Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pokolian jó a buli

2013.10.31. 23:00 Dr.Jones

Mi is lehetne alkalmatlanabb időpont az Apokalipszis kirobbanására, mint James Franco házavató bulijának éjszakája, ahol az ízléstelenül berendezett szalonban megszámlálhatatlanul sok híresség szórakozik önfeledten, drog- és alkoholmámorban fürdőzve, hol vígan dalolva, hol egymást szívatva. Amikor aztán megnyílik alattuk a föld és megmagyarázhatatlan események sorozata köszön rájuk, megvadult csordaként tódulnak a biztos halálba. James Franco, Seth Rogen, Jay Baruchel, Jonah Hill, Craig Robinson és a meg sem hívott Danny McBride viszont gondosan elbarikádozzák magukat odabent, hogy tovább bulizva várják ki a nyilván hamarosan érkező mentőhelikoptereket. Amik mint rövidesen kiderül, nyilván nem fognak megérkezni.

this-is-the-end-1.jpg

Miközben Hollywood az idióta celebek mindent felperzselő purgatóriumaként lángol, James Franco háza nem csak Seth Rogen és barátai All-Star csapatának menedékévé válik, de egyúttal az infantilis, obszcén humor fellegvárává is magasodik. A saját maguk karikatúrájaként sziporkázó hírességek önmagukra és egymásra, ill. színészi munkásságukra kíméletlen és kimeríthetetlen iróniával reflektálva lejtenek táncot az ízléstelenség, a suttyóság és a perverzitás határvonalain. Mindezt pedig olyan ötletesen és jól megírt – estenként inkább jól improvizált – párbeszédekkel és totál agyament jelenetek döbbenetesen jól működő láncolatával teszik, hogy ott még a rejszolás is Danny McBride leépüléstörténetének megindító sarokkövévé válhat.

Amikor azonban elfogynak a rosszul beosztott készletek, ráadásul a James Franco festette képekkel, szigetelőszalaggal, gördeszkával és egy farok alakú szoborral megerősített kúria már nem számít elég biztonságosnak a nagypöcsű démonokkal szemben, végérvényesen elszabadul a pokol, így a horror egyes alműfajai is a túlélésért egészen sajátos módon küzdő celebek áldozatául esnek.  De vajon akad-e még remény az ilyen reménytelenül gyökér alakoknak az üdvözülésre? Vagy itt a vége? Talán nem, ha a Sátánnal szembenézve rálelnek a helyes útra, s a barátság, valamint az összetartás fontosságát kicsit giccsesen, de baromi viccesen hirdetve felülemelkednek saját tahóságukon és önző mivoltukon.

this-is-the-end-2.jpg

Az egyszerű, alpári vígjátéknak induló filmből így lesz nagyszabású, CGI-szörnyekkel feltunningolt, felejthetetlen őrület, ami Rogen társulata mellett észbontóan beteg cameókkal sokkol. Ítéletnapig lehetne sorolni a lépten-nyomon felbukkanó hírességek listáját, ezért ettől el is tekintünk. Inkább sürgősen nézzétek meg a filmet (ha eddig nem tettétek), mert az Apokalipszis még sose volt ilyen jó buli.

ertekeles_thisistheend.jpgITT A VÉGE
(This is the End, 2013)

amerikai horror-vígjáték

játékidő: 107 perc

rendezte: Evan Goldberg, Seth Rogen

főszereplők: Jay Baruchel, Seth Rogen, James Franco, Jonah Hill, Danny McBride, Craig Robinson

link: imdb, trailer

2 komment

Címkék: horror vígjáték filmkritika 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr425604499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.01. 13:53:23

Nem vagyok valami nagy vígjáték fanatikus, de ezt a filmet imádtam. Sajnos a műfajon belül sok volt a csalódás az utóbbi időkben, így kerültem a vígjátékokat, viszont ez az ökörség tényleg nagyon jól el lett találva.

Mondjuk számomra az alapötlet, hogy saját magukat alakítják, már az nagyon betalált.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.11.01. 18:05:42

Evribáádi rákk jó bádi, beksztrít bekk ólrájt!!

Szerintem nem volt mostanság, sem az elmúlt években olyan film, amelynek a végén ennyire röhögtem volna.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása