Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Marvel Extra: avagy Vasember képregények itthon

2012.08.12. 23:16 vendegblogger

marvel 3.jpg(A következőkben Doggfather sorain keresztül ismerkedhettek meg az itthon megjelent képregényekkel, amelyekben elsőként tűnt fel a pimasz playboy, vagyis Tony Stark a Vasember).

Nem csak az Iron Man:TAS-t (The Animated Series) mutatták be itthon, de volt Vasembernek már önálló kalandja képregényben is. A Marvel Extra azzal a céllal indult útjára 1993 februárjában, hogy a Marvel Comics univerzumának minél szélesebb szeletét mutassa be. Az első számban még Pókemberrel együtt dolgoztak a Bosszú Angyalai, majd önállóan, és a harmadik számtól megosztva volt benne Vasember és Angyalok is.

Ezekben a számokban jelent meg először saját kalanddal Vasember. A történetek a Vasember #219-221-ben jelentek meg eredetileg Amerikában.

Szólj hozzá!

Címkék: képregénykritika vendégblogger

Barátok babával / Friends with kids (2011)

2012.08.12. 12:07 vendegblogger

Friends with kids poster.jpg(Az írást Borosta követte el.)

Jó, hogy láthatjátok a poszteren az angol címét a filmnek, mert nem tudom dereng-e még nektek a Barátság extrákkal (aminek a címe Friends with benefits volt). De tulajdonképpen annak egy korosztállyal idősebb változatáról van szó ezúttal. Itt már régen túl vagyunk azon a felelősség áthárításon, ami a Will Gluck-féle film fiatal szereplőit egy csak szexen alapuló kapcsolatba hajszolta.

Christian Bale-ra és Gwyneth Paltrow-ra emlékeztető két szereplőnk ezúttal a gyermekvállalás környéki, manapság szinte kötelező két szülő egymás agyára megy és szétbútorozik felállástól akarják magukat megkímélni, amikor belemennek, hogy érzelmek nélkül vállaljanak gyereket.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték filmkritika vendégblogger 7/10

Mesék, amiken felnőttünk: Space Jam – Zűr az űrben (1996)

2012.08.11. 11:45 Dr.Jones

„Everybody get up, it’s time to slam now…”

Gondolom, sokan emlékeznek még erre a dalra, ill. a hozzá kapcsolódó filmre, ami nekem személy szerint életem egyik első moziélményét jelentette akkoriban. A Bolondos Dallamok és Michael Jordan találkozása egy nagyszerű családi film-rajzfilm hibridet eredményezett, ami szerencsére még éppen időben készült el ahhoz, hogy a hagyományos 2D-s rajzfilmfigurák boldogítsák a szereplőket, és ne olyan Garfield-szerű CGI-szörnyekkel pakolják tele, mint ami az utóbbi 10 évben jellemzi a hasonló filmeket. A Looney Tunes szereplői és Jordanék pedig remekül megférnek egymás mellett, szinte tökéletes harmóniát alkotva, így még 15 év elteltével sem lógnak ki a mesefigurák a filmből, vagy az élőszereplők a meséből – nézőpont kérdése.

3 komment

Címkék: sport vígjáték filmkritika 8/10 mesék amiken felnőttünk

A 100 legőrültebb filmes kacaj

2012.08.10. 11:30 Dr.Jones

MU HA HA HA HA HA HAHHAHAA!!

2 komment

Címkék: fun video

Eastwood ismét kamera előtt: Trouble with the curve - előzetes

2012.08.10. 11:24 Gevin

Trouble with the curve kép.jpgMég gondolkodom, hogy mi késztette arra az öreget, hogy a csodálatos búcsú (Gran Torino) után mégis visszamásszon a mozivászonra, de abban majdnem teljesen biztos vagyok, hogy nem ez a forgatókönyv. Nem mintha baj lenne, mert akad benne hangulat, dráma, megvan az életérzés - és imádni való, ahogy Clint son-of-a-bitchezik -, de voltaképp eredetiség nem sok szorult belé és hát Justin Timberlake még mindig nem olyan jó színész, mint azt hiszi magáról. Baseball és a családi viszony ápolása, megszórva némi feelgood varázsporral. Annyi biztos, hogy Eastwood nélkül a kutyák se nagyon hugyoznák le.

Szólj hozzá!

A rettegés íze: Két nővér / Janghwa, Hongryeon (2003)

2012.08.09. 06:30 Gevin

Kapcsolatom az ázsiai filmmel igencsak viharvert (évek óta nem beszélünk), aminek többek közt különböző személyes okai vannak. A Két nővér hosszú idő óta az első olyan produkció, amely méltán és ambícióval telve sarkall eztán arra, hogy többet foglalkozzak az ázsiai filmművészet gyöngyszemeivel. Azon belül is a horrorral, hiszen azt az elvitathatatlan tényt, hogy a japán, koreai és egyéb ázsiai területen foganó rémtörténetek, rémdrámák híresek kreativitásukról, mélyre nyúló morbidságukról és persze utánozhatatlan félelemfaktorukról kár lenne tagadni.

Két nővér írás1.png

6 komment

Címkék: horror ázsiai dráma filmkritika 9/10 a rettegés íze horror rovat

Traileren a Berserk mozitrilógia 2. része

2012.08.08. 14:00 Dr.Jones

A folytatás elvileg 100 perces lesz, és Berserk: The Golden Age Arc II. - The Battle for Doldrey névre hallgat, azt pedig nem tudni még, hogy mennyit, de akár az első részé, ennek a megjelenése is csúszik. 

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Berserk: The Golden Age Arc I. – The Egg of the King

2012.08.08. 08:08 Dr.Jones

Nagy ember nagy karddal

Miura Kentaro kultikus dark fantasy mangája, a Berserk jó tizenöt éve egyszer már megelevenedett a képernyőn, hogy központi figurája, Guts, a jól megtermett zsoldos a füzetek lapjairól kitörve, a tévében is kedvére apríthassa az útjába állókat. A sorozat akkoriban mindössze huszonöt részt élt meg, s a számos rajongó kívánsága ellenére - kiknek az a huszonöt rész korántsem volt elég Miura démonokkal és harcosokkal teli világából -, Guts borzasztó sokáig nem hallatott magáról. Nemrég azonban igazán jó hírek dobogtatták meg a rajongók szívét, a sok-sok év után feltámasztott Berserk ugyanis először három egész estés mozival eleveníti fel a sorozatban megismert történetet, majd szépen lassan csepegtetni kezdi a folytatásokat.

berserk_the_golden_age_arc_1_1.jpg

6 komment

Címkék: anime fantasy filmkritika 7/10

Tim Powers: Ismeretlen vizeken

2012.08.07. 09:30 Dr.Jones

„A tenger és a széljárás olyan amilyen.
Vagy alkalmazkodik hozzá az ember hajója, vagy elsüllyed.”

tim_powers_ismeretlen_vizeken.jpgA Karib-tenger kalózai-filmek íróit is inspiráló regény a kalózok korának alkonyára repít minket; olyan veszedelmes és rejtelmes időkbe, ahol a fosztogatás, az ármány és az árulás éppúgy a mindennapok szerves részét képezi, mint a kisebb-nagyobb vudu-varázslatok és titkos szertartások. A Lármás Carmichael nevű hajó gyanútlan legénysége pedig igen rossz napot fog ki az utazásra, hiszen tengeri haramiák állják útjukat, akik fogságba ejtenek egy Beth nevű lányt, valamint választás elé állítják John Chandagnacot: vagy beáll közéjük, vagy cápaeledel lesz belőle… És eképpen válik Chandagnacból Sanda Jack, egyszerű bábjátékosból hírhedt kalóz, gáláns fiatalemberből iszákos martalóc, akinek egészen addig fogalma sincs, mibe keveredett, míg fel nem üti fejét a legádázabb kapitányok szolgálatában álló legsötétebb mágia…

Szólj hozzá!

Címkék: könyvkritika kaland

Alkonyat: Hajnalhasadás - A Musical

2012.08.07. 07:00 Dr.Jones

Zenés paródia, ami minden szempontból jobb, mint a film

Szólj hozzá!

Címkék: fun video

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása