Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Az óriásölő / Jack the Giant Slayer (2013)

2013.04.09. 11:30 Dr.Jones

Mese babbal

Egyszer volt, hol nem volt, talán még az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer egy világ, ahol a technika fejlődésével párhuzamosan hódított egyre nagyobb teret magának a bárminemű tartalmat, mondanivalót és mélységet nélkülöző, pusztán a vizualitásra építkező, általában 3D-ben domborító, habkönnyű kikapcsolódást biztosító „látványfilm”, mely már-már külön műfajjá nőtte ki magát az utóbbi időkben. Ezen belül is virágkorukat élik manapság a klasszikus népmesék dark-fantasybe torzított látványos-hangos mutációi, aminek következtében nem kerülte el Hollywood figyelmét Az égig érő paszuly története sem.

jack_the_giant_slayer_1.jpg

Ha nem kerülte, hát nem kerülte; Az óriásölő mindenesetre az imént körülírt skatulyába tökéletesen illeszkedve hozza sorstársai minőségét és tartja be azok hagyományait, miszerint a mesei szerkezetet különféle rémségekkel kiegészítve gyúrja össze egy mérsékelten szórakoztató akció-kalandfilmmé. Ennek fényében kerül történetünk főhőse, Jack, az egyszerű parasztlegény egy kalandvágyó hercegnő társaságában az emberevő óriások birodalmába, miután a piacon kapott babok égig érő paszullyá serkenve emelik Jack kicsiny viskóját a felhők fölé, ahol a legendává slankult régi ellenség csak a lehetőségre vár, hogy megtámadhassa a földi királyságot…

A hőssé avanzsáló parasztlegény története pedig egészen izgalmasra sikeredett, annak ellenére, hogy a sematikus karakterábrázolás kissé lélektelenné teszi a filmet. Ezen igyekszik javítani az időnként makacsul brutális vérengzésbe torkollani vágyó forgatókönyv, amit a rendező vasmarokkal fog vissza, hiszen mégiscsak egy meséről van szó. Ettől függetlenül nem fél megválni a főbb szereplők többségétől, így miközben az óriások igen vehemensen csócsálják a király delegációját, bőven marad azért kiért izgulni. Nem mellesleg nagy szerepet játszik ebben a Jacket alakító Nicholas Hoult is, aki az egyik legígéretesebb jövő előtt álló fiatal színész napjainkban, ill. a hercegnőt megformáló Eleanor Tomlinson, kinek sugárzó játéka meglepően sok elevenséget csempész a legsablonosabb jelenetbe is.

jack_the_giant_slayer_2.jpg

Az óriások hol viccesen, hol ijesztően tornyosulnak a szereplők fölé, de mind a történet, mind a látványvilág szempontjából érződik több-kevesebb kidolgozatlanság, némi összecsapottság, ami pont a végső, nagy csatajelenetnél kristályosodik ki. Így a grandiózus finálé elmaradása valamelyest lefarag az élményből, mégis kellemes meglepetésként maradt meg bennem a film. Valahogy minden hibája ellenére működik, leköti a figyelmet és közel két órán át kellemesen elszórakoztatja a kalandra szomjazókat, akiket nem zavar, hogy itt bizony csak babra megy a játék. 6/10

komment

Címkék: fantasy filmkritika kaland 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr305213125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borostaTM 2013.04.10. 10:09:55

na én is készülök már nagyon fejben ezzel a cikkel, utána elolvasom más, hogy látta, de egész tűrhető film volt :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása