Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Vér/Humor/Szex/2.

2013.10.31. 05:30 Dr.Jones

A V/H/S tavaly bebizonyította, hogy az olcsó és hatásvadász ijesztgetésen túl is mennyi-mennyi lehetőség rejlik a kézi kamerás horror alműfajában, és ahogy akkor megjósoltuk, idén ismét megnyitotta kapuit a Pokol videotékája, és tovább bővült a bizarr történeteket őrző kazetták repertoárja.

VHS2_1.jpg

A szemernyit sem változott koncepció ezúttal is kifejezetten ötletes, hol komolyabb, hol viccesebb, néhol pedig egészen beteg rémtörténetei tocsognak a brutalitásban, de a feszült és a szívbajt ránk hozó jelenetektől sem idegenkednek. Igaz, most csak négy, a kerettörténetet beleszámítva öt filmecske igyekszik kikezdeni a gyomrunkat és az idegrendszerünket, ám azok haragos kísérteteket, vérengző zombikat, őrült szektákat és ijesztő földönkívülieket csatasorba állítva veszik fel a kesztyűt. A groteszk, sokkoló, vérmocskos jelenetek sokaságának pedig csak a számos író és rendező fantáziája szabhat határt, akik bizony eléggé szabadjára engedték elméjük torz, aberrált szüleményeit.

A jól induló, ám idővel ellaposodó, erőltetett, önismétlő és kötelező töltelékké csorbuló kerettörténetben most két nyomozó talál rá a kazettagyűjteményre, amiből szép sorjában ki is választanak négy igen jó darabot. Rögtön egy rém fosatós kísértetfilmbe tenyerelnek, ami messze a legerősebb, leghatásosabb, legijesztőbb (és még lehetne sorolni a legeket) epizód, de mind a négy iszonyú ötletes és kiemelkedő színvonalú a maga témájában – igaz, a trükkök milyensége néhol hagy bizonyos kívánnivalókat maga után.

A remek történetek mellett a kézi kamera minden eddiginél kreatívabb használata teszi igazán egyedivé a filmet, ami akkor csúcsosodik ki leginkább, amikor egy zombi szemszögéből indulunk embervadászatra. A remegő-kapkodó, szándékosan lerontott, „VHS-minőségű” képsorok éppen ezért nem válnak idegesítővé – na jó, nem annyira idegesítővé, mint más hasonló jellegű filmekben.

VHS2_2.jpg

A V/H/S/2 egy szédületes horrorkavalkád, mely újabb gyöngyszemekkel gazdagítja a kézi kamerás horrorfilmek és a horrorantológiák palettáját, s kezeskedik róla, hogy az első rész szem-chipjétől az utolsó rész kutyakamerájáig a lehető legváltozatosabb aspektusokból éljük át a borzongás különböző szintjeit, elképesztően hangulatos epizódokba csomagolva.

ertekeles_vhs2.jpgV/H/S/2
(V/H/S/2, 2013)

amerikai horror

játékidő: 96 perc

rendezte: Simon Barrett, Jason Eisener, Gareth Evans, Gregg Hale, Eduardo Sánchez, Timo Tjahjanto, Adam Wingard

főszereplők: -

link: imdb, trailer

 

 

vhs2_p_1.jpg

vhs2_p_2.jpg

vhs2_p_3.jpg

vhs2_p_4.jpg

1 komment

Címkék: horror filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr995604501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2013.10.31. 09:37:08

Szerintem is az első a legjobb, messze! Parás és hangulatos, Wingard faszán megcsinálta. Az ázsiai kegggyetlen beteg lett, de szintén király, az uccsó viszont idegesített.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása