalán nem zavarja, mert legalább Rozsomákot megszégyenítő regenerációs képességre tett szert, meg amúgy is, szarik ő nagy ívben mindenre.

deadpool_game_1.jpg

Egy nagyra nőtt kisgyerek ő, aki két dolgot szeret igazán a markában tartani: valami gyilkolásra alkalmas eszközt, ill. a jól megtermett női kebleket („Boner, engaged”). Egy napon azonban, mialatt a tökeit vakargatja lepusztult albérletének feslett kanapéján, ráébred, hogy igazán megérdemelne már egy saját videojátékot. Egy telefonjába meg egy kis fenyegetésbe kerül, és meg is kapja. Ahogy mi is megkapjuk, ami nekünk jár…

11 komment

Címkék: játékteszt akciójáték deadpool

Evil Dead (2013)

2013.09.23. 06:00 Gevin

Evil dead 2013 kritika1.jpgA vicces - egyben ironikus - az, hogy a több, mint harminc év elteltével feldolgozott horrortörténeti mérföldkő számomra épp ugyanott, ugyanabban hibádzik, mint a modern változat. Annak ellenére, hogy Fede Alvarez, bemutatkozásában bőségesen mer változtatni, még ha ugyan csak apróságokról is beszélünk, kijelenthetjük, hogy a kétezer-tizenhármas Evil Dead szarik a kompromisszumokra. Még jó. Ugyanakkor hiába minden, mert néhány kiemelkedő, élvezetesebb momentumtól eltekintve ez is unalmas, száraz, és feszültségtelen, mint a franc.

1 komment

Címkék: horror filmkritika 5/10

Lenyűgöző gagyiságok

2013.09.22. 16:00 Dr.Jones

Még be sem hegedtek a Twilight okozta lelki sebek…
Még fel-feldereng rémálmainkban Bella savanyú képe és Edward rikító csillámteste…
Még javában igyekszünk feldolgozni mindazt az érzelmi törést, amivel Stephenie Meyer vámpírkultuszt gyalázó sorozata éveken át sokkolta szürkeállományunkat…
Még fel sem száradt a könnyünk, amit eme megindító franchise búcsúja csalt ki szemeinkből… - Ja, ilyen nem volt.

Beautiful-Creatures-1.jpg

De mindegy is, mert máris itt a következő fájdalmasan kínos szerelmi történet, amit a természetfeletti vonal beleerőszakolásával próbálnak érdekesebbé, különlegesebbé és mindenek felett eladhatóbbá tenni.
Bekövetkezett az, amitől titkon mindannyian rettegtünk: a Twilight-klónok támadása megkezdődött. Hölgyeim és uraim, itt vannak az igézők!

8 komment

Címkék: fantasy filmkritika romantikus 3/10

Újra szól a Kamehameha!

2013.09.20. 12:30 Dr.Jones

Toriyama Akira, a shounen manga és anime istene végtelennek tetsző idő után újra tollat ragadott, s élete legnagyobb művéhez, a Dragon Ball Z-hez nyúlva egyből egy másfél órás movie-val örvendeztette meg rajongóit. Az Istenek harcára keresztelt eposz pedig tökéletes példája annak, hogy a mester miért is hagyta abba annak idején a sorozatot: mert bizony egyszer a legnagyobb zsenik is eljutnak arra a pontra, amikor kifogy az ötlettáruk.

Dragon-Ball-Z-Battle-of-Gods-1.jpg

10 komment · 1 trackback

Címkék: anime filmkritika dragon ball 5/10

Cusack vs. Cage

2013.09.19. 06:00 Dr.Jones

Robert Hansen.
Egyszerű pék, szerető férj, gondoskodó családapa és az anchorage-i közösség megbecsült tagja. Szabadidejében szívesen vadászik medvére, farkasra, szarvasra… de legfőképpen prostituáltakra.
Robert Hansen Alaszka történetének „legtermékenyebb” sorozatgyilkosa.

frozen_ground_1.jpg

2 komment

Címkék: krimi thriller filmkritika 4/10

Sons of Anarchy - kezdett a 6. évad

2013.09.18. 06:00 Gevin

SoA 6x01.pngMintha el sem köszöntek volna. Ez az érzés kavarog az emberben miközben figyeli Kurt Sutter motoros vagányainak immáron hatodik évadja tartó menetelését. Tudván, hogy elértünk a végjáték kezdetéhez, a modern és mocskos Shakespeare-dráma fináléjának első etapjához. Így a tempóból, a nagy időugrásokból, a sokkolásból és mintha kissé a hangulatból is visszavett vett volna a perverz karmester. A tovább után spoilerek.

6 komment

Címkék: sorozatkritika sons of anarchy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása