Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pi élete / Life of Pi (2012)

2013.01.06. 12:09 stikli0

Giccs, ami majdnem nincs

Yann Martel Pi élete című nagy sikerű regényének megfilmesítésekor elvárná az ember, hogy Ang Lee minimum egyszer tanácstalan legyen. Ennek oka pedig mi más lenne, mint Damoklész kardja, maga a kikiáltott enigma: A megfilmesíthetetlenség. Hogy ezt miért mondom? Talán, mert valami hasonló tanácstalanság lehetett úrrá jó néhány emberen, miután megnézték az első hivatalos előzetest, mely majdnem szétdurrant a giccstől, és folyt ki a szánkon. Ugyanakkor a helyzet nagyon is csalókának bizonyult.

Pi(scine) Patel története első látásra igazán egyszerűnek tűnik: A fiú élete nyomatékosan le van követve a hajótörésig, még az azt követő eseményekre is illik ez a szó. Hirtelen árvaságra jut, túlélése evezőlapátnyi élen táncol, majd pedig így sem egyszerű túlélésének esélyei romlanak tovább, ugyanis egy bengáli tigrisnek öltözött dudással kell megférnie egyazon csárdában. A kaland 227 napja pedig maga a valóra vált rém/álom, melynek hatására páran biztosan az isteni gondviselést fogják emlegetni.

Megsúgom: A film játékidejét tekintve nem csap át mély vallásosságba, nincs átszőve erőszakos hittérítéssel, ami ahhoz képest meglepő, hogy a hosszabb bevezető, mely körülbelül negyven percet ölel fel a két órából, Pi útkeresését mutatja be a nagybetűs vallás témakörében. A rendező "gondosan" megágyaz a kérdéskört illetően, ám amikor ennek hátországként kellene működnie a hánykolódós-kálvária alatt, mégsem érezzük annyira a súlyát. Látszatra, mintha ketté lenne választva a két dolog, és azzal a címszóval vonulna fedezékbe félénken, hogy nem akar meggyőzni, nem akar hívővé tenni, csupán egy lábnyomot mutat, melybe belelépve te taposhatod tovább utadat. Emellett viszont jobban fáj, hogy zoológiai képtelenségekkel van teli a történet (például a hiéna, orángután, Pi és a sebesült zebra esete, vagy Richard Parker és a rókamanguszták), melyek közül az
Öreg halász és a tenger-hez hasonlító zökkentheti ki leginkább az óvatlan nézőt.


A Pi életéről ugyanannyira lesz vegyes a közvélemény, mint talán bármelyik filmről, és ezt is teljes mértékben meg tudom érteni. A hit, remény és egyéb sokak számára hangzatos szavak jelentését nem biztos, hogy mindenki keresni fogja, nekik bőven elég lesz Ang Lee finom érzékenységgel és odafigyeléssel megalkotott extázisa, melyben pillanatok alatt el lehet süllyedni. A számítógépes technikával létrehozott világ néhány kirívóbb műiességétől eltekintve a tökéletességhez közeli állapotot célozza meg: Richard Parker majdnem minden megnyilvánulása, a korábban még nem látott intenzitással tomboló vihar, melynek hatására észrevétlenül mélyeszthetjük ujjainkat a karfába, az éjszakai vízkép, és a sor még napestig folytatódhatna. Ügyes kötéltánc bontakozik ki annak érdekében, hogy a néző ne tudja eldönteni: giccset lát, vagy ez a megelevenedett álomvilág.


Azt gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy igen, sikerült a csoda, megfilmesítették a "lehetetlent". Arról viszont nem tudok egy szót sem szólni, hogy milyen módon. A Pi élete egy picit felfújt, ám mégis kötelező érvényű év végi mozipremier volt, mely ugyan titkon hangoztatja a csodát, a nagy kifejezéseket, mégsem biztos, hogy napokig fogjuk rajta törni a fejünket, és utána rohanni a templomba első áldozni, bérmálni, vagy eljátszani a gondolattal, hogy több vallás tanításait kövessük. 8/10

39 komment

Címkék: dráma filmkritika kaland 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr715000474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2013.01.06. 12:53:13

Én még napokkal a megtekintés után is agyaltam rajta, beugrottak jelenetek, szimbólumok, de itt nem feltétlenül a vallásról van szó. A hit és a vallás két külön dolog. A lényeg az, hogy hinni kell valamiben, legyen az Isten, sors, Allah, Chuck Norris vagy Berényi Miklós. Nekem legalábbis ez jött le.

stikli0 · http://filmkupac.tumblr.com 2013.01.06. 13:05:15

@Swarm: Nem akartam összevonni a kettőt, mert számomra is mást jelentenek, de valahogy akkor mégis sikerült. Igazából az tűnt fel, hogy az első alapozó rész az életéről és a vallásokkal történő ismerkedésről szól, a másikban viszont csak nagyon felszínesen jelenik meg az előző. Az összefonódás mértékét fájlaltam picit. Például magamat ismerve elmondhatom, hogy a vallást, és a hit megjelenítését még komolyabban beleszőve is élvezni tudtam volna.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.01.06. 13:39:00

a vallás szerintem nem volt gond, mert nem nagyon erőltette. Pont elég volt az a mennyiség, amit adott. Itt inkább a hiten van a hangsúly, hogy higgyünk a csodákban, mert lehetséges. A legrosszabb helyzetekben is meg kell látni a fényt, mert ott van.. csak hinni kell. Ami persze nagyon sok lelkierőt igényel.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.01.06. 13:48:35

Abszolút így van, amit leírsz, kicsit lesarkítva olyan, mintha két filmet fűztek volna egybe, az egyik szól a hitről/vallásról, a másik pedig arról, hogy hogyan éljünk túl a tengeren egy tigrissel a csónakban.

Motherhacker 2013.01.07. 02:51:06

Vicces írás ez, hatalmas homály, fogalma nem volt a szerzőnek miről akart szólni a film :)

windex 2013.01.07. 03:00:03

@stikli0: @danialves: heló, srácok, túl sok amerikai filmet néztetek, amiben a képnek nemigen van önálló élete, tartalma, nyelve még végképp zéró - mert csak a lényegnek kezelt verbális közlendő naturális illusztrációja. a piben nem lesz kevésbé fontos a hit kérdése később, mint előbb, csak nem verbális értekezés folyik róla, hanem történésbeli, képen megjelenített. sőt, a film végéig lényeges ez a tartalmi vonal, amit a film elején verbálisan bevezet, aztán az éli a maga életét végig. ugyanilyen baklövés a naturális realizmust számonkérni az állatokkal kapcsolatban. ha ezt teszed, vagy nem láttad a film végét, vagy nem figyeltél, vagy egyszerűen nem fogod fel, mi történt - lehet választani. mert ott kiderül, hogy az állatok egyfajta metaforikus megszemélyesítés - illetve az emberi természet leképezése, vagy egyszerűen csak a valóságtól való eltávolodás okán jönnek a képbe, ez utóbbi részben talán az elviselhetőség érdekében történt. úgyhogy elhihetitek, ez nagyon is egy film volt, koherens, patent, meg minden :-)

windex 2013.01.07. 03:02:05

@danialves: bocs, most látom, hogy félreérthető voltam, az állatos rész természetesen a hiperbéna, tudálékos-okoskodó posztírónak szólt!

invalid username 2013.01.07. 05:09:01

Jaj kedveseim, a hit nem azonos a vallással. Nagyon nem :-)

Furcsa volt, és a vége nem kevésbé szürreális mint az egész film. Háromnegyed év a tengeren nem kevésbé nehéz egyedül mint egy tigrissel. De a tigris megmutatja nekünk, akik enélkül el sem tudnánk képzelni.

invalid username 2013.01.07. 05:13:49

@stikli0:

Lehet, hogy fura volt, hogy megismerkedett több vallással, de a hajótörés perceiben eszébe sem jutott imádkozni valamelyik istenhez?

Nekem pont azt mutatta meg, hogy Isten nem a vallásokon keresztül létezik, sőt, a létezés sem megfelelő szó...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2013.01.07. 07:13:59

@Swarm: Én is napokig agyaltam rajta, mégha kicsit talán valóban giccses is. És az is igaz, hogy valóban két külön dolgo a vallás és a hit, de ez a film a vallásról is szólt, nem csak a hitről. Nem konkrétan valamelyikről, hanem úgy általában. Hogy az tölheti meg tartalommal az ember életét. Pontosabban: az ad szebb magyarázatot a dolgokra.

Whitzerai 2013.01.07. 07:55:35

@stikli0
"Emellett viszont jobban fáj, hogy zoológiai képtelenségekkel van teli a történet (például a hiéna, orángután, Pi és a sebesült zebra esete, vagy Richard Parker és a rókamanguszták)"

A zoológai képtelenségek engem is felettébb zavartak, egészen az utolsó pár percig, amikor meghallhatjuk a japánoknak előadott "másik" történetet. Sok gondolkodni valót nem hagy a dolog, hisz a riporter be is helyettesíti nekünk a szereplők nagy részét, és innentől válik az egész film visszamenőlegesen nagyon érdekessé. Ha feltételezzük, hogy a másik történet is igaz, akkor minden a helyére kerül. A katasztrófában, majd anyja erőszakos halálában meghasadt személyisége egy fiatal srácnak, akinek az egyik fele durva, agresszív a túlélésért, a másik fele, a jófiú pedig áhitattal vegyes iszonyattal figyeli a történéseket. A rókamanguszták húsevő szigete, az a pont ahol az ember a végkimerülés határán majdnem feladja, és csak a hite viszi tovább. És végül a megbékélése önmagával, a tetteivel, a tigrissel... Az egész igazán mesterien van megkomponálva, hisz addig a pillanatig, amíg a második sztori elő nem kerül, csak halvány sejtési vannak az embernek, hogy itt hiba van, de ezeket az érzéseit a látvány azonnal továbbsöpri. (Ilyen például, hogy a hiéna a ponyva alól jön elő, visszatér oda, miközben egy kifejlett bengáli tigris szunyókál odabent. Vagy hogy a tigris a lármára csak akkor jön elő, amikor már Pi-t is komoly veszély fenyegeti)
Én személy szerint megemelem a kalapom a rendező előtt.

stevie balkanski 2013.01.07. 08:44:15

Szerintem sem nézte végig a kritikus a filmet.

Jobb la Tor 2013.01.07. 08:49:09

A poszt szerzőjén kívül - a kommentekből úgy tűnik - mindenki értette, miről is akart szólni a film :)

springbok 2013.01.07. 12:11:08

"bengáli tigrisnek öltözött dudással"
Az iromany es a fennti hasonlat is annyira passzol a filmhez, mintha a pincer kihozna kedvenc makosgubamat egy szelet paradicsomkarikaval diszitve. Hagyjuk.

En atlag 1-3x megyek el egy evben moziba, sajnos elegge valogatos vagyok, de ez a film szamomra megerte a penzt es a raforditott idot.

Mondjuk talan nem artana figyelmeztetni a nezot, hogy nyissa tagra a szeme't es engedje be szures nelkul a film cselekmenyet a gyonyoru latvannyal az "ablakon" es csak akkor kezdjen el gondolkodni mi valos es mi nem amikor a film veget er.
Gondolom ezt abbol, hogy a poszt-tolonak sem sikerult igazan elkapnia a fonalat.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.01.07. 13:00:17

@windex: Sztem az utólagos egy mondatos magyarázat egyszerre hirtelen nem adott értelmet annak, amit a megelőző egy órában láttunk. Mármint logikai szinten természetesen adott, de attól még addig ugyanúgy egy túlélő-filmként nézte mindenki, aztán meg a végén le kellett volna esnie a tantusznak, csak ez így hirtelen bebökve, minden felvezetés nélkül számomra nem sikerült jól.
Sztem a film közben nem kellett semmin gondolkoznod, hanem csak nézni a viszonylag egyszerű ás látványos eseményeket, aztán meg a játékidő végén kaptál két percet, hogy az egészet teljesen átértékeld és megláss benne ezer más dolgot. Ez így nekem nagyon nem működött, és sztem ettől nem lett jobb film, hogy utólag megmondják, h "ja, amúgy az egész egy hasonlat volt"
Most vegyük pl. a kedvenc filmed, és mondjuk azt, hogy az egész meg sem történt, hanem egy hasonlat volt, ettől jobban tetszene?

Attilajukkaja 2013.01.07. 13:07:26

Nekem nagyon tetszett a film. Egy mesefilm, de attol meg nagyon jo. 3D-ben kifejezetten csodalatos elmenyt nyujtott.
Nem tudom, mit ertett @stikli0: az alatt, hogy "zoológiai képtelenségekkel van teli a történet (például a hiéna, orángután, Pi és a sebesült zebra esete, vagy Richard Parker és a rókamanguszták)", de nekem ez eszembe sem jutott. (Az allatok amugy is meglepoen tudnak viselkedni, foleg stresszhelyzetben.) De az nagyon is tetszett, hogy a film nem romantikazta tul Pi es Richard Parker kapcsolatat (ettol picit tartottam!). A tigris nem lesz az ember baratja, hanem megmarad vadallatnak. A vegen vissza sem nez... :o)
A hit es onmagunk keresese pedig egy olyan kerdes, amely mindenkit foglalkoztat. Nekem erdekes volt vegignezni Pi esetet, es egy pillanatig sem filoztam azon, hogy vajon igaz-e. Nem is erdekelt. Lattam en mar ennel firnyakosabb utkeresest is! Jo fordulatnak tartom, hogy a vegen a vendeg iro megallapitja, hogy a tigris valojaban maga Pi. :o)
Az effektekkel es a szereplokkel nagyon meg voltam elegedve. Ang Lee-vel is, mint szinte mindig. Szerintem, nem kell ebbe a filmbe tobbet belekepzelni, mint amennyit o" akart.

Attilajukkaja 2013.01.07. 13:25:19

@danialves:
"vegyük pl. a kedvenc filmed, és mondjuk azt, hogy az egész meg sem történt, hanem egy hasonlat volt, ettől jobban tetszene? "
Szerintem @windex: nem erre gondolt. A Gyuruk Uranal vagy a Star Wars-nal is tudod, hogy az egesz csak egy mese, de ha jol van megcsinalva, akkor bele tudod elni magad. A kulonbseg csak az, hogy itt csak a vegen tudod eldonteni, hogy mi a mese, es mi a valosag,...illetve rad van bizva a dontes. En az ilyen filmeket jobban szeretem. :o)
Ebben a filmben en ezt egy poennak fogtam fel. Mar-mar elhittem mindent, amit lattam,....es az utolso pillanatokban finoman arcon csapott a valosag/realitas/esszeruseg lehellete. Aztan mar minden rajtam mulott...

stikli0 · http://filmkupac.tumblr.com 2013.01.07. 13:35:47

@Attilajukkaja: A film végéig nincs felkínálva a nézőnek a választás, és a spirituális utazásban próbáltam némi racionalitást keresni.

Ez a ti értékrendetek szerint helytelen, az enyém szerint nem. Egyébként meg mindenki a végével jön: Most akkor már azt sem dönthetem el, melyik történetet hiszem el?

Attilajukkaja 2013.01.07. 13:57:43

@stikli0:
"A film végéig nincs felkínálva a nézőnek a választás"
Igen, ez benne a plane. Hogy a film annyira elragadjon, hogy ez eszedbe se jusson.
Na jo, elismerem, hogy ez volt eletem elso 3D filmje. De nem hiszem, hogy csak a szuzessegem tehetett arrol, hogy belevesszek a sztoriba.
Eppen azert irtam, hogy a film vegen jon a csattano: a kiabranditas lehetosege. Ez miert baj?
Te negativumkent, en pozitivumkent eltem meg. Nem vagyunk egyformak. De a film vegig fenn tudta tartani a feszultseget, es a vegen sem engedte, hogy leeressz! En bizony ugy jartam, mint @Swarm:. Meg napokig agyaltam a filmen.

"a spirituális utazásban próbáltam némi racionalitást keresni."
Szerintem a keresesednek nincs sok ertelme. A racio es a lelek ket kulon kategoria. Persze gyakran konvergalnak. En is mindig ezt keresem (!). Nalam ez nem volt problema az adott filmben.

A tobbire nem valaszolok, mert szerintem nem nekem szolt.

előre! 2013.01.07. 14:00:36

Talán van köztetek, aki látta a Nagyítás (Blow Up) című filmet, ami hasonlóan működik, (1960-as évek): bűntény és szex, érzéki izgalom és fotográfia, és a legvégén egy teniszjelenettel vágja a nézőket kupán: mindez igaz, vagy sem, hit kérdése csupán.

Sanyi# 2013.01.07. 14:03:13

életem egyik legjobb, legmaradandóbb könyve volt, filmben viszont nem szeretném viszontlátni. olvassátok el! (amúgy a könyven gyönyörű képek is vannak.)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.01.07. 14:14:17

@Attilajukkaja: Ok, de én most arról beszélek, hogy ha nem lenne ez az utolsó mondat, akkor meg sem fordulna senki fejében, hogy amit az előző két órában látott, az "az emberi természet leképezése, vagy egyszerűen csak a valóságtól való eltávolodás okán jönnek a képbe,"
És én úgy voltam vele, hogy ettől még nem lett másabb ez a két óra, mert közben nem így nézted, hanem egyszerűen úgy értelmezted, amit láttál.
Viszont én személy szerint inkább megvárnám, hogy windex megvédje a saját álláspontját, mert azzal sztem nincs értelme vitatkoznom, amit Te gondolsz, hogy ő gondolt.

stikli0 · http://filmkupac.tumblr.com 2013.01.07. 14:18:08

@Attilajukkaja: Nem negatívumként éltem meg, csupán eldöntöttem, hogy az elsőként elhangzott történetet raktározom el. A film is hangoztatja, válasszak saját belátásom szerint. Racionalizmusom ide vagy oda, nem hiszem, hogy ez bárkinek, akinek tetszett a film, gondot kellene jelentenie. (Azért köszi, hogy nem rögtönítélő bíróságként fogalmaztad meg a gondolatodat :D)

zoliber 2013.01.07. 14:30:55

@windex: Az állatos részekkel maximálisan egyetértünk. Hogy miért pont úgy jött ki, hogy zebra, hiéna és tigris vetődött a csónakra, az kerek perec kiderül a film végén, de poént lelőni nem akarok - páran már valamelyest megtették előttem. :-) Azt persze meg kell jegyezni, hogy a tigris-ember-csónakszimbiózis nekem is fura volt a film során, legalábbis eleinte. Aztán megszoktam (és a filmet csakis ilyen megszokásra való hajlammal lehet élvezettel továbbnézni), hogy a filmnek saját valósága van, nem érdemes a földi élettel összeegyeztetni. Aztán a filmvégi kifejtéssel mégis közelebb kerülnek az addigi történetszálak a mi valóságunkhoz is. A film külön-külön elemei elérnek bizonyos giccshatárokig, de az egészet végeredményben giccsesnek mégse nevezném. :-)

konrada 2013.01.07. 15:54:19

Nagyon jól kivitelezett volt, ahogy a cukormázba fordult realizmus a vihar horrorán át úgy csapott át szürrealizmusba, úgy, hogy az átmenet a valóságosnál csak jóval később volt észlelhető, és az, hogy mégsem lett egy mesefilm a végén.

...tán csak annyi volt zavaró, hogy a film 3D-je olyan tökéletes lett, hogy jó pár résznél - ott ahol a dramaturgiai lassítások voltak az addig történtek végiggondolására - helyette nézőként inkább a 3D demó érzete volt a meghatározóbb.

Zs. 2013.01.07. 16:45:08

Ugye jól sejtem, hogy a könyvet nem sikerült elolvasni? Merthogy ez tán a legtökéletesebb könyvadaptáció ever. A zoológiai nonszenszekért és a két, élesen elkülőníthető részért egyes egyedül Martel tehet, és még véletlenül sem Lee.

Attilajukkaja 2013.01.07. 20:30:19

Bocsanat, hogy ilyen keson valaszolok. A munkaido, az munkaido.
@danialves:
"ha nem lenne ez az utolsó mondat, akkor meg sem fordulna senki fejében, hogy amit az előző két órában látott,..."
De OTT VOLT AZ UTOLSO KET MONDAT. :o))) Es ettol muveszet a muveszet.

"személy szerint inkább megvárnám, hogy windex megvédje a saját álláspontját,"
Felreertettel. Nem Windexet vedtem. Egyszeruen csak egyetertettem vele. Igen, az O allaspontjat vedtem, de a sajat szemszogombol. Ez elfogadhato?

@stikli0:
"eldöntöttem, hogy az elsőként elhangzott történetet raktározom el"
Igen. Ez is egy lehetseges dontes. De a film egyaltalan nem ezt sugalja!

"(Azért köszi, hogy nem rögtönítélő bíróságként fogalmaztad meg a gondolatodat :D)"
Ezt most hogy ertelmezzem? Tenyleg ennyire brutalisan autokratikus lettem volna???? Igaz, ott a szmajli, de akkor is. Ennyire undok lettem volna???

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.01.07. 20:40:52

@Attilajukkaja: Most vagy nem érted, amit mondok, vagy szándékosan kitérsz előle.

Attilajukkaja 2013.01.07. 21:10:52

@danialves:
Ujra elolvastam a kommentedet.
.....Maradjunk annyiban, hogy ostoba vagyok.
:o/

"én úgy voltam vele, hogy ettől még nem lett másabb ez a két óra, mert közben nem így nézted, hanem egyszerűen úgy értelmezted, amit láttál."
Ember legyen a talpan, aki ezt a te kenyed-kedved szerint erti! :o)))
De nem banom. Barmit is mondtal, legyen igazad!!! OK?
Csak azt akartam mondani, hogy nekem bejott a film! Nagyon is!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.01.07. 21:23:33

@Attilajukkaja: Sértődj meg nyugodtan, de személy szerint továbbra is tartom, hogy attól hirtelen nem lesz művészet valami, hogy a narrátor utólag beböki, hogy "ja hogy ebbe utólag mást is bele lehet magyarázni"
Erre egyáltalán nem volt értelmes reakció részedről, hogy "de ott van az a két mondat"
Nekem is nagyon tetszett a film, de ezzel így a vége eléggé izzadtságszagú lett, és nekem sok pluszt nem tett hozzá pont a bevezetetlensége és esetlegessége miatt.

Attilajukkaja 2013.01.07. 23:16:53

Kedves @danialves:
"Sértődj meg nyugodtan"
OK! Akkor most meg vagyok sertodve. :o)))
(Igaz, nem tudom, miert kellett volna megsertodnom.)

"attól hirtelen nem lesz művészet valami, hogy a narrátor utólag beböki, hogy "ja hogy ebbe utólag mást is bele lehet magyarázni""
Valoban nem lesz az. A muveszet nem kivulrol jon. Nagyon ugyesen fogalmaztad meg. Nem a narrator mondja meg helyetted azt, amit erezned kell.
Minden film lenyege az, hogy milyen hatast gyakorol rad. Milyen erzelmeket valt ki beloled. Ugy tunik, hogy ez a film neked nen jott be, Nem baj. Van ez igy.
Nekem bejott.

stikli0 · http://filmkupac.tumblr.com 2013.01.07. 23:36:18

@Attilajukkaja: Értsd: Köszi, hogy nem máglyára küldesz azonnal, csak mert létezik más vélemény is a tiéden kívül.

Attilajukkaja 2013.01.08. 14:27:52

@stikli0:
Aha! Mar ertem. Es ki engedte meg neked, hogy letezzen?!!! ;o))))

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.03.02. 04:07:27

Meglepően jó film, inkább vitte volna el Ang Lee rendezése helyett a legjobb film díját, mert az Argo-nál jogosultabb lett volna rá.

Egyébként kissé feleslegesnek érzem így utólag elolvasva a fenti vitát, mert a film gyakorlatilag a végén szájbarág (ezért mondjuk kár, mert okosabban kivitelezve, nagyobb erejű lehetett volna), és a lényege pont abban van, hogy nem kell választanunk a két sztori között. A vallás és a hit a film kontextusát, az egész attitűdöt határozza meg, de én inkább éltem meg nagyszerű kalandmoziként, ami mögé mondanivaló is szorult, csodálatos fényképezéssel társítva. 8/10

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.03.21. 21:37:58

Hát szerintem ez még 3D-ben is szar volt. Bele se merek gondolni, könyvben milyen rém-unalmas lehet...

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.03.21. 21:52:48

@Dr.Jones: Te alapból olyan előítéletesen álltál hozzá a kezdetektől fogva, hogy rohadtul meglepődtem volna, ha valami pozitívat nyilatkozol róla :).

Pedig szerintem nagyszerű kalandfilm volt, gyönyörű fényképezéssel.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.03.21. 22:20:45

@Gevin: én csak a giccset kifogásoltam a trailer alapján, de még nem is az volt benne a zavaró, hanem h rohadt vontatott volt a sztori a végén egy kínosan otromba fordulattal. De nem bírom ezt az erőltetett művészieskedést sem, amit te gyönyörű fényképezés alatt értesz. A világító halaktól meg naplementéktől nekem a vacsora akart visszajönni.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.03.21. 23:38:55

@Dr.Jones: Általában én sem bírom, de itt valamiért hihetetlenül berántott az egész. Szürreális utazásnak hatott. Csilli-villi, ezer meg ezer színnel, de valahogy most nagyon működött.

Bogas 2014.01.05. 14:55:46

Túlértékelt dögunalom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása