Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Szürke fickók

2013.10.31. 18:00 Dr.Jones

Ha éjszakánként fura dolgok történnek a lakásban, először alvajáró gyerekekre gyanakszik az átlagos amerikai szülő, majd ha már minden racionális magyarázatból kifogyott, jöhetnek a földtől elrugaszkodottabb elméletek, mondjuk az, hogy „alien járt a házamban”. És ennyi. Ezzel az egyszerű húzással máris érdekesebbé, izgalmasabbá és emlékezetesebbé tehetjük az amúgy teljesen sablonos, a kísértetfilmek bevált hagyományait követő filmünket.

dark_skies_1.jpg

Kicsit lassan indul be a sztori, hogy idővel egy mezei ijesztgetős thriller helyett egy több mint korrekt ijesztgetős sci-fivé váljon, ami nemcsak a témaválasztás miatt érdekes, hanem azért is mert annak ellenére képes végig lekötni a figyelmet, hogy bizony baromi kevés önálló ötletet sikerült belecsempészni, ám annál több máshonnan ismerős mozzanattal találkozhatunk. A Hitchcock madaraitól a Paranormal Activity bekamerázott lakásáig különféle jól ismert filmekből összeharácsolt jelenetek montázsa rugalmas, mégis acélos izomzatként fonódik rá a „Mi a fene történik ezzel a rendes amerikai családdal?” klasszikus thriller-történetvezetés csontvázára, egy meglepően hatásos, és minden kliséje ellenére feszült koncepciót alkotva.

Jóformán semmi eredeti vagy meglepő tartalmat nem képes felmutatni, csupán a jól bevált trükköket alkalmazza dicséretre méltó precizitással, így még a foghíjas színészi játék se billenti ki hitelességéből a negyedik típusú találkozások eme rémisztően hangulatos históriáját. Az ijesztő betétek hatásossá tételéhez pedig elég csak néhány jól irányzott vágás és egy-egy pillanatra megvillantani a földönkívüliek sziluettjét a sötét lakásban. Persze időnként kicsit elfogy a lendület, de amint leszáll az éj, máris sikerül újra felvenni a fonalat. És bár a végkifejlet is elég kiszámítható, a zárással is elégedettek lehetünk.

dark_skies_2.jpg

Lopni nem szép dolog, de ha már valaki ilyesmire vetemedik, csinálja rendesen. Mondjuk úgy, mint a Dark Skies készítői, akik az utóbbi évek legjobb ufós filmjét rakták össze. A gondosan kiválogatott jelenetekből egy kellemesen fosatós sci-fi-thrillert fabrikáltak, ami külön jó éjszakát kíván azoknak, akik hisznek az efféle jelenségekben.

ertekeles_darkskies.jpgDARK SKIES
(Dark Skies, 2013)

amerikai sci-fi, thriller

játékidő: 97 perc

rendezte: Scott Stewart

főszereplők: Keri Russell, Josh Hamilton, Dakota Goyo, Kadan Rockett, J. K. Simmons

link: imdb, trailer

komment

Címkék: thriller filmkritika sci fi 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr335604483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.31. 19:01:36

huhh ez nekem nagyon nem jött be. Az tetszett, hogy végre nem szellemekkel kellett felvenni a kesztyűt, de összességében csalódtam :S
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása