Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Berserk: Aranykor 2 – Doldrey ostroma / Berserk: The Golden Age Arc II. – The Capture of Doldrey (2012)

2013.04.22. 07:00 Dr.Jones

Vér és homok, meg jó sok CGI

A Berserk animesorozat felelevenítő célzatával készült mozitrilógia második részében folytatódik a Héják bandájának menetelése a harcmezőkön, így a sikert sikerre halmozó zsoldoshadsereg egyre nagyobb hírnevet vív ki magának Midlandban, élén a nemes lelkű Griffith-szel, a mindenre elszánt Caskával és a hatalmas kardot lóbáló Gutsszal. A kefehajú izomkolosszus azonban hiába kaszabolja egymaga százával az ellenséget, nem találja a helyét a csapatban, pedig óriási szükség lenne rá, amikor Doldrey ostroma után Griffith súlyos következményekkel járó hibát követ el…

berserk_the_golden_age_arc_ii_the_capture_of_doldrey_1.jpg

A rohamtempóban ügető történet ezúttal még inkább az akcióra, a nyers brutalitást kendőzetlenül bemutató csatajelenetekre éleződik ki, ahol Guts szemében vad düh szikrázik, miközben fékezhetetlenül hányja kardélre az ellenség legádázabb harcosait. Hőseink a 90 perces játékidő java részében térdig gázolnak a szétvagdalt tetemekben, ami egyrészt iszonyú szórakoztató, hiszen a javuló CGI még durvább összecsapásokat tesz lehetővé, melyek még látványosabbak, még izgalmasabbak, mint legutóbb; másrészt viszont kompromisszumokra kényszeríti a készítőket, akik ennek következtében rengeteget kénytelenek lefaragni a cselekmény vázáról.

Az írók pusztán a leglényegesebb pontokban követik a történetet, míg máshol kisebb módosításokkal és nagyobb kihagyásokkal élve loholnak előre. Ennek következtében sajnos a jellemfejlődések, karakterrajzok továbbra is súlytalanul lógnak a vérpermettel keveredő porfelhőkben - pusztán néhány tétova flashback formájában fel-felhömpölygő lázas álomkép enged minket közelebb a szereplőkhöz. A Griffith-Guts-Caska trió mellett a többi karakter pedig jóformán jelentéktelen tucatszereplővé slankulva statisztálja végig az eseményeket.

A jelentősen megcsonkított történet természetesen nem nyújthat olyan tartalmas szórakozást, mint a sorozat vagy a manga, de azt be kell látni, hogy a rendelkezésre álló másfél órát ha nem is tökéletesen, de oly’ módon sikerült a készítőknek kitölteniük, hogy az a Berserk világával csak most ismerkedők számára is könnyen érthető és élvezhető legyen. Persze valahol nyilván bosszantó Miura Kentaro sokkal mélyebb és több rétegből felépülő történetét ilyen lebutított, felszínes, akcióorientált mozi formájában viszont látni, de ha csak amolyan összefoglalóként tekintünk rá, amilyennek eredetileg is szánták, akkor könnyen szemet hunyhatunk e felett.

berserk_the_golden_age_arc_ii_the_capture_of_doldrey_2.jpg

A hiányosságokért a változatlanul szép grafika igyekszik kárpótolni bennünket; a gyönyörűen megfestett tájak előtt zajló harcok a valamit javult, de az időnként sajnos még mindig feltűnően gagyi CGI ellenére is baromi látványosak. A képi világhoz tökéletesen illeszkedő zenék pedig még tovább fokozzák az animéktől szokatlan középkori dark-fantasy hangulatot, egy olyan világba csöppentve minket, ahol ágyúk dörögnek, falak omlanak, testrészek szakadnak és kardok csikordulnak, míg a vér szüntelenül záporozva verdesi a kietlen földet. Így bármennyire is nyirbálták szét a sztorit, aki egy látványos, kalandos animére vágyik, annak nagyon is érdemes esélyt adnia a Berserk-filmeknek. 7/10

komment

Címkék: anime fantasy filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr785237761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Delor003 2013.04.22. 14:54:00

Szembetűnően jobban sikerült szerintem, mint az első film. Zodd kihagyása mínusz, Serpicoékbelevétele plussz pont.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása