Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Deadfall (2012)

2012.11.25. 19:15 Gevin

Deadfall írás11.jpgStefan Ruzovitzky filmjében az összes főkarakter saját személyes tragédiája miatt menekül. Mindnyájukat gyötri a múlt, a család, a rosszul megválasztott döntések. Addison és Liza (Eric Bana és Olivia Wilde, aki szebb, mint bármikor) épp egy kaszinó kirablása után tartanak valahová, amikor a hófödte úton, az erdő szélén balesetet szenvednek. A sofőr meghal, az arra haladó járőr pedig szerencsétlenségére holtan végzi, amikor Addison közelről fejbe lövi. Hamarosan nyomukban lesznek a fehérbe burkolózó kisváros többnyire barátságos, ámde határozott zsarujelöltjei. Szét kell válniuk. Menekülniük kell. Csend van. A vihar készülődik. A hópelyhek szállingózni kezdenek, a feszültség leszáll és az erőszak szagát viszi az erdő.

14 komment

Címkék: thriller dráma filmkritika 7/10

Fékezhetetlen / Lawless (2012)

2012.11.23. 06:00 Gevin

Címként A Bondurant fivérek sokkal találóbb lett volna, mert John Hillcoat és Nick Cave újabb közös szerelemgyereke inkább szól a testvérek életéről, mint a táptalajt szolgáltató szeszcsempészetről. Hillcoat filmjében nincs mélység. Cave ezúttal nem ereszkedik túlzottan alá a téma éjfekete, vértől és szesztől bűzlő bugyraiba, nem kaparja ki a belsejét, inkább a felszínen hozza ki belőle, amit csak tud, de ez alkalommal ez egyáltalán nem baj. Sőt. A Lawless pont ezen tulajdonságából adódóan egy kellemesen vagány film, aminek van töke és ezt újra meg újra be is bizonyítja.

Lawless írás.jpg

7 komment

Címkék: dráma filmkritika gengszter 7/10

Metro: Last Light élőszereplős előzetes

2012.11.22. 11:30 Dr.Jones

Újabb betekintést nyerhetünk az apokalipszis utáni orosz tömegközlekedés rejtelmes világába: egy rövid élőszereplős előzetest kapott ugyanis a Metro: Last Light. A játék a Metro 2033 folytatása lesz és jövő év márciusában kerül a boltokba.

6 komment

Címkék: előzetes játék

Alkonyat: Hajnalhasadás – 2. rész / The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012)

2012.11.21. 15:00 Dr.Jones

The Cullens: First Class

Van rá egy papír kétszázasom, hogy Stephanie Meyer nem kapott elég péniszt tinédzserkorában, és a csillapíthatatlanul tomboló libidójából fakadó frusztrációk később egy olyan ocsmány és kontrollálhatatlan szörnyeteget keltettek életre, ami immáron ötödszörre szabadult rá az emberiségre. A Twilight-Saga viszont most véget ért, mint a nyári szünet. Elérkezett az, amire mindannyian vártunk: Bella és Edward hőmérséklete egyforma lett, így végre szanaszét kefélhetik egymást. És ez bizony annyira kicseszettül romantikus, hogy gumicsizmát is hozzatok magatokkal, mert térdig fogunk gázolni a nyálban.

twilight_breaking_dawn_part2_1.jpg

9 komment

Címkék: fantasy dráma filmkritika romantikus 5/10 twilight

Möbius - teaser

2012.11.21. 12:01 Gevin

A Möbius tízere nem vállal ugyan sokat, de a "basszus ez még jó film is lehet" kategóriáját sikerül kimerítenie. Francia thriller Eric Rochant-tól, Jean Dujardin-el (A némafilmes főszereplő pacákja), és többek közt Tim Roth-al.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Dexter 7x08 - Argentina'

2012.11.20. 23:40 Gevin

Sosem gondoltam volna, hogy a Dexter-ben fogok találkozni a világ egyik legfaszább, szerelemről szóló dialógusával, amit valaha írtak. Egy olyan sorozatban, amely az előző évadánál csak árnyéka volt önmagának és amelyik a hetedik évét tapossa kőkeményen. Mert a "Bay Harbor Butcher" aktuális évadja szárnyal, repül, valami olyan elképesztően gyönyörű ívben, amire régen volt példa. A tovább mögött spoilerekbe botolhatsz.

Dex 7x08 1.png

12 komment

Címkék: dexter sorozatkritika

Milyen tévésorozatot hoz(at)nál be Magyarországra?

2012.11.20. 06:00 Gevin

A hazai viszonylatokhoz képest az utóbbi egy-két évben egész szép számmal szállingóztak be a sorozatgyártás fellegvárából és egyéb más országokból származó aktuális szériák. Ráadásul még olyan is akadt, amely a kinti premierdátumhoz képest időben alig maradt el  - természetesen az HBO-n futó Trónok Harcára gondolok. De jött még jó pár olyan meglepetés, melyre a magyar sorozatjunkie szíve hatalmasat dobban: a Breaking Bad és a Sons of Anarchy is vetítésre került, más kérdés, hogy a szinkron és az adott idősávban való sugárzás mennyire tette tönkre az általunk már ismert fenomenális élményt. Vagy inkább mennyire tette lehetetlenné annak megismerését.

tévésorozat itthon.jpg

Az AXN is kifejezetten rárepült, hogy friss produkciókat szállítson a nézőknek, habár inkább középszerű, mint masszív, erőteljes és meghatározó darabokat ragadott ki, de ennek ellenére abszolút pozitív előjelű ez a fajta törekvés. Az M1 a Once upon a time-ot tűzte műsorra, illetve a britek minisorozat-császárát, a Sherlock-ot, míg a Viasat 3 (már sok egyéb mellett) a Person of interest-et (itthon csak A Célszemély) vetíti már egy ideje. A Comedy Central pedig már jó ideje veszi az Amerikában (több kevesebb) sikerrel futó szitkomokat.

Az érdekes az, hogy még legalább ennyit fel lehetne sorolni, szóval panaszra voltaképp nem lehet okunk. Vagyis már nem olyan mértékű, mint amikor itthon a tévésorozat fogalmát a Szomszédok, a Dallas, és egyéb forróvérű szappanopera műsorok jelentették. A kérdés most mégis az:

Te milyen tévésorozatot néznél szívesen a hazai csatornákon?

12 komment

Címkék: sorozat elmélkedés kérdezünk

Now You See Me - előzetes

2012.11.19. 19:45 Gevin

Ilyen egy nagyszabású trükk Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Mélanie Laurent és Morgan Freeman előadásában. Ígéretes heist-film hetvenmillióból, pazar színészgárdával (Mark Ruffalo fog a fent említettekre vadászni) és sodró lendülettel.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása