Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

I Saw the Devil (2010)

2012.08.26. 07:10 Gevin

I saw the devil írás1.jpgAmikor a halott menyasszony csonkolt fejére ráakadnak a vízben, majd a fokozódó, gyönyörűen tragikus zenére odagurul a vőlegény elé - ez az a pont, ahol Kim Jee-woon filmje explicit közelségbe kerül a nézővel. A bosszúmotívum egyértelmű kiindulópontja, amelyben az emocionális tartalom összekeveredik a pulzáló haraggal és a gyűlölettel. Bármennyire professzionális, amit a hátralévő, bőséges játékidőben a film nyújtani bír, ezt a pillanatot újra elérni képtelen.

komment

Címkék: horror ázsiai dráma filmkritika 7/10

A rettegés íze: Sziklák szeme / The Hills Have Eyes (2006)

2012.08.25. 07:01 Gevin

"Nem vagyunk egyedül."

Sziklák szeme írás.jpgMindig az a legszemetebb, amikor az aktuális fogatlan tahó-bunkó redneck útbaigazítja a jövevényeket. Köpköd, bűzlik, mint a dög, és amint felüti a fejét már tudod, hogy innen egyenes az út a vérfröcsköldébe. Nincs ez másképp most sem, amikor a népes amerikai család a sivatagon keresztül utazik, mert ott k*rva sok a látnivaló. Végül is, ha úgy vesszük, az biztos, hogy olyanban lesz részük, amit eddig még sehol sem láttak vagy éreztek. Az atomsugárzás elkorcsosodott, torz szörnyszülöttjei várnak rájuk kifent baltával és szétálló fogakkal a tűzforró sivatag kellős közepén. Nesze neked utazás.

komment

Címkék: horror filmkritika 8/10 a rettegés íze horror rovat

Ribancpassió: Passion - előzetes

2012.08.24. 23:54 Gevin

Az erotikus thriller, mint műfaj egyszerre született majd döglött is meg az Elemi ösztönnel, de Brian De Palma úr ezt egészen másképp gondolja. Úgyhogy nézzük is meg, amint Rachel McAdams és Noomi Repesz Rapace fehér kúrómaszkok és egyéb segédeszközök kíséretében egymásnak feszül. Vagy nem.

komment

Címkék: előzetes

Trust (2010)

2012.08.24. 07:00 Gevin

Annie tizennégy éves, fiatal tinédzser. Épp a gimnázium első évét kezdi meg, amikor a neten összeismerkedik egy kedves fiúval. A fiú szintén tizennégy éves, röplabdázik, megértő és együttérző személyiség. A kapcsolatuk egyre bensőségesebbé, plátói fellángolássá alakul, amikor a srác bevall valamit a lánynak. Valójában húsz éves és egyetemista. Annie megdöbben, de végül is elfogadhatónak érzi a korkülönbség a tényét. Csetelnek, telefonálnak egymással, amikor újabb bejelentésre kerül sor. Voltaképp nem is húsz, hanem huszonöt esztendős. Annie nem igazán tudja hova rakni ezt a hazudozást a rengeteg bók, kedveskedés és őszinte érzelmi megnyilvánulás közt. Aztán eljön a nap, amikor személyes találkozóra kerül sor, ekkor derül ki a valódi igazság. A srác már nem srác, hanem középkorú férfi, akinek mosolya mögött valami egészen másfajta vágy húzódik meg, mint azt ez a törékeny lány sejteni véli. Egy eldugott motelszoba homályában megerőszakolja a lányt.

Trust írás 1.png

komment

Címkék: thriller dráma filmkritika 8/10

Abraham Lincoln, a vámpírvadász / Abraham Lincoln Vampire Hunter (2012)

2012.08.22. 07:00 Dr.Jones

Rendhagyó történelemóra

Az Amerikai Egyesült Államok 16. elnökét, Abraham Lincolnt éles meglátásain túl a rendkívül meggyőző szónoki képességei juttatták az elnöki székbe, miután 1860-ban elnyerte a Republikánus Párt jelöltségét. De Lincoln nem csak a rabszolgatartás korlátozásáért szólalt fel rendre szűnni nem akaró vehemenciával, hanem a polgárháború alatt is bátran vette fel a harcot a vérszomjas vámpírok uralma alatt álló déli államokkal, majd később --- Wait, what?!

abraham_lincoln_vampire_hunter_1.jpg

komment

Címkék: horror akció filmkritika 4/10

2 in 1: Homeland és Dexter

2012.08.21. 13:46 Gevin

Habár mi egyiket sem nézzük meg, hogy legyen mitől hanyatt esni, de aki nem bírja már tovább az most abszolválhatja kedvenc gyilkosunk, és a tavalyi legjobb újonc következő évadjának kettő, illetve másfél perces promóját.

komment

Címkék: video előzetes

Ház az erdő mélyén / The Cabin in The Woods (2011)

2012.08.20. 17:48 Gevin

Kedvelem azokat a filmeseket, akik kellő és odaadó tisztelettel, megbecsüléssel bánnak bizonyos, általuk kedvelt műfaj(ok) iránt. Azokat pedig még jobban bírom, akik mindezek ellenére vannak olyan merészek, hogy a tiszteletük tárgyából egy kávéskanálnyi gúnyt űzzenek. Hogy egy kis fricskát kínáljanak, viccbe öltöztessék, de mindig a kellő arányérzékkel képesek legyenek belül maradni azokon a határokon, amelyeknek átlépése már kínos és túlzás volna. Érdemes belátni, hogy a horror és azon belül főleg a slasher, olyan gyökeres kliséket épített - és egyben halmozott - fel az évtizedek alatt, amelynek már bőven kijár egy afféle intuitív serkentőinjekció, amely levegőt pumpál elhasználódott tüdejébe, hogy évenkénti lélegzetvételként funkcionáló próbálkozásait megkönnyítse. Megreformálja - és ezzel egyúttal mindent belesűrítsen, amit már elmondtak és ami még elmondható.

The Cabin in the woods kép.jpg

komment

Címkék: horror filmkritika 8/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása